31 Ocak 2016 Pazar

Facebook da dolandiricik

Merhaba,

Begonvilli evin basina gelmis, amman dikkat,
BEGONVILLI EVIN BASINA GELMIS

Bugün onca iş, onca sağlık sorunu arasında, Facebook hesabımla ilgili çok can sıkıcı bir olay oldu. Bir arkadaşım tel. ile arayıp, hesabımın birileri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini  söyledi. Bugün  hiç onlıne olmadığım halde benden mesajlar almış. Hem de şu ortalıkta cirit atan dolandırıcılık  yöntemlerine uygun  söylemlerle..Tabii ki o mesajları benim yazmayacağımı bildiğinden hemen beni arayıp uyardı  Bu uyarıdan sonra hemen  sayfama girip kontrol etmek istedim ama  giremedim.  Güya bugün şifre değiştirmişim!
Hesabımı  dondurmak ya da sonlandırmak için  mutlaka  sayfama girip şifre değişikliği yapmam gerekiyordu. Bunun için de  Facebook'da kayıtlı mail adresime  mesaj yolu ile  yeni şifre göndermeleri yönergesi devreye girmeliydi. Orada kayıtlı mail adresime yeni mesaj  göndermelerini istedim ama ne var ki  çok eski ve etkin olmayan mail adresime de ulaşamadım.  Neyse ki Facebook  galiba bu sorunun  yabancısı değil,  hesabımı bir şekilde kilitlemeyi başardım. Sorun şu ki; benden Facebook yolu ile  mesaj aldığını  sanan arkadaşlarıma  durumu  nasıl anlatabilirim?
Buradan söylüyorum: O mesajların benimle ilgisi yok! Hediye kazandığınızı ya da kazanacağınızı söyleyen, sizden bazı kişisel bilgilerinizi isteyen  sözde şirketi ne bilir, ne de tanırım. 

Şu an çok ama çok üzgünüm dostlar. Eğer  bu durum sizin ya da  tanıdığınız birilerinin başına geldi ise lütfen benimle paylaşın.Hesabımı geri kazanabilir miyim onu da bilmiyorum. En çok  evsiz ve zor durumdaki hayvanlar için  kullandığım,  bir kaç sevdiğim arkadaşımla iletişim kurduğum sayfamın böyle kötü niyetli kişi ya da kurumlarca  istismarı gerçekten üzücü. Dilerim başınıza gelmez.

Not: Facebook'tan arkadaşım olan blog dostları, lütfen bu başıma gelenleri kendi sayfanızda paylaşın.

Gecen Yaz ben de az daha bos bir animda bu numarayi yiyordum.

Kalin saglicakla
Saf anne

30 Ocak 2016 Cumartesi

Yeldegirmeni - Kadikoy

Merhaba,

Epeyidir bir kolacan etmek istedigim semtti. Iyi oldu Cem ile yuruduk biraz. 
Ne anilar hatirladim benim bile unuttugum cocuklugumdan.
Bircok ev restore edlmis ve harika olmus.

Buyrun fotograflara,

Enteresan, sik dukkanlar var, hergecengun cogaliyorlar anladigim kadari ile.
Cok hos.


Boyle apartmanlar var. eskiden kalan.


Lisedeyken galeta aldigim firin hala acik, Kadikoy merkeze dogru.


Surpriz sanat cikiyor sokaklarda karsiniza.


Duvar resimleri harika.


Ha..ha.. Bulurum ben eski simit firinlarini.


Isin komik yani, iki sokak ustteki simit firini, sabah beste cikardik simitleri, kalmadi dedi ama surekli simit cikaran tarihi firinin yerini soylemedi. Hain simitci.






Kacak katlara dikkat.








Kalin saglicakla

Gezerek anne

27 Ocak 2016 Çarşamba

Et ve kuru erikli Fas tajine

Merhaba,

Evden uzaktayız ama en son Fas gecesi için yaptıgım ve bgendiğimiz yemegi paylaşayım sizinle. Hem de uzun bir yazmama maratonuna ara vermiş olurum.

Fas akşamı, diğer tum akşamlar gibi bol yemeli, sohbetli geçti. Bir kere de buradan teşekkür ederim.







  • Yaklaşık 1 kg dana veya kuzu, büyük parçalar halinde kesilmiş(6-7 cm)
  • Rendelenmiş ya da çok ince kıyılmış 2 orta boy soğan,
  • İnce doğranmış veya ezilmiş sarımsak,
  • 3 karanfil
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 ya da 2 çubuk tarçın,
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı tereyağı veya bitkisel yağ
  • 2,5 bardak su
  • Bir buket halinde birbirine bağlı Salantro(Taze kişniş,Maydanoza benzer bir bitki)

Erik Şurubu için:

  • Yaklaşık 1/4 kg kuru erik
  • Su (üstünü kapatacak kadar)
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı susam (isteğe bağlı)
  • Bir avuç kavrulmuş badem (isteğe bağlı)

Et ve Kuru Erikli Fas Tajine Tarifi'nin Yapılışı

Ben bu tarifi orijinaline bağlı kalarak Tajine (Pişirme kabı olarak bu yemeğe adını veren üzerinde koni şeklinde bir kapağı bulunan yayvan bir güveç kabıdır.) de yaptım. (Mısır çarşısının arka çıkışından ilerlediğiniz zaman oradaki çömlekçiler de bulabilirsiniz.)
Herkes bu kaba sahip olmadığı için, ben sizlere tencere versiyonunu yazacağım. Sonrasında güzel büyük bir tabakta servis yapabilirsiniz..

1-Tencere’ye yağları koyup ,soğan, sarımsak, baharatlar ile eti karıştırın. Orta ateşte etin rengi dönene kadar bir kaç dakika karıştırın. 2,5 bardak su ve kişniş demetini ekleyin. Yüksek ateşte biraz kaynatın, sonra etler pişene kadar ocağın altını orta ateşe alın.
(Eğer et hala pişmemiş ve su çok azalmışsa az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz). Arada sırada karıştırarak karamelize edin.
2-Et pişerken, küçük bir tencereye erikleri koyun, üstünü kaplatacak kadar su ekleyin. Erik oldukça yumuşayıncaya kadar, kapağı kısmen kapalı şekilde orta ateşte pişirin. (Bu ne kadar sürer, eriğin cinsine bağlı olarak değişebilir, ancak ortalama süre 15 ila 30 dakikadır). Pişmiş olan etin suyundan 1/2 bardak alıp eriğin üzerine döküp, karıştırın. Ardından bal, şeker ve toz tarçını da ekleyip 10 dk daha pişirin. Ya da kalın bir şurup oluşturana kadar.

3- Güzel büyük bir tabağa (içinden tarçın çubuklarını ve kişniş demetini çıkarttıktan sonra) eti boşaltın ve üzerine erik şurubunu yayın. İstenirse garnitür olarak üzerine kızarmış badem ve/veya susam ile servis yapabilirsiniz. AFİYET SEKER OLSUN…

Kişniş yerine maydonoz kullandım, oysa 500 mt yurusem kendim toplardım kişniş i 

    Kalın saglıcakla
    Afiyet olsun

    11 Ocak 2016 Pazartesi

    CrocuS aleo- vera lı doğal evyapımı nemlendirici krem

    Günaydın,

    Aleo vera lı CrocuS kremin tanıtım sırası.

    Nereden aklına geliyor aleo vera ile krem yapmak demeyin.
    Onlar beni seçiyorlar. Bitkiyi görünce, neden olmasın diyorum ve deniyorum, güzel olursa, yola devam ediyorum. Olmazsa, biz kullanıyoruz ve birdaha denemiyoruz.

    Aleo - vera çevremizde bolca var, kızımla birlikte toplayıp jellerini sıyırıyoruz. Ustelik Ada da farkında olmadan bitkileri öğreniyor. Geleceğin cadısı yetişiyor.

    Aleo vera yı CrocuS roll-on yapımnda cildi beslesin diye zaten kullanıyorum. Bitkinin yapraklarından, jelinden elde ettiğim suyu ve epeyice jel i de, sabit ve uçucu yaglara ekleyip krem haline getiriyor ve bitkinin tüm yararını bu vesile ile cilde geçirmeyi hedefliyorum. Galiba başarılı da oluyorum ki herkes cildimi soruyor. Ne güzel bir duygu.



    Menekşe kokusunu yapacağım el kremi için düşünüyordum ama aleo vera lı kreme çok yakıştı. El kremine başka bir koku bulacağım artık.

    Bu krem de makyaj altı, nemlendirici, güneş kremi, sonrası kremi olarak kullanılabilir.
    Sivilceli ve çok ucuk çıkan ciltlere daha iyi gelebilir. Zaten bu kremin ortaya çıkış amacı, daha genç ve problemli ciltleri düşünmemden kaynaklanıyor. Uzmanım ya 😜

    İçinde ki vitaminler vesaire ile tüm bitkiler gibi aleo vera da antioksidan
    Geniş gözenekleri sıkılaştırır.
    Yanıklara, kırışıklıklara çoook iyi gelir.
    Cildi tamir eder, temizler.

    Şifalıbitkitedavisi.com da şu paragraf var; aynen buraya kopyalıyorum,

    Bu şifalı bitkinin deri üzerine iyileştirici, yumuşatıcı, nemlendirici ve yaşlanmayı önleyici etkisi vardır.  Yaşlanmayı önleyici etkisi çok yönlüdür. Çok iyi bir temizleyici olduğu için ölü hücreleri kaldırır ve derinin küçük gözeneklerini temizler. Bir yandan derideki atık ve toksinleri kaldırırken, içerdiği vitamin, mineral ve amino asitlerle deriyi besler ve yeni hücre yapımını arttırır.

    Krem yine yaklaşık 50 cc. 
    Emrinize amade.

    Şifa olsun, yarasın.
    Cadı anne


    6 Ocak 2016 Çarşamba

    Kazan da mercimek çorbası



    Siz hiç kazandan, boyle odun atesinde pişmis kazandan mercimek çorbası içtiniz mi? Harika. Yapanların ellerine saglık. Iyı ki tanıstık Gul. Çok yasa, saglıklı yasa.

    Kalın saglıcakla
    Obur anne

    5 Ocak 2016 Salı

    Turunc Sarabi

    Merhaba,

    Jollie aradi gecenlerde, Turunclar oldu, gelip toplayabilirsin.
    Daha onceki haftalarda Meral arayip, Bergamut lar oldu gel dediginde, bu cagriyi ihmal ettigim icin, agactan toplamaya gittigimde Bergamut bulamamistim. Gec kalmistim. O yuzden bu sefer iki gun sonra oradaydim. 
    25-30 tane aldim eve geldim. Kabugundan recel, suyundan eksisini yapmakti niyetim, dur bir internete bakayim dedim ve Turunc Sarabi tarifi gordum, Bestenin naneleri, sayfasinda. I pad den link veremiyorum, vardir bir yolu ya ben bilmiyorum. Recep bey kizacak yine.


    Biraz pahali bir yontemdi ama, e hadi 3-4 ay sonra acar muhabbet ederiz, eglesiriz dedim ve bastim paralari.



    5 adet turunc
    5 litre rose sarap
    1 lt votka
    5 adet cekirdegi cikarilmis vanilya cubugu
    5 adet tarcin cubugu
    600 gr seker



    En ucuzundan alsam da saraplar 58 Tl
    Votka 56 Tl
    3 ader 3 lt kavanoz 26 Tl




    Tum turunclari kucuk parcalar halinde kesip genisce bir kaba koyuyorsunuz, uzerine 1 lt sarabi ve sekeri boca edip seker eriyene kadar karistiriyorsunuz ve sonra diger sarap siselerini ve votkayida ustune. Sonra kavanozlara paylastirip, vanilya ve tarcinlarida paylastirip kavanozlari kapatiyorsunuz. Ara ara calkalayarak 3-4 ay sonra icime hazir.





    Bakalim aromasi nasil olacak. Guncelleme yapar sizi haberdar ederim.



    Arada Nar sirkem de olmustu, hatta kavanozlarda bayagi kalin sirkeler olusmustu, onlarla Nar sirkemi yeniden kurdum. elma sirkemi de siseledim ve yenisini kurdum. 







    Bosalan sarap siselerine de nar sirkelerimi koydum, dogruu kilere.

    Tum bu dogalliktan sonra aksam yemegi icin canim pizza cekti, haydi yiyelim dedik, gecenin bu saati oldu hala su iciyorum, ne koyuyorlar pizzanin icine anlamadim. (Limon tuzu ?)

    Kalin saglicakla
    Hamarat anne


    3 Ocak 2016 Pazar

    CrocuS evyapımı mürverli herşeye iyi gelen şifalı krem

    Merhaba,

    Kendi "blog" umda neden urun tanıtımı yapmayayım.
    En doğal hakkım buyrun;

    Yeni yıl, hoşgeldi sefa geldi. En bi eski ürünüm, mürverli +37 yaşın pek sevdiği, bugüne kadar kimseye alerji yapmayan, herbişeye iyi gelen sihirli değil ama şifalı kremim. Lavanta kokulu. İçinde ne mi var, has Saltuksoy soğuksıkm zeytinyagı, susam yagı,badem yagı, ceviz yagı, doğal buradan balcılardan aldığım balmumu, Yerkesik ten topladığım, zaman zaman aktarlardan aldığım Mürver, şifalı Mürver bitkisi ve eser miktarda boraks. ( bir tür yeraltı mineral tuzu diyebiliriz sanırım) yaklaşık 50 cc lik cam kavanozda ve mor etiketli. Her 20 dakikada yenilenerek güneş kremi olarak , gunes sonrası kremi de olarak - soğuk bir dus ve yarım saat sonra kullanılmalıdır ki cilt "D" vitaminini uretmeye, hucrelere gondermeye fırsat bulsun- antioksidan, yaralara, yanıklara, sivrisinek ısırıklarına - tecrübe ile sabittir, ısırıldıktan hemen sonra kaşımadan bölgeye surulurse, morarma olmaz - kırışıklıklara, kuru cilde, tum vücuda, yaglı egzema hariç egzema kaşıntılarına, sedef in kendisine değil ama kuruluk ve pul pul dokulmesine iyi gelir. Cilt lekelerine güneşe çıkarak 1.5-2 yıl kullanımla çok iyi gelir. Saçlara jole olarak kullanılabilir, b en kıvırcık olan saçlarımda ki elektriklenmeler için kullanıyorum mesela. Kalın saglıcakla. Bol CrocuS lu bir yıl olsun. 


    Mor kapaklı kremine hayran cadı anne