21 Temmuz 2012 Cumartesi

Mücver nasıl yapılır?

Günaydın,

Rutin Cuma akşamı balkon sefalarımızdan biri yapıldı yine dün.
Karşı apartmanda ki salon gibi ve nefis manzaralı evlerin tüm balkonları boş. Inanılır gibi değil.
Herkes mi içeride yiyor, pes.

Çiftlikten gelen 4 adet kabak kalmıştı, epeyidir de aklımda ''mücver'' yapmak vardı. Eskiden annem, kabak dolamsı yapınca bilirdik ki ertesi sabah kahvaltıda mücver var, yihhuuu.. Şimdi mutfaklar ve aileler küçüldü. Kabak ın tamamından yapılıveriyor mücverler. Dereotu da ne yakışıyor kabak a .

Buyrun fotoğraflar;



Zeytinyağında oynaşan mücverler.


Sonra biraz cam kasede bekleyip, yağlarının nisbeten alınması için mutfak bezinin üzerine. Kağıt rulolara koymam, kimyasallar var içinde.


Mücver in harcı. Çok cıvık diil. Aman kabak ları rendeledikten sonra sularını sıkmayı/süzmeyi unutmayın.

Buyrun tarif;

Malzemeler:
- 4 adet kabak (rendelenmiş ve suları sıkılmış)
- 2 adet yumurta
- 1 avuç dereotu
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
- 1.5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

1.  Derin bir kapta un, tuz, kuru nane, kabartma tozu ve karabiber karıştırılır.
2.  Doğranmış dereotu ve kuru nane, ezilmiş peynir, 2 yumurta ve rendelenip suyu iyice sıkılmış kabaklar; unlu karışıma eklenir.
3.  Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırılır. Çok cıvık olmayan bir harç elde edilir. Bu harç 2-3 dakika bekletilir, kabağın kalan suyunu salması beklenir.
4.  Büyükçe bir tavaya sıvıyağ koyulur. Birer çorba kaşığı kadar mücver harcı tavaya dökülür.
5.  Her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kadar kızartılır.
6.  Kızaran mücverler fazla yağlarını bırakması için bir tabağa yayılan kağıt havlunun üzerine koyulur.





 Arada Ada kız ın ezogelin çorbası da çıktı. İçinde ki kap, et suyu.
Buzlukta vardı da.
Hımmm Ada kız bu sabah dahil içti. Bu sefer bolca kimyon da koydum yakıştı.

Afiyet olsun.


Paçanga yapıldı, dolaba atıldı, Cem bekleniyor fırına girmesi için. Çok leziz oldu.Tam Ramazan lık.
Tarif;

Hazırlanışı
Yufkanın biri masaya açılır.

Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı su karışımından serpiştirilir.

Yufkalar 4 eşit parçaya ayrılır.

Her bir yufkaya 1 dilim pastırma konulur.

Domates,y.biber,peynir pastırma dilimlerinin üzerine konularak sarılır.

Üzerlerine 1 yumurta,minicik sıvıyağ,su karıştırılıp sürülür.

175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.

Kaynak; http://damak-tad.blogspot.com/2009/09/pacanga-boregi.html


İşte Yaprak ın tabağı. Patlıcan ezme de yaptım. Yanına sarımsaklı yoğurt. Ertesi gün hep susatacak şeyler ama şezzet süper.

Peynir pide için çıktı ama alamadık maalesef dün. Gelicek yine kilolar bu lezizi Pide yüzünden.

Ada kız dan inciler;

Balkonda babasına sordu, baba hala kardeşe hayır mı diyorsun. Baba sı da gerçekten istiyorsan bakarız kızım dedi ve o ara kakası gelen Ada tuvalete gitti. Bilindiği üzere merasim ile yapılıyor kaka. Bir ara beni çağırdı ve dedi ki anne ben fikrimi değiştirdim, artık kardeş istemiyorum. Hımmm neden kızım? Şimdi biz babamla sinemaya gideceğiz, pop corn alacağız,  e paylaşmam gerekecek, babam çözüm çözemeyecek filan...

Yine balkondayız, Yaprak sordu, intense yermisin, Ada kız dan cevap; işlenmiş gıda o. Yaprak koptu.
İşlenmiş gıda nın İngilizce si ne, hımm bakalım, processed food.

Yaprak arabasını satıyor, kırmızı hatchback focus. 23Bin Tl. Yılı mı 5-6 yıllık herhal.


Kalın sağlıcakla.
Huzurlu ve şükreden anne Çiğdem 




18 yorum:

  1. pastırma susatır aman dikkat... ama çok lezzetli tabi, insanın canı istiyor :)

    YanıtlaSil
  2. leziz... kabaklar 2 gundur beklıyor mucver ıcın taze sogasn alıcaktım dereotuyla yapayım bari ...

    YanıtlaSil
  3. MÜCEVERİ ÇOK SEVERİM TAM ZAMANI,YAPIP YAPIP YEMEK LAZIM:)
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim ama şu günlerde ağır yiyeceklerden kaçıyorum. Elinize sağlık.

    Mutlu Akşamlar...

    YanıtlaSil
  5. Bir önceki postumda sen zayıflamışmısın demiştin ya?Bir türlü fırsat bulup gelemedim canım teşekkür etmeye:))Ağzından balmı damlıyor ne:))Bu arada mücveri canım çekti,yarın yapayım bari..

    YanıtlaSil
  6. alem bu Ada kız bir yandan da paylaşmak istemiyor : ) afiyet olsun nefis şeyler yapmışsın

    YanıtlaSil
  7. Neaaaa, o böreğin içinde pastırma mı vardı? Skandal:)

    YanıtlaSil
  8. mücver yaparken içine havuç rendelemiştim çok leziz olmuştu:))
    ada'nın incileri müthiş:)
    sevgiler çiğdem'cim

    YanıtlaSil
  9. Medura,

    Banane susatsın işte. Yiycem.
    Oruç tutmuyorum. Sadece 1 gün.

    İnanan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  10. O bir anne,

    Durma, hemen yap. Kızartma falan deme, ıhm..

    Hala zayıf anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  11. Anne eli gibi,

    Haklısın.

    Taraftar anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  12. Hanhildem,

    Valla ağır olmadı, biraz bez üstünde beklettim oldu bitti.

    Hadi durma.

    Teşvik eden anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  13. Havva,

    Vallahi iltifat değil, öyle gördüm.
    Hemen yap.

    Tavsiyeci anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  14. Mine cim, sağol, varol.
    Sein yanında esamemiz okunmaz.

    Mütavazi anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. Aynen ölle kardeşim, nihaaa...

    Ters Bala, anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  16. Asortik,

    Havuç süper olur ama zamanı diilki.

    Ukala anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  17. ben belirtmemişim, yaptığımda mevsim kıştı...
    rica ederim, biz onu şöyle düzeltelim. bilgiç anne çiğdem:)

    YanıtlaSil
  18. Ehi... büyüksün Nagehan.

    İyi geceler diyen anne Çiğdem.
    Ha bide yeni yazı bekleyen anne.

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.