11 Temmuz 2012 Çarşamba

Patlıcan Köpoğlu veya kısaca domates soslu patlıcan kızartma.

Merhaba,

Havalar ne kadar ısındı. Ohh Yaz geldi.

Yaz gelince bizim evde de diğer evler kadar olmasa da kızartma akla geliyor ve yapılıyor tabi.

Buyrun şipşak bir tarif;






 Kendi çektiğim fotoğrafları bulamadığım için yemekzevki.net in fotoğrafını kullandım. Sağolsun.


2 adet patlıcan alacalı soyulur ve ve tuzlu suda biraz bekletilir. Daha sonra süzülerek veya sıkılarak sudan alınır ve temiz bir mutfak bezinin arasında dinlendirilir.

Bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı tavada ısıtılır ve patlıcanlar önlü arkalı kızartılır, gerekirse yağ eklenir.

Daha sonra benim evde hazır olan sarımsaklı, baharatlı ve biberli hazır sos aynı tavada,  tekrar patlıcanlarla birlikte iki tıkırdatılır.

Sonra tabağa koyulur ve üzerine de isteğe göre sarımsaklı nefis yoğurt koyulur ve yemeyip yanında bile yatılır.

Afiyet olsun.

Üçkağıtçı anne Çiğdem



2 yorum:

  1. asıl sana afiyet olmuş çiğdemcim:))çok severim patlıcanı ama bizim evde başka kimse sevmiyor yaaaaaaaaaaa:(
    sevgiler

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.