Kargasız olmaz. İşte bugünkü kargamız. Üst gagası yok, ama ekmekleri ve üzümleri bir yediki sormayın. Üstelik hala yem kaptırmama konusunda da başarılı. Ada kız geçen sefer de görmüş onu. Tanışıyorlar yani.
Doğa işte.
Oyuncaklar saçıldı, yerleşildi. Her geçen çocuğun kafası Ada kız ın piknik alanında kalıyor.
Migros tan yeni aldığımız torba bugünkü piknik çantamız oldu.
Genel görüntü.
Ada kız ın sandaletleri keyifte.
Şahaser, Ada kız dan. Cem keyifte ama kızın keyfi onunkini geçiyor.
Nevaleler komşu fırın dan. Eh artık kıza oradan içecek de aldım. Malum Pazar kahvaltısı zarar ziyana izin var.
Baba aşkı.
Ağaç gölgesinden manzara süper.
Biri yabancı, kız olan Türk iki sporsever geldi biz oradayken. Vücutlar süper, yabancı olanın yaptığı hareketler inanılmazdı. Kız da fena sayılmazdı. Pilates merakımız sürüyor efem.
Ah bu çocuklar. Sandalyenin kılıfı Ada kız a oyuncak oldu. Girdi mi torbanın içine, zıp zıp.
Simidi ve simitçileri severim.
Bu nedir bilen var mı? Bir hanım topluyordu, nedir dedim, bilmiyorum dedi. Artık gerçekten bilmiyor mu yoksa konuşmaktan ve anlatmaktan mı sıkılmış bilemedim.
Büyükbaba ve torun, üç boyutlu olimpiyat seyrediliyor.
Her geldiğinde Şenay ın sorduğu geçen Ramazan aldığım güllaç paketini nihayet açmaya cesaret ettim. Güllaç yaprakları çok büyük, çıkardım fırın tepsisini, koydum ve döktüm üstüne içine şeker kattığım sıcak-ılık sütü. Derhal karekter değiştirdiler ve yumuşadılar ne olacak. İki tane yaprak koyduktan sonra araya ceviz, badem ve fındık karışımını ( rondodan geçirilmiş) boca ettim, koydum ik yaprak daha, ohhhhh... dışarıda yediklerimize bu kadar iç harç koyuyorlarmıdır ki yada Aysun un sütü gibi has süt??? sanmıyorum.
Karatay, hazır almayın kullanmadan önce kırın diyor. Boynum kıldan ince.
Süper gözüküyor değil mi??? gerçi şimdide bu yapraklar neden yapılıyor acaba ben yapabilirmiyim gibi düşünceler türedi aklımda bir ''kıl '' anne olarak.
İşleme devam ederek paketin yarısını kullandım.
Ve sonra streç film ile kapatıp dooru buzdolabına. Bir gün bekledi ve ertesi gün yedik. Olmaz bööle bişi. Çok lezzetli. Mutlaka yapınız, gül suyu neyin koymayınız.
Süte kako katarak da yapabilirsiniz bence. Bir de muhallebili tarif var kı, denemedim ama tadından yenmez diye düşünüyorum.
Kaynak; http://yemekkvakti.blogspot.com/2012/07/muhallebili-gullac.html
Bir dahaki sefere kesin küçük kaselerde yapacağım, böylece tabağa koyarken bulamaç görüntüsü oluşmasını da önlemiş olurum.
Ada kız dan inciler; Anne bu klimalardan parka da koysalar ne güzel serin olurdu. Olur kızım. Ha.. ha..
Kalın sağlıcakla
Hamarat anne Çiğdem
Oglak burcu oldugumdan, blog adiyla yakinlik hissedip ziyaretinize geldim takipcinizim :) Gunluk misali olan bloglar cok hosuma gidiyor, ilerde cocuklar icin guzel bir arsivde olacak, gullac uzun zamandir yememistim, ilk firsatta yapacagim cok selamlar bende bekelerim....
YanıtlaSilMuhteşem.Fotolara bayıldım.Güllaçta çok severim.Elinize sağlık
YanıtlaSilGeldim geldim :)Muhallebili bulamaç gibi olmuyor merak etme :) Ellerine sağlık bu arada sahil fotoları çok güzel yine içim açıldı
YanıtlaSilçok keyifli resimler.. yaz mevsimini en çok cocuklar seviyor galiba.. gönüllerince oynuyorlar..
YanıtlaSilGeldim, biraz dolandım.
YanıtlaSil12 yıl ve hala özlemek. Ben 2013 de 10 yıl olacagim ve hala özlüyorum. Nazar değmesin.
Ben bir daha yapacağım.
Tatlı sever anne Çiğdem
Hoşgeldin Arda,
YanıtlaSilNe güzel, sevindim.
Afiyet olsun.
Keşifçi anne Çiğdem
Arda ama sayfana nasıl yorum bırakabileceğim ki??
YanıtlaSilCahil anne Çiğdem
Yemek vakti,
YanıtlaSilSağol. Bulamaç olmuyorsa kesin denenecek. Ellerine sağlık.
Macerasever anne Çiğdem
Evvet biz de seviyoruz. İnsan daha özgür oluyor sanki. On kat giyinmek yok, hem kendi hem çocuğun eşyalarını taşımak yok v.s.
YanıtlaSilÖperiz Sevgi.
Neşeli anne Çiğdem
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilHayat Paylaşdıkça,
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun.
Operim Çokcana.
Tatile gün sayan anne Çiğdem
Güllaça imrendim ben de yapayım bari :))
YanıtlaSilÖzlem,
YanıtlaSilHemen yapa lt. Bir pakette kenara yedek at.
Akıl veren anne Çiğdem
Adını sorduğun bitki karayemiş. Bildiğin kirazın ağababası olduğunu söylerler. Tam olgunlaşmamışsa ağzı ham muşmula gibi, ham Trabzon hurması gibi burar. Olgun olduğunda da pek tatlı değildir. Bizim orada birinci kuşağın kadınları şekere iyi geliyor diye toplayıp yerler yazın. Cenevre civarında ise bol bol çit bitkisi olarak kullanılıyor hem daim yeşil ve gür olduğundan dolayı olsa gerek.
YanıtlaSilHande büyüksün.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Nasıl makbule geçti anlatamam.
Sevinmiş anne Çiğdem