Merhaba,
E süper oldu, paylaşayım istedim.
Pazardan aldığım ve ismini komik bulduğum '' közmatik'' müthişmiş. 6 Tl. Ocakta kirlenme yok, nefis köz tadı patlıcanlara çok yakışıyor.
Patlıcanları közledikten sonra, borcama dizdim ve soğudukdan sonra ortalarını bıcakla açtım.
Zor olmuyor ve bu aşamaya kadar hala yağ koymadım.
Eskiden hiçgörmediğim böyle acaip çekirdekler çıkıyor içinden patlıcanların. İğrenç deme cüretinde bulunacağım. Biliyorum günah ama çok kötü hissediyorum onları ellediğimde. Yemek ise hiç mümkün değil.
Sonra soğan ve sarımsak ı, bir kaşık zeytinyağı ile kavurdum. Üstüne buzluktan kesilmiş biberleri ekledim, sonra kırmızı biber sosu ve domates rendesi ve sonra 300 gram kıyma.Bi güzel piştiler, haifif ılıyınca patlıcanların içine yerleştirdim.
Böyle oldu.
Sonra kalan biber sosunu sulandırıp, borcama döktüm ve fırına verdim 120 derece 25 dakika.
Fırından çıkmış hali. Ve altta Cem in tabağı ve yanına cacık. Hımmmm.
Epeyidir evde Erişte fazlam var. Haydi fırında yapayım dedim.Muhteşem oldu. Herzaman böyle olmuyor biliyorsunuz. 100 gram kadar beyaz peyniri ezdim, biraz da kaşar rendesi koydum.
Diğer tarafta iki yumurta kırdım ve biraz soğuk sütle karıştırdım.
Erişteleri suda 15 dakika kaynattım ve soğuk su altında süzdüm. Sonra üstüne çıkacak kadar soğuk su koydum ve 15 dak. daha beklettim. Süzdüm ve borcama, peynirle karıştırdıktan sonra hafif bastırarak yerleştirdim. Üstüne yumurtalı karışımı koydum ve biraz daha kaşar peynir rendeleyerek fırına verdim. Yine 170 derece, üstü kızarana kadar.
Arada kızıma en sevdiğim bisküvi Eti Burçak verdim. sadece 2 tane. ''Faterquelle'' ne demek bilmiyorum !
Eriştenin fırındaki hali.
Ve çıktıktan sonraki hali. Leziz.
Yeni okullu kızım Ada da bayıldı. Bu sabah hepberaber 07.oo civarı kahvaltı ettik ve saat 07.30 da çıkıp saat 07.55 de okulda olduk. Orada 9.30 da da kahvaltı etmişer,bizimki bayılmış. Ada yı 12.00 de aldığımda, daha kalmak istiyorum dedi, orayı oyun yeri zannediyor. Bakalım seneye ne olacak??
Tüm okula başlayanlara hayırlı olsun.
Hamarat anne Çiğdem
Ada kız numunelik hep böyle sever inşaAllah okulu öpüyorum ve başarılar diliyorum - uzun bir maratonun ilk adımları çünkü -
YanıtlaSilbu arada karnıyarıkın süper olmuş, közmatiki ben de kullanıyorum ve çok memnunum fırında erişte hiç denemedim bana ne ben de isterim : )
Merhaba, Eline sağlık Hamarat Anne Çiğdem bende közleyip yapıyorum imambayıldı da güzel oluyor. Fakat ben patlıcanların kabuklarını soyuyorum yerken daha kolay oluyor..
YanıtlaSilAyrıca artık sebzelerin içinden yaratık çıkıyor ben korkuyorum vallahi..
Mine cim,
YanıtlaSilAmin.
Gel de yapayım. Hiç zoor diil.
Bekleyen anne Çiğdem
Pınariko,
YanıtlaSilİmambayıldı, deneyeyim.
Kabuklarını soymak da iyi fikir, böyle define avcılığı yapmak da.
Hah, evet yaratık. Çok güzel isim buldun.
Tebrik eden anne Çiğdem
Ellerine sağlık Çiğdem'cim,
YanıtlaSilKözmatik süpermiş- bir an önce denemem lazım. Fırının ızgarasını biberleri közlemek için kullanıyordum ama patlıcan olmuyordu.
Ada'nın okulu sevmesi de süper, sabahçı olması da.
Öptüm!
Macit mucit anne çigdem hatırlarsan ben mersine geldiğimde bu közmatikten bahsetmiştim :) mutlaka aldiye. Beğenmene sevindimi. :)
YanıtlaSilAs,
YanıtlaSilHiç vakit kaybetme.
Önceden ben de fırında yapıyordum ama böyle lezzetli olmuyordu.
Bizde sevindik Ada için, bi de tv seyrettirmeseler ve jelibon vermeseler daha süper olacak.
Neyse şimdilik tırnak çıkartmıyoruz.
Cadı anne Çiğdem
Merhaba Cigdem Hanim,
YanıtlaSilFaserquelle, lif kaynagi demek.
Ben de bu bisküviyi cok severim.
Güzel günler, Avusturya'dan selam ve sevgiler!
Huriye
Bu tariflerede bayıldım ellerinize sağlık.Çok pratik ve güzel.Bende pazardan bu közmatiği aldım ama hiç denememmiştim deneyeceğim artık patlıcanlar bitmeden
YanıtlaSilHuriye,
YanıtlaSilNe kadar naziksin, sağol varol.
Hakikaten öyle mi acaba.
Ah bi gelsek oralara, Tuna boyunda bisiklete binsek, sonra kremalı pastalardan yiyip kaave içsek.
Görevinizdir Huriye hanım, yarın gidip bizim yerimize yapınız.
:-)
Kıl anne Çiğdem