Sabah kahvaltı ediyoruz, kızım ekmeğini yermisin, olmaz anne GDO lu. Ben yaptım aşkım, olmaz anne. Eh peki. Yumurta, peynir ve çilek reçeli ve süt. Süper. Ekmek yemesin. Zaten çocukları zorlamazssanız ekmek yemiyorlar.
Bu sabah annem aradı, cicoş a kahvaltıya gel diye, ben gelirim dedim, sabah ettiğim kahvaltıyı tamamen unutarak. Deli ben.
2. akıllılığımda kardeşimin evet kardeşimin d.gününü unuttum ben. Telefonun beni uyaracağına o kadar emindim ki, tabi telefon değişince, yahoo dan gelen uyarıya da nasıl olsa telefon uyarır dediğim için. Hem de kardeşimin, o benim gibi değil, gününde hatırlansın, hediye varsa gününde verilsin ister ah.. ahh -1500 deyim yani.
Dün akşam ki menü mü; ıhmmm.. hamsi, karides, avakado. Kardeşimi de çağırdım ama planı vardı tabi. Şerefine Şam kurabiyesi de yaptım ama o olmadı pek :-) Olunca tarifi paylaşacağımdır.
Annem pazardan banyo için bir ne denir, yolluk almış, yada paspas. Sağolsun, biz banyoya koymak istemedik. Ada beğendi ve odasında kullanmak istedi, olur dedik. Böyle serdi sonra da ''hah şimdi padişahların sarayı gibi oldu, sadece ortadaki halıya basarak geçilecek, kenarlara basılmayacak'' dedi. Nasıl, Beylerbeyi Saray ından bize kalan.
Küçükken annem evde bize kestane yapardı, hatta haşlardı ve nefis olurdu. Sağolsun Nükhet, kendi evimde ilk kez yaptım, fırında ve harika oldu.
Fasülye kavurması, bayılırım. Cem sevmedi.
Ada ya zaten kalmadı.
Fasülyeler önceden 5-10 dk haşlanır. Şart değil benim öyle denk düştü. Sonra soğan kavrulur, sarımsak eklenir, domates yoksa salça eklenir ve çevrilir, fasülyeler eklenir ve ara ara çevrilir. Ağzı kapatılır, su biraz eklenebilir ama eklenmesse iyi olur. Ben ekledim yarım bardak kadar yoksa yanacaktı. Lezizi oldu. Tam Malatya usulü.
Başarısız Şam kurabiyesi denemeleri. Tadı güzel ama Şam kurabiyesi değil.
Denemeler sürecektir.
Nefis zeytinyağında kızarmış hamsi ler.
Salata.
Karidesler.
Karides için sos. Aslında mantarda olması lazım ama bende yoktu. Buyrun orjinal tarif ve link;
http://www.ozguluntarifleri.com/?s=avakado
Mantarlı Avakado Salatası
Malzemeler:
- 2 adet avakado(ergin, yumusak)
- 500 gr mantar
- ½ limon
- 1adet yesil sogan
- 2-3 dal maydonoz
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz
Yapilisi
- Mantari yikayip boylamasina dilin, limonlu suda bekletin. Sonra kevgirden gecirin.
- Tavada suyunu salip cekene kadar kavurun.1yemek kasigi zeytinyagi koyup , biraz daha kavurup ocaktan indirin.Kiyilmis maydonoz ve soganla karistirip, bir kenarda bekletin.
- Avakadolari ortadan ikiye kesip, icini kasikla bosaltin ve iyice ezin.
- Limon, 1 tatli kasigi zeytinyagi tuz ilave edip karistirin.
- Bu karisimi kavrulmus mantara ilave edip karistirin.
- Servis tabaginda veya avakado kabugunda limon esliginde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalın sağlıcakla.
Gazete okumaya giden anne Çiğdem
allahım sanırım ağzımın suyu aklı :D
YanıtlaSilHamsiiiiiiii hemde tavaaa off off hemen alınacak yapılacakkkkk :)
YanıtlaSilAvakado için bir meze tarifim var yazayım sende dene oda güzel oluyor :)
Avakado salatasi Deniz urunlerin yanina cok yakisiyor avakadonun her halini cok seviyorum.Size tavsiyem
YanıtlaSilavakadolu sutu mutlaka denemelisiniz unutmayin aliskanlik yapiyorr:)) tarif sitemde.
sevgiler.
www.ozguluntarifleri.com
Offf oofff oooff diyorum; başak bir şey demiyorum Çİğdeeeem, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBahar,
YanıtlaSilValla yemiş olsam da benim de sulandı, yine yeniden desem.
Pisboğaz anne Çiğdem
Alev,
YanıtlaSilHaydi yap bir yeni yazı da alalım tarifi.
Destekçi anne Çiğdem
Özgül,
YanıtlaSilEvvet, göz ucu ile gördüm ama bakamadım, gelip bakacağım o süte. Besleyici olur kız için.
Tekrar teşekkürler.
Minnettar anne Çiğdem
Özlem,
YanıtlaSilBuyur.
Misafirperver anne Çiğdem
merhaba, gıda konusunda titizlendiğinizi okudum sanırım birkaç yerde.
YanıtlaSilbenden size tavsiye zeytinyağını ısıtmayın. çiğ hali çok sağlıklı olan bu yağ ısınınca oksitlenip, kanserojen maddeler ortaya çıkıyor.dilerseniz bir araştırını bunu.
sevgiler.
Abuk Kraker,
YanıtlaSilDaha önce araştırdım ve eğer gerçek soğuk sızma yağsa 250 dereceya kadar ısıtılabilir ve bir zararı olmaz mış.
Hatırlayabildiğim kaynaklarım. Prof. Canan Karatay, Saltukso zeytinyağı ve Taşdevri diyeti kitabının yazarı Ahmet.. bey.
Tırsan anne Çiğdem
Benim de kaynağım diyetisyenim Taylan Kümeli. Kendisinin bilimsel bilgisine ne derece güvenirsiniz bilemem tabi. Eklemek istedim. :)
YanıtlaSilSevgiler.
Abukkraker,
YanıtlaSilSüt için değil mi??
Uçuk anne Çiğdem