4 Kasım 2012 Pazar

Pazar sabah kahvaltısı için alternatif tarif.

Günaydın,

Geçen hafata blog ları dolaşırken gördüm bu tarifi. Eh dedim ben bu haftasonu evdekilere sükse yaparım, üstüne bi de Yaprak sürpriz yaptı, havam binbeşyüz yani ehii.. sağol hafif tarif.

Link; http://www.hafiftarif.com/firinda-pastirmali-yumurta-tarifi/

Malzemeler (3 kişilik):
- 6 uzun dilim çemensiz pastırma
- Yarım domates rendesi
- 3 yumurta
- İsteğe bağlı eski kaşar veya sert bir cins peynir (rendelemek için)
- 1 kaşık zeytinyağı
- Karabiber, kırmızı biber
Önce çanakları hazırlayalım: Pastırma dilimlerini ikişer ikişer, artı şekli olacak şekilde kalıbın içine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 4-5 dakika tutup, çıkarın.
Yumurtayı kırmadan önce, arası için bir domates sos hazırlaylım. Minik bir tava veya tencerede, rendelenmiş domatese bir kaşık zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber ekleyerek pişirin. Tuz koymaya gerek olmuyor, çünkü pastırma yeterince tuzlu. Fırından çıkardığınız pastırma çanaklarının üzerine bu sostan birer kaşık koyun.
Domates sosun üzerine istediğiniz bir cins sert peynir rendeleyebilirsiniz. (Taze kaşar koymamanızı öneririm.) Bizimkiler peynirsiz istediklerinden, fotoğraftakilerde peynir yok.
En son, çanakların içine yumurtaları kırıyoruz. Ben yumurtanın tamamını kırıyorum; ama görüntü daha da güzel olsun isterseniz, sadece sarısını da kırabilirsiniz.
Yumurtalarla birlikte pastırmaları, yumurtaların beyazı pişinceye kadar bir kere daha fırına verin. Yaklaşık 15 dakika kadar sonra pişmiş olacaktır. Çok fazla tutmayın ki, sarıları katılaşmasın.
 







Huba hubaaa..
Teşekkürler zengin büyükannemiz.






kardeşlerin yeni sırt çantaları.


ekmek de miss...









Vakit yok yazacak parka gidiyoruz.
Ada ya gitmekten  vazgeçtik.

Kalın sağlıcakla
Dalyan hakkında güzel bilgiler almış mutlu anne Çiğdem
Teşekkürler Aysun ve ailesi.

12 yorum:

  1. e bize yok mu???
    yutkunarak bakakalan bir garip Özlemaki.

    YanıtlaSil
  2. Özlem,

    Kim bayılmaz ki. Biz de epeyidir yemiyorduk, özlemişiz yahu.

    Bir kase lezzet,

    Bizde :-)

    Kokulu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. Nefis gorunuyorlar, pastirma pek aramam ama bu fotograftan sonra yarin hemen uygulamayi dusunuyorum, vakit olursa :)

    1 yas Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
  4. Süper gözüküyor Çiğdem'cim,
    En kısa zamanda denenecek tarifler listeme alıyorum, ellerine sağlık.
    Öptüm!

    YanıtlaSil
  5. Süper gözüküyor Çiğdem'cim,
    En kısa zamanda denenecek tarifler listeme alıyorum, ellerine sağlık.
    Öptüm!

    YanıtlaSil
  6. Birebir benim kullandığım malzemeler ve alet edevatla yapmışsın Çiğdem:) Seninki daha da güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Müge cim,

    Ateş te yesin, bizim kız bayılıyor pastırmaya.
    Nemenen şey se beğeniyor seçici kızım bile.

    E afiyet olsun şimdiden.

    Yakında 6 olacak kızın annesi Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. O Aslıı, iki yorum, süpersin.
    Evet tam misafire uygun kahvaltı.

    Yalnız çıkarırken dikkattt..

    Beceriksiz anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Gia,

    Sayende.
    Aklına, becerine sağlık.

    Gururlu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  10. çok beğendim bu hafta sonu deneyeyim, zimikiler bayılır sanırım... blogunuzu da beğendim izliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Dilek,

    Hoşgeldin, Senin Dolunay ve benim Ada neredeyse aynı yaştalar. Benim kide Ocak 19 2007.

    Mutlu anne Çiğdem

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.