26 Mart 2013 Salı

Evde Şokellla, Nutella yapımı.

Günaydın,

Efenim, gururla sunarım buyrun;

1 lt ve 1 bardak süte, bir bardak şeker koyuyorsunuz, kaynama noktasına gelince de bir çay kaşığı karbonat atıyorsunuz. Ve sonra bir saat kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyorsunuz, hemen kavanoza alıp, soğuyunca da dolaba, ertesi gün buyrun ''nutella'' üstelik sütten yapılmış.

Karbonatı koyduğunuzda süt epeyi bir taşıyor, derin bir tencere kullanınız efem.

Bizim evde eskiden haftada bir şişe alınırdı ve Cem götürürdü, baktım Ada kız da yemek istiyor, o dönem almayı kestim, Cem i de bi şekilde :-) ikna ettim. Hatta okula gidene kadar Ada şokellalı ekmek nedir bilmedi bile.


Sonra bu tarifi ''süt reçeli '' diye internette görünce haydi dedim, iyiki demişim.
Teşekkürler Sanem.







Bu ekmek olmadı ama bazan oluyor artık idare ediniz.

Kuş bekliyor.




Aslında bu tarif, harika karamel kokan açık renkli bir reçel oluyor ama ben içine kuvertür ( sağol Meliha) kattım ve oldu sana Nutella. Siz içine kuruyemiş v.s. de ekleyebilirsiniz. Neden olmasın.



Bizim evde beğenildi.
Ya sizinkin de.

Deneysel anne

13 yorum:

  1. Eline sağlık Çiğdem'cim,
    Yine harika bir tarif.. Kuveri ne kadar koydun peki? Göz kararı deme ama :) baştan anlaşalım.
    Öptüm!

    YanıtlaSil
  2. kuvertür :)
    eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. süpermiş bu.. benim çikolata canavarı bayılır buna.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Aslı,

    200 gr ehi.. ehi..
    şiştin mi diyen anne.

    ------------------

    Meliham,

    Sağol hemen düzeltiyorum.

    Cahil anne

    --------------------

    Sevgi, hiç durma, hiçdeğilse ne yediğini bilirsin.

    Normal ekmek evine nadir giren anne

    YanıtlaSil
  5. Nutella`nin icinde de domuz kani var dediler,igrentiyle kestik yemeyi,ne kadar dogru bilmiyorum,görenler duyanlar var,arastirdim,hicbir hayvansal gida yok yaziyor,ama bi kere süphe düstü,kan man igrenc! En iyisi tabiki evde yapmak,cok güzel sizin fikir,bende yapmaliyim,araniyoruz lakin!

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Çok sevindim tarifi deneyip paylaşmışsınız. Ellerinize sağlık. bende bugün yapmayı planlıyorum çok fena bişey bağımlılık yapıyor. Bu arada tart yada milföy pastada da çok hoş oluyor

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık canım bendede cehecakesini yapmıştım süt kremasından.

    YanıtlaSil
  8. Bunu biliyorum ve hatta sevgili arkadasimin elinden yemisligimde var ama }##%^**+== zor diye hep usenmisimdir.....
    Ellerine saglik.....
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Artık gıda sektörüne güven kalmadı. Her türlü ihtiyacımızdan yapabildiklerimizi evlerde yapmaktan başka çare kalmadı. Bu konuda sizi kutlarım. Çünkü, diğer ev hanımlarına yol gösteriyorsunuz.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  10. Ayol niye öfkeli anne oldun sen? Hem de böyle bir güzel tarif varken blogunda. Hmmm hemen söyle o öfkene geçsin, yerine mutlu anne gelsin!

    YanıtlaSil
  11. Terazi kız,

    Ne diyorsun, domuz kanı!!!
    Renklendirmek için böcek kabuğu neyin duymuştumda, bu..

    Hristiyanların başına diyelim, nede olsa onlar domuz kanlı sucuk filan yiyorlar. B

    Bilgili anne

    ------------------

    Senem,

    Yenilerii dört göz bekliyorum.
    Tekrar teşekkürler.

    Minnettar anne

    ------------------------
    İki satır,

    Diil diil, kesin dene tadı çok hoş.

    Karamel anne

    --------------

    Recep bey,

    Vallahi öyle.
    Yol göstermek , sağolun ama yolun başındayım daha.

    Mütavazi anne

    ----------------

    Tijen im,

    Yazdım sana
    :-)

    Pratik anne

    YanıtlaSil
  12. HARİKASIN.. tarifi not ediyorum..

    YanıtlaSil
  13. Sen de öyle Emine.

    Gururlu anne

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.