Malum havalar ısındı, sütü soğuturken dışarıda unutunca, bolca sütüm oldu ''içilemeyecek kıvamda'' olan. Ne yapılır peynir yapılır, elde ne var; fesleğen ve kekik hemde taze.
Buyrun tarif;
Zaten ekşimiş olan süt kaynatılır, sonra süzgeçten süzülür. Süzülen süt atılmaz, bu suyu şişeye koyup buzdolabına koydum, ekmek, kek v.s. yaptığımda süt yerine, yoğurt yerine velhasıl tüm sıvıların yerine kullanıyorum.
Bu sefer sütü süzdükten hemen sonra tuz koydum, fesleğenide doğrayıp karıştırdım ve bastırdıktan sonra altında ki kabı ile birlikte dolaba koydum.
Sonuç süper lezzetli peynir, bir dilim ev ekmeği ve sütlü, french press kaave ile ıhm... elime sağlık.
Kalın sağlıcakla
Acıkmış anne
Günaydın Çiğdem'cim,
YanıtlaSilMenü süper, ellerine sağlık.. Ve afiyet olsun - köşedeki ısırık gözümden kaçmadı :) -
Öptüm!
Eline sağlık canım harika olmuş,biz de satın aldığımız pastörize sütü yoğurt yapmaya çalıştık ama olmadı:)peynir yaptık böreğe koyduk harika oldu:)
YanıtlaSilyoğurdumuz tamam ama hiç peynir yapmadım bile bile dışarıda bıraksam mı diye düşünmeye başladım : )
YanıtlaSilve süzülmüş kısmını da keklere vs mı kullanıyorsun ve rahatsız etmiyor mideyi falan evet bu konuda daha öğrenecek çok şeyim var : )
nasılda mis kokulu bir peynir olmuş,kekiğe de ,fesleğene de bayılırım..eline sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik lezzetli görünüyor
YanıtlaSilsevgilerimle♥
Çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilMuhteşem; mutlaka deneyeceğim :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım :9
Özlem,
YanıtlaSilevdekiler sevmiyor bu peyniri ama ben seviyorum.
Yap yap.
Afiyet olsun.
Mine,
YanıtlaSilSüte yazık a canım. Bi gün bozulur nasıl olsa. Bekle derim ben. Aman beklemem dersen, azıcık sirke, limon yada yoğurt kat hemen ayrışıyor süt.
Hayır rahatsız etmiyor bilakis yararlı, biz bazan içiyoruz bile A da ile.
Bilgili anne
Asortik, sağol.
YanıtlaSilPeynir atölyesi yapılmış Fethiye de haberin var mı??
Meraklı anne
Anne eli,
YanıtlaSilBen de, ben de.
Afiyet olsun.
Aç anne
Nefis gözüküyor ben de deneyeceğim:)
YanıtlaSilsevgiler