19 Haziran 2013 Çarşamba

Deniz börülcesi ( meze) nasıl yapılır.

Merhaba,

Red Hack e ve son yaptığı işe bayıldımm. İyiki varlar.
Hayatımıza ne çok yeni şey girdi. Mutluluk verici.

O zaman gelsin, ''deniz börülcesi'' tarifi, geç bile kaldım. Yapım zamanları farklı ama bir post toplandılar.

Efenim pazardan alınır 3-4 demet taze deniz börülcesi ve ev gelinir.




  Önce börülceler derin bir kapta 15 dakika makarna usulü haşlanır. Ada, hiç hoşlanmadı kokudan hatta kustu iyimi?? Artık bir daha ki sefere bahçede ki portatif mutfağımda ( inşallah) kaynatacağımdır börülceleri.




Daha sonra alınıp, soğuk su dan geçirilir veeeee






başlanır tek tek çekiştirmeye. Sonra içine zeytinyağı, bolca sarımsak ve yarım yada bir limon suyu atılır. Aman tuz koymayın zaten yeterince tuzlu. Malum deniz kenarından, kumdan toplanıyor bu bitki.


Ada kız, Atakan adlı yakışıklı,  arkadaşı sayesinde tavuk kanat yemeyi sevdi. Darısı pirzolanın başına. Aradabir yaparım artık. Tavukları, birgün önceden, zerdeçal falan marine ettim, sonra fırına, güzel oldu.


Bir uzman edası ve dikkati var üzerimde :-) Somon ayıklanıyor eş ve kız için.


Cuma akşamı balkon sofrası. Marin edilmiş somon, börülce, börek, salata ve peynirrr.
Afiyet olsun.



 

 Bu da geçen günlerde ki öğle yemeğim; kıymalı taze fasülye, mısır ekmeği ve ayran. Hımm...
Elime sağlık.

Kalın sağlıcakla
Hafiften neşeli anne




9 yorum:

  1. Selam canim cok defa duydum bu deniz börülcesini ama hic görmedim nede yedim sorsam tadi nasil birsey dogrusu cok merak ettim sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
  2. İyiki redhack var iyiki! Börülceye bayılırım ama evde yapmaya çok üşenirim:) somona bayılırım soslu, marineli ve hatta kremalı yAparım nefis tattttt afiyet bal olsun:)
    Sabah sabah özendirdin beni canım
    Öperim prensesi ve seni
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Benim de geçen yıl keşfettiğim bir şeydi. Ayıklaması sıkıcı ama tadı güzel :)

    YanıtlaSil
  4. deniz börülcesi merak ettiğim lezzetlerden.. denemek isterim doğrusu. tarifi not ediyorum.

    kurduğunuz masalar da çok iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

  5. sevgili hamarat anne;

    bende ne zamandır denemek istiyordum
    bakalım bugün deneyeceğim
    pek bir isabetli geldi tarifiniz
    teşekkürler

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Deniz börülcesini ayıklamayı çoğu kişi sevmez ama ben severim tabi bir o kadar yemesinide :) ellerine sağlık afiyetler olsun
    zerdeçal ile tavuk denemedim nasıl bir lezzet acaba ?
    ada kıza çok aferin yusss puan en kısa zamanda pirzolaya yemesini de dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. Gügüyle herşey,

    Valla, bol tuzlu ama doğal tuz, tadı farklı. e zeytinyağı ve sarımsak, daha ne olsun.

    Ağzı kamaşmış anne.

    --------------------------------

    Müge,

    Üşenme, bir demet yapıver, meze olsun işte. :-)

    Hamarat anne

    --------------------------------

    Hanhidem,

    Ben Ada kız la ayıklıyorum, macera oluyor :-)

    Eğlenceli anne.

    -------------------

    Emine,

    Buyrun.

    Misafirperver anne.

    ------------------

    Yürekten damlalar,

    Ay hadi..

    Sonuç bekleyen anne

    YanıtlaSil
  8. Deniz börülcesini her hafta alır ve yaparım, harika oluyor..elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Dilek,

    Her hafta !
    Büyüksün.

    Vay diyen anne

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.