Biberler kurudu bile, tüm çekirdekleri de dökülmüş, bahçeye serptim, kendi haline bakalım.
Seneye de rahatlıkla saklanabilir ama çok biber tohumum var. O yüzden rastgele serptim bahçeye.
Neden ikinc bir yazı yapıyorum, birinci yazıya güncelleme yapsam konu heba olacak o yüzden ayrı bir yazı ile paylaşayım istedim.
Biberleri bez torbaya koydum, gidip gelip kokluyorum. O kadar ama okadar güzel kokuyor ki, birşeyleri hatırlatıyor bana bu koku, çocukluğumu, cicoş u, Malatya yı. Yediğim salçalı tandırları. Müthiş.
Daha çok yapayım, bu sene kışın ""eroin "" ( yoğurtla yapılan bir meze- İzmir, sağolsun Hülya) in hammaddesi hazır olur fenamı, üstelik biberi, kuru biberi tekar kesme derdi de yok. Yihhuuuu... Satılık değil ama isteyen olursa, yarım kiloluk kavanozu 20 tl ye yaparım. Vakit pahalı olan, yoksa zor değil. Burada biberin kilosu da 4-5-10 tl, mor olanı 15 Tl dedi geçen bir satıcı Ortaca pazarında, inanamadım.
Varsa güneşli azıcık yeriniz, yapınız, aşağı yukarı dört gün sürüyor kuruması.
Sonra o koku, bin kere milyon kere teşekkür ederceksiniz bana.
Kalın sağlıcakla
Koku önemli diyen anne
Ellerine sağlık çiğdem hanım
YanıtlaSilyanlız eroin izmir mezesimi demiştiniz ,bir ara tarifini de yazarsanız sevinirim
Tabi, yapıpı fotoğrafını da çekeyim de öyle.
YanıtlaSilDoğru ya yazayım.
Sağol KuzeyliMine
neyyy mor olan 15 mi? benim bahçede var, acı diye sağa sola veriyorum :)
YanıtlaSil