3 Temmuz 2012 Salı

Girit Kabağı Dolması ve diğerleri.

Günaydın,

Bir ara verince aralar otomotik uzamaya başlıyor. Yazdıkça yazası, yazmadıkça yazmayası geliyor insanın. İlginç.

Hayat hareketli ve günler uçarak, koşarak geçiyor. Şükür. Amin.

Buyrun;

Girit kabağı dolması, uzun zamandır yapmak istiyordum pazarda bulunca kaçırmadım. Lezzetli oldu ve Ada kız da ayıla bayıla yoğurt la yedi.


Önce pazardan gelen herşey gibi, ev yapımı sirkeli suda bekletilir kabaklar. Sonra güzel bir dolma içi hazırlanır. Aman içine biraz limon sıkmayı unutmayın. Ve kabakların içini oyduktan sonra da içlerini tuzla ovmayı ve bıçakla delmeyi de unutmayın. Yağlarım zaten hep zeytinyağı-soğuk sıkma.

Girit Kabağı Dolma Malzemeleri
• kıyma (bir avuç)
 pirinç (her dolma için bir yemek kaşığından biraz fazla)
 soğan (1 adet orta boy)
 baharatlar, (nane, karabiber, pulbiber)
 salça (1/5 yemek kaşığı)
 1/2 çay bardağı sıvıyağ
• tuz


Girit Kabağı Dolma Yapılışı
Girit kabaklarının sapının biraz altından kesiyoruz. (fotoğraftaki gibi)
Girit kabaklarının içini oyup, tuzlayın. 
Soğanları ince ince doğrayıp, diğer malzemelerle karıştırın ve kabakların içine doldurun ve biraz sıvıyağ gezdirin.
Kapak olarak üstten kestiğiniz kabak saplarını kullanabilirsiniz. (güzel görünüyor)
Salçayı bir kapta iki su bardağı suyla karıştırıp tenceredeki kabakların yarısına gelecek şekilde dökün.
Sıvıyağın kalanını salçalı suya ilave edebilirsiniz.
Yüksek ateşte bir taşım kaynadıktan sonra, kısık ateşte pirinçlerin yumuşadığını ve diğer malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda ateşten alıp servis yapabilirsiniz. 
Yoğurt ve dolma güzel bir ikili oluşturuyor, bilginize...

Tarifi Asortik te gördüm. Buyrun link; http://asortik.blogspot.com/2012/06/girit-kabag-dolmas.html




Ve sonuç. Harika. Ben yaptım ama ne yapalım harika.


Yine pazardan aldığım kirazlar 4 Tl. Harika çıktılar.


Anneannemin bahçesinden Ada kız ve kendi anneannesi ile topladığı nefis erikler.


Yine başaramadığım ama çok yaklaştığım nohutlu ekmek.



Balkonda ki domates fidemin ikinci yılı ve bu senede en az 10 tane yedik ve yemeye devam ediyoruz. Biraz kabukları kalın ama nefaset süper. Belki onu Dalyan da toprağa ektiğimde daha çok büyüme imkanı yakalar ve kabukla da incelir. ( mi?)


Bu da bizim gölge parkımız. Bu aralar rüzgar da var ya, üşüyoruz. Dışarı çıkınca da yanarak tekrar parkımıza koşturuyoruz. Şanlıyız vesselam.



İki Ada birarada.


Eh arada bizde piknik yapıyoruz. Menü mü; Kısır, kek, simit.


Yasemin in çok sevdiğim annesi. Maşallah.


 Kızlar, bardak ta kısır yiyorlar.


Masa genel görünüm. Ohhh elimize sağlık.

Ada kız ın cimnastii başladı. Bende spor yapıyorum. Eğitmen olucam inşallah. Reformer larda boş, kullanmasam ayıp dimi. Sağolsun Nazlı Tektaş.Tesisi Müdürü.

Kalın sağlıcakla.
Sporcu anne Çiğdem




6 yorum:

  1. eline sağlık canım, afiyet şeker olsun:))
    bardakta kısır olayına bayıldım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. her şey nede güzel görünüyor,hele o erikler girit dolması,eline sağlık canım çok severim.ekmeğide bir dahakine başaracağından eminim:)

    YanıtlaSil
  3. Bu kabak Girit Kabağı mıymış bayılırm ben bunun dolmasına.
    Erikler şahane güzel anne :))

    YanıtlaSil
  4. Asortik,

    Bizde, aniden gelişti fikir ve biz de bayıldık.

    Dahi anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. İnşallah Anne eli gibi.

    Umutlu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. Evet Özlem im.
    Öyleymiş.
    Sağol.

    Benim o şahane anne Çiğdem

    YanıtlaSil

"Oğlak Kizları!"nı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkür ederim. Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemiyorum. Herbiriniz benim için çok değerlisiniz.
İşini ciddiye alan anne Çiğdem
Teşekkür ederim.