Rüzgar dindi mi bugün ne? Ilk işimiz haftaarası Şile yapmak olacak. İlk sefer Belgin ve Batuhan la sonra ki park tan sıkılan Yasemin ile. Selma ve Elif de yarenlik edecek bize inşallah. Kızların (ve Batu nun) kumda oynadıklarını hayal edip pek bi keyifleniyorum şimdiden.
Tartolet aslında çilekliydi tarifte ama malum çilek almıyoruz. Hormonları ayyuka çıktı diye, Eylül de çıkan son partiyi bekliyorum reçel yapmak için ve yemek için. Bu sebeple şeftali kullandım. Leziz oldu.
Buyrun;
Kuru malzemeler karıştırıldı. Aman dikkat tereyağ soğuk olacak. İçine koyulacak su da.
Kek kapları da hazırlandı tartolet için. Aklıma gelmişken Heybeliada Mehtap pastahanesinin tartoletleri lezizdir, yemeden geçmeyiniz.
Hamur kıvamında, sert biraz. Soğuk su koymama gerek yok. Hoop buzdolabına dinlenmeye.
O arada iç harcı hazırlanır.
Ve muhallebi kıvamına getirilir.
15-17 dk frın 180 derece ve Cem in ağzına gitmeye hazır. Cem sıcak seviyor ama aslında iki saat kadar dolapta soğutulunca bence tadı a güzel. Siz bilirsiniz.
Ve genel görünüş.
Tarif;
Hamur Malzemeleri
125 gr. tereyağ (soğuk)
1 yumurta akı
50 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)
250 gr. un
biraz soğuk su
250 gr. un
biraz soğuk su
Krema Malzemeleri
500 ml. süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
çilek
Yapılışı
Küp
kesilmiş tereyağ diğer malzemelerle karıştırılıp sert bir hamur olacak
şekilde hızlıca yoğrulur. Hamur kırıntı gibi kalıp toparlanmazsa soğuk
su eklenir. Tartölet kalıplarına
yayılıp 180 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde
pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya
piştikten sonra eklenir. Tartöletlere paylaştırılır, meyvelerle süslenir
ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Ben yarım ölçü yaptım.
Orjinal tarif Buzlu Badem den. Teşekkür ederim.
Afiyet olsun, ben de teşekkür ederim. Ben de şeftalili denemeliyim :)
YanıtlaSilBen hiç tart yapmadım ama bu mis tartöletleri görünce canım çekti yaw:)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilPek mutfak işlerinden anlamam ama, Şeftalili Tartolet tarifinde yer alan malzemeler ile fotoğraf görüntüleri bu tartoletin çok lezzetli ve nefis bir pasta türü olduğunu gösteriyor. Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar dilerim.
Cenab-ı Hakk'a kul olmanın idraki ve bilinci içerisinde hata ve kusurlarımızı itiraf ederek işlediğimiz günahların farkına vararak tövbe ve istiğfarda bulunmakla birlikte Allah'ın rahmetine nail olup günahlarımızdan kurtulacağımızı ümit ettiğimiz Berat Kandiliniz, hayırlı ve mübarek olsun. Ümmet-i Muhammed'in af mağfiretine vesile olsun inşallah!
Selam ve saygılarımla.
ellerıne saglık hıjyenınde gozumden kacmadı mukemmelsın keske olsada yesek
YanıtlaSilMedura,
YanıtlaSilSağol. Esas senin ellerine sağlık.
Paylaşımcı anne Çiğdem
Follow me,
YanıtlaSilHemmen evde ne meyve varsa yapıver. Çabucacık oluveriyor.
Tavsiyeci anne Çiğdem
Recep bey,
YanıtlaSilHoşgelmişssiniz.
Eşime de acaba güzel olmuş mu dediğimde bu malzeöelerle ortaya kötü birşey çıkması imkansız diyip beni hep rahatlatır. Sağolunuz. Güzel oldu gerçekten.
AMİN.
Size ve ailenize de hayırlar olsun.
Şükreden anne Çiğdem
Grace,
YanıtlaSilBitti, keşke. Avusturya veya Rodos a gittiğinde kaçırma, oralarda süper yapıyorlar bence.
Sağlıkla.
Gezerek anne Çiğdem
ooo çok lezzetli,afiyetler olsun efendim...
YanıtlaSilArzu cum,
YanıtlaSilSağolsun Buzlu badem.
Hamarat anne Çiğdem