10 Ekim 2011 Pazartesi
Kaşarlı Köfte ve Linguini
Kızımın pijaması nasıl. Zevkli ve çocuk kreasyonunda deha arkadaşım Aydan dan. Valla yalakalık yapmıyorum. Yeni gelenleri gorseniz, sizde benimle aynı fikirde olurdunuz.
Baba aşığı Ada, babasının ayakkabısının bağını bağlıyor. Kuyruk süper dimi. :-)
Ev yapımı vişne suyu, Gökçeada dan gelirken alınmış harika, eski annelerin yaptığı patetes kızartması tadında bir kızartma. Keşke daha çok alsaymışım. Alırken, ''tır'' lazım sana diyen Cem bile pişman oldu. Ev yapımı biber turşusu, nefis taze pazar kurulduğu gün yapılan salata veeeeeee Aysun un kaşar peyniri kullanılarak yapılmış, kaşarlı köfteeeeee. Nefis oldu nefis.
Kırmızı biber, Penguen. Ekmekler fırından, epeyidir ekmek yapamıyorum.
Nefis görüntü.
Şimdi efenim geçen yazdan bu yana Aysun dan süt ün yanısıra, peynir de alıyorum. Parti parti tadı değişiyor ama hiç çok kötü yenmeyecek gibi olmuyor. Kızım da bayılıyor ve ve en azından sütten yapılıyor diye keyifle tüketiyoruz. Aysun ürünlerim organik hiçbirzaman demiyor zaten. Ama ona güveniyoruz biz ailece.
Geçen yeni paket geldi, elimin altında et de var. Kız a da haftada en az bir kere yedirmek lazım ya. Kaşarlı köfte yapayım dedim. Aman tanrım, kaşardan herhalde, köftelerimiz bize yetmedi iyimi.
Ellerinize sağlık Aysun ve ekibi. Çok yaşayın.
Tarif;
Kocaman cam bir kaseye yarım kilo kıyma, bir yumurta, bir demet maydanoz, e kıyılarak tabi, bir su bardağı rendelenmiş kaşar, tuz, karabiber, nane ve az biraz kekik, bir rendelenmiş yada doğranmış soğan, istediğiniz kadar galate unu veya ekmek kırıntıları. Güzelce yoğurun ve şekil vererek fırında yada tavada pişirin.
ıhmmm...
Bir de geçen haftadan Eli Mantarlı Linguini tarifi vardı, buyrun;
1 paket Linguini
200 gr kuşbaşı doğranmış bonfile ( tavuk kullandım)
200 gr mantar
150 gr krema ( Aysun un sütünden biriktirdiğim kaymağı mixer de karıştırarak kullandım)
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze biberiye ( balkondan :-))
Taze adaçayı ( ben kurutulmuş, Dalyan dağlarından ( tepelerinden diyelim) toplanmışını incecik doğradım.
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Tarifı;
Mantarı doğrayın. Maydonozu, biberiyeyi ve adaçayını ince kıyın. Mantarları bir tavada kavurun ve bekletin. Soğanı doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan ve tavukları, tavuklar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin. Daha sonra mantar ve bitkileri ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
Ateşten almadan önce kremayı koyup bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Dirice haşladığınız linguineleri hazırladığınız karışımla bir güzel ekleyin ve ohhh afiyet olsun.
Etler çok hoş bir tat aldı deneyin derim.
Kitaplarını kullandım, bari reklamınıda yapayım dimi.
Bu arada '' tekme turşusu'' dün açıldı. Harika olmuş harika. İnanılmaz. Yalnız şişeyi açarken sanki gazlı bir içeçek açıyormuşum gibi oldu.
Afiyet olsun.
Deneysel anne Çiğdem
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ben de hep bir gün kremalı makarna yapacağım inş. Gelecek de bir gün gelecek, ümitliyim. Elinize sağlık :)
valla hersey mukemmel canım ,ne guzel de anlatmıssın ellerıne sagglıkk
eyy güzel anne Çiğdemmm, pijamaya bayıldım :) köfteye diyecek yok, Pastavillaya hayranım, hepsi bu kadar :) ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..
Medura,
Biz de en az haftada bir makarna yenir. yenmezse kızım hayata küsebilir.
:-)
makarnasever anne Çiğdem
Şulem, sağol, varol.
Memnun anne Çiğdem
Leyla,
Ben de senin kurabiyelere.
Şu browni kurabiye yi bende yapayım bari.
Ay geri kalmamalıyım modadan.
Modacı anne Çiğdem
pişt becerikli anne cigdem.. benim yorumuma ne oldu yahu. neyse diyette olan biri olarak köfteyii ve makarnayı es geçip pijamalı fındıga baıldıgımı söylemeliyim. yannız o kuyruk gece dolanmasın yahu :D çok tatlı
feride
Feride,
Başka bişey olsa hayatta yatmaz öyle. fakat pijamaya aşık oldu resmen.
Biz de bayıldık.
bayılmış anne Çiğdem
Yorum Gönder