Gelsin bol resimler. Hikayeler.
Buse, Arman ve Ada.
Arman taaa Avustralya lardan geldi, bir usluymuşki 17-24 saat boyunca uçakta. Maşallah.
Bızdık Arman hepsini çekiştiriyor. Ih..ıh.. dışarılıklı bu çocuk. Kapalı mekanlara hiç gelemiyor.
Zekiye anne bi güzel olmuş. Kızı da yanında. Oğlu evleniyor. Güler tabi. Daha ne olsun.
Dost Makbule ve Yeşim.
Buse ve babası Yaşar.
Ada kız ve kanka Buse. Bir güzel oynadılar ki gece boyunca. Gelin Kübra nın peşinden ayrılmadılar. Kübra onlar büyüdüklerinde gelinliğini onlara verecekmiş. Bayağı bi inanmışlar.
Zekiye anne, burada Cem ona ne kadar benziyor onu farkettim.
Annem ve Kiki ve Arman.
Annem yine kasmış kendini.
Kübra ve Selim. Bir yastıkta kocatsın. Amin.
Şahit kocam. Mikrofon gözüne girmiş.
Buyrun, Malatya usulü kiraz yaprağına köfteye. Köfteler Ayşegül ün annesinin elinden. Eline sağlık. Buzluk temizlenecek ya. Köfteler de çıktı meydane.
Ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
O arada yoğurt un ve tuz çırpılır, kaynayıncaya kadar pişirilir.
Tarif, daha önce topladıklarımdan. Ama hangi dergi bilmiyorum.
Pembeleşen soğana, salça eklenir.
Daha sonra çırpılmiş yoğurt katılır. Hımmm, bu sosa bayılıyorum.
Diğer tarafta kaynayan yogurda, köfteler eklenir.
Ve sonunda tabaga koyulan köftenin üzerine, sos koyulur ve afiyetle yenir. Cem sevmez, Ada kız ve ben bayılırız. Ancak buzluk kokusu var maalesef köftelerde. Ben yiyeceğim hepiciğini. Artık katlanacağım ne yapalım :-)
Bu sene buzluğa bezelye ve biber harici hiçbirşey koymayacağım. Yaz mevsiminde zaten eti de günlük alıyoruz.
Malzemeler ve tarif;
2 su bardağı ince unlu bulgur (yarma)
1/2 kg kuru soğan
1 kg yogurt
2 çorba kaşığı tereyağ ( ben z.yağı kullandım)
2 çorba kaşığı kavurma
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
taze kiraz yaprağı
tuz ve su.
Unlu bulgur, tuz ve 1 bardak suyu yoğurarak iç malzemenizi hazırlayın.
Taze kiraz yapraklarının içine hamurdan nohut büyüklüğünde koyarak ince ince sarın
Dolmaları sırayla tencereye dizip arasına kavurma serpiştirin.
Üzerine küçük kapak kapatıp görünecek kadar sıcak su ilave ederek 30 dk pişirin. Kapağı kapatın.
Diğer tarafta 1 çay bardağı yoğurt, un ve tuzu çırpıp 2 su bardağı soğuk su ilave derek pişirin.
Karışım kaynayınca pişen köftenin üzerine dökerek kaynatın.
Soğanı ince doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kalan yoğurdu da çırparak hazırladığınız sosa ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Servis tabağına suyuyla beraber alıp üzerine sostan dökerek servis yapınız.
Afiyet olsun.
İpek hanım çiftliğinden gelen peynirlerin konduğu kutu Ada kız a aktivite kutusu oldu. Kızımın sanat şahaseri.
Bu sefer Yaprak ta elma ve helva istedi. Elmalar çok lezizi hakkaten.
Hatice hanım dan aldığım tepsim. Yanında lavanta çantasıda hediye geldi. Bayıldım. Sadece boyutu benim hayal ettiğim gibi değil. Kadınlar alışveriş yaptı :-) Fiyatı 20 Tl. Kargo size ait. Hani Gökçeada da ki evde görmüş bayılmıştım buna benzer tepsiye. Elinize sağlık Hatice hanım.
Link; http://hatisinhobileri.blogspot.com/
Tahta boyama kursuna gitmeye karar vermiş renk körü anne Çiğdem
Bide burnu delik.
7 yorum:
burnu delik :)))))))almsin yahu.bu yemeği ilk görüyorum ne ilginç.köfte yazmışsın gözlerim köfte arıyor sarma görüyorum:))
benim buzluğumda bazı yemeklre kokusunu bırakıyor ne yapsam deli etti gitmedi koku.bende bu sene sınırlama getirecğim koyacaklarıma:)
bezelye bingo ama:)
bende bu raralar ne varsa buzluktan yapıyorum hatta yarın kızkardeşime gidicem orayada bişeyler götürmeyei düşünüyorum:))
sevgiler
:))annem diye demiyorum tepsi çok güzel olmuş ;)
hamilelikten dolayı şımarık Bahar ;)
ya bu Malatya mutfağı çok değişik geliyor bir arkadaş kiraz yaprağında dolmayı anlatıyordu aklım kaldı o yaprakları nasıl sarıyorlar bayılıyorum ...
gelinle damat bir yastıkta kocasın inşaAllah
sevgiler, güzellikler
Sezobigo,
Harikasın. Bezelye bingo evet. Bide domates sosu.
Götür, yeyin.
Delik neolmuşki :-)
---------------------------------
Bahar,
Aaaaa Hatice senin annen mi?? Ay bravo bana ayol.
Şımar şımar.
Hakkındır.
Tepside herkes tarafından begeniliyor.
Şaşkın anne Çiğdem
--------------------------
Mine,
Bir Malatya lı olarak daha ben de sarmadım. Kiraz yaprakları çıksın da bakalım buseneye kısmet olursa.
Sütübozuk Malatya lı anne Çiğdem
evlenen çifte mutluluklar diliyorum sarmanın sosu harika olmuş ellerine sağlık canım sevgiler..
Nasıl canım çekti bu saatte..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
Yemekbiraşk,
Sağol bitanem. Biryastıkta kocasınlar.
Afiyet olsun.
---------------------------
Özlem,
Gel yapalım.
:-)
Kiraz yaprakları daha olmadan misafir çağıran anne Çiğdem
Yorum Gönder