Sabah yürüyüşlerimiz devam ediyor ve artık öğleden sonra kanal kenarı keyiflerimiz de başladı.
Cem, ulan bu emeklilik ne güzel şeymiş diyor. Yakında iş gelecek olması da ayrıca keyif diyor.
Poyraz ın, haydi bakışı, haydi devam edin yürümeye.
Vazgeçemediğim papatyalar. Toplamaya bile kıyamıyorum.
Yolda bir hanım, keçi ona köpeği gibi davranıyor, bize de yanaşıyor, kendini sevdiriyor.
Meğer,küçüklüğünde bu yana biberon ve elle beslenmiş, o yüzden arası insanlarla bu kadar iyi.
Bakla lar heryerde. Ayrıca zararlıların gelmesini önlediği için tarla kenarlarında ekiliyormuş, sonra da iyi bir azot kaynağı imiş. Hertürlü yarar yani.
Nefis bir kaktüs.
Galiba yabani sümbüller, açmak üzereler.
İşte ev dediğin böyle olmalı. Uzak, komşusuz.
Cem e göre değil tabi.
Sütleğenler burada dev oluyorlar. Şehirde ki gibi miniminnacık değil.
Biraz önceki evin bir diğer kapısı.
Nedendir bilinmez bu düzenekleri çok seviyorum. Yol kenarından su aksın bayılıyorum.
Ummayacağınız bir yerdeki evde bile yabancılar yaşıyor ve çevresi hemen cennete çevrilmiş. 2 kurt ve bir minik yaygaracı da onlarla birlikte yaşıyor.
Ördek mi, kaz mı bilemedim yaw.
Gelincik ve inşaat malzemeleri.
Ebegümeciler, burada ki pazarda ebemgümeci diyorlar.
Belki de ben yanlış biliyorum yada duyuyorum.
Arada eve gelinir, Ada doyurulur.
Sonra ver elini nehir kıyısı.
Bizden önceki hali.
Taşıtlarımız.
İskele ve biz.
Kalın sağlıcakla
Önce sağlık diyen anne
sjshsg
9 yorum:
Nefis kaktüs: Frenk İnciri.
Yabani sümbüller: Arap Sümbülü.
Hayvan sürüsü : Kazlar.
Ada'ya çok geçmiş olsun ve seçim geçsin özel olarak haber verip çağıracağım sizi.Sevgiler :)
Offf offf offf diyorum; başka bir şey demiyorum güzel anne :)
çok geçmiş olsun , manzara için yorum yapmıyorum , yapamıyorum :))
Ooooo ne güzel yerlerde dolaşmışsınız, gözünüzün gördüğü herşey ruhu dinlendirici.Bir de üzen telaşlandıran haber gelmeseymiş:( Geçmiş olsun.
O resimdeki ota biz de ebegümeci deriz. Sarması ve yemeğini yaparız.
Yanındaki de bizim iğnelik:)
İğnelik otu orta lezzette otlardandır. Örneğin bir hardal otu, tatlı radika, ısırgan, arapsaçı kadar lezzetli değildir. Bizim aileden aktarılan mutfağımızda genellikle ot pidelerinin (odun ateşiyle saçta pişirilen bir çeşit gözleme)içinde ısırgan ve diğer kavurmalık otlarla birlikte kullanılarak lezzet dengelenir. Çiğ veya pişmiş olarak salatalarda kullanılmaz bizim soframızda ama bu bir tercih meselesi, sevenler kullanır.
Yemeğine gelince, sadece taze yaprakları kullanılır. Çok büyüyen yapraklarda acımsılık olabilir. Çatallar oluşturanlar artık kartlaşma yoluna girmiştir, yaprakları da çatalları da yemekte kullanılmaz. Bizim çocuk oyunlarımızda kendine yer bulurdu bu ilginç çatallar:)
İmza: İşini cddiye alan anneye saygılarını sunan başka bir anne
Cok gecmis olsun Ada`ya,keyfinize hayran kaldik taa buralardan,saglikla devam etsin insallah...Bu arada o gördekleriniz bizim köydeki kazlara benziyorlar!
Çok geçmiş olsun Adacığıma...Bizim yerimize de gezin :)
Muhteşem fotoğraflar, Ada kıza geçmiş olsun, kıyamam
az kaldı geliyooommm
kardeşin.
:)
canım geçmiş olsun keyfini çıkarın bu arada yakında iş gelecek olmasını da çok sevdim be ya :) yaradı size orlar hep de yarasın mujjjjk:)
Yorum Gönder