Bazan ne kadar şanslı olduğumu hissediyorum. Sonra diyorum ki, bu yaşadıklarımın, tanıştığım insanların, önüme çıkan fırsatların hepsi şans veya tesadüf olamaz, demekki sen de bir değersin, hemde farklı bir değersin diyorum. Sonra yok canıım diyorum.
Ama, dün yüz-yüze tanıştığım değerli insanlardan sonra; Ayfer Tuzcu Ünsal ve Armen Aroyan. Diyorum ki evet, ben de farklı bir değerim.
Arada bu kısa filmi izleyiniz ltf.
Ne hoş, ne mütevazi, ne değerli insanlar. Iyi, zengin ve donanımlı insanlar.
Ben Dünyada ki insanları, kara, beyaz, Ingiliz, Amerikan diye ayırmıyorum. Iyi ve kötü insanlar olarak ayırıyorum. Umarım hayatımız boyunca ben, özellikle kızım hep iyi insanlarla muhtap olur ve yaşar gider. Amin.
Değişik tatlar deneme merakım, bu kez yine, yeniden bana iyi insanları tanımayı bahşetti.
Kenger mayası yazısı ve nazik, misafirperver Ayfer önce beni ve ailemi evine davet etti, olmadı çok istememize rağmen gidemedik. Ne yaptık, Kadıköy Çiya da, kenger mayası ile yoğurt yapılan ana mekanda buluştuk. Iyi de yaptık. Armen de, Ayfer ile birlikteydi ve tanışmak bize de kısmet oldu. Bi de utanmadan bu değerli bey den çocuk bakım hizmeti aldık. :-) Çok teşekkür ederiz.
Nasıl güzel bir sohbet oldu anlatamam. Ben ağzı açık dinleyen taraftım. Ayfer de hiçbir bilgiyi benden esirgemedi ve sohbet, onlar kalkalım demese daha da sürecekti. Keyifle.
Eşliğinde bu güzel ve çeşitli tadım tabaklarıyla tabi.
Anneannem bir kurban sonrası yapmıştı Bumbar, taa o zamandan bu yana yememiştim.
Lezizdi.
Kabak bayıldı vardı, ki süperdi. Kesin yapmalıyım. Sunum da süperdi.
Kekik ve daha adını hatırlamadığım ama leziz otlar vardı. Bu da başka bir merak konusu.
Fasülye yaprağından yapılan sarma ise benim bildiğimden epeyi farklıydı. Çok leziz her iki tarifte.
Aralarda içtiğim Zahter çayı da nefisti. Oldum olası kekik çayı severim zaten. Gerçi sevmediğim bir ot çayı yok o ayrı. :-)
Nerelisin diye gelen soru üzerine Malatyalı yım dedim. Neresinden, doğal olarak, ilk soruyu takip etti. Eskiden Çırmıktı denen, Yeşilyurt luyum dedim. Çırmıktı,(Cırmıhtı) ermenice ismiymiş. Neden değiştirirler ki orjinal isimlerini bölgelerin. Hikayesi ile birlikte gelse ya bugünlere. İyi yada kötü.
Tabağım.
Kızım da ekmeği ve zeytinyağlı sarma yı pek sevdi. Teşekkürler Armen ve Ayfer.
Ve kenger yoğurdu. Sunum çok hoş. Bende bu küçük ''sini'' (mi desem) lerden bulsam alsam.
Antep gezisi şart oluyor gibi.
Ayfer den, Afrika dan gelen kenger mayasınıda aldım, tekrar teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim. Tam da torbayı çıkardığında, Ada, aaa.. kenger diyince gülüştük. Ayfer dedi ki; herhalde kengeri tanıyan 6 yaş grubunda bir tek sen varsın. Ne güzel çocuk yetiştiriyorsun Çiğdem cim.
Red Bull a gerek yok benim Ayfer im var.
Çıkışta Penguen kitapevinden, Ayfer in bulabildiğim kitabınını edindim. Yüzssüzlük edip bi de imzalattım.
Sağolsun kırmadı beni. Diğer kitabı için, başka büyük kitapçılara da girdim amma bulamadım. Artık net ten satın alacağım o kitabı.
Bu arada Ayfer in kitaplarından yararlanan bir başka blog da buldum. Bir tık ltf.
Yakında tarifleri bu blog dan paylaşacağım efenim.
Armen Aroyan dan bir yazı için de buraya bir tık ltf.
İnsanlar memleketleri bildikleri yerde özgür olmalılar. Sınırlar, isimler hiç ama hiç önemli olmamalı.
Dünya kaynaklarını koruyan bir biçimde, kardeşçe yaşanmalı.
Feylozof anne
9 yorum:
Merhabalar,
Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Yeni dostlar tanımak mutlu eder insanı. Ne güzel, sevgiler şeker anne :)
Selda, hoşgeldin.
Geldim sana, bile.
Mutlu anne
-------------
Özlem,
Sevgiler sana olsun arkadaş anne.
Konsere gidememiş anne
Kengeri bilen 39-40 yaşında bile az kişi çıkar. Çok az, benim dahil olamadığım azınlık :)
Kardeşim, seni seviyorum kardeşim:)
güzel organik kişi kardeşim...
Merhaba blogunuzu yeni keşfettim.Harika paylaşımlar buldum.
Ben de bir oğlak kızıyım.
İyi ve daha az iyi yönlerimle kendimi çok seviyorum:)
Blogumda size hitap eden birçok şey bulabilirsiniz
Sevgiler...
son cümlelerinde takılı kaldım başka da birşey diyemiyorum..
sevgiler...
Paylaşımların yazıların her zamanki gibi bana çok yardımcı oluyor, teşekkürler.
Önerdiğin kitabı en kısa zamanda alacağım.
Sevgiler Çiğdemcim.
Kengerin benim bildiğim kısmı bildiğimiz diken olması ve kuzu eti ve rezeeneyle muhteşem bir yemek olduğu. Tabi Ege yöresine ait. Maya olarak kullanılan kengeri ilk defa duydum. Ne kadar ilginç. Çiya gerçekten çok güzel bir yöresel lokantadır. Ne kadar şanslısınız Ayfer hanımla hem de bir yemek ortamında tanışıp sohbet etmişsiniz.
Yorum Gönder