12 Nisan 2011 Salı

Büyükbaba doğumgünü




















































Merhaba,

Yeni web sitem, eşim tarafından hazırlanıyor. Cem bu hafta izinde, işler hızlanacak umuyorum.

Şu anda ev nohut kokuyor. Koca bir paketi pişirdim. Buzluğa koyup muhtemelen bütün bir yaz-kış boyunca kullanacağım. Dün pazardan pirpirim ( semizotu) aldım, bugün nohutlu yaparım artık.

01. Nisan, büyükbabanın doğumgünüydü. Ona Media Mark tan 50 Tl lik hediye çeki aldık. Kredi kartı gibi yapmışlar, istediğiniz kadar Tl yükleyip, hediye ediyorsunuz. Bence süper. Üstünü tamamlayıp kendisine 3 boyutlu tv alır belki :-)

1. Resim, zavallı annesinin eczane serüvenine teşrif eden Ada kız, şemsiyesi ile.
2. Resim, Büyükbaba - torun bakışması.
3. Resim, Ada kız hediyeyi büyükbabaya verdi.
4. Resim, Mumları üfleme anına az kala.
5. Resim, Büyükbaba ve mutlu Ada.
6. Resim, Arman eksik ama torunlar ve Büyükbaba.

Nice mutlu yaşlara.
Inşallah tüm torunlar en kısa zamanda bir arada olurlar.

Daha önceki hafta Pinhan a kahvaltıya gittik. Küçükyalı sahilde bir tesis.
http://www.pinhan.com.tr
Adam başı 33 Tl ödediğmiz halde, portakal sularına extra para yazan bu tesis genelde güzel, temiz ve lezzetli öğünler sunuyor. Çocuk odasıda faal ve güzel. Ablalar çok ilgili. Üst kat lokantadaki balık çorbasını özellikle tavsiye ederim.
O gün makinanın şarjı bittiği için resim yok. Aslı ile Ada nın kısa bir filmi var ama oda bizde saklı.

Dün Kartal, Praktiker e gittik. Mavi de indirim var 100 Tl ye iki kot aldım. Bence tanesi 20 Tl den fazla olmamalıydı ama hadi dedik. Herşey Türkiye de yapılıyor zaten, nedir yani bu kadar pahalı. Satıcı kızın bıkkınlığıda cabası idi. Fırça atmadan duramadım tabi. Sonra hatırladımki hem bu Alışveriş çılgınlığı ile çoğaltılan mesailer hemde haftasonu mesaisinin üstüne gitmemiz sebep oldu herhalde dedik ama yine bizim bir suçumuz yoktu.

Praktiker de çok büyük bir kaza atlattık. Ada mutfak ve banyo bölümüne bayılıyor çünkü; açabileceği birçok çekmece ve dolap kapağı oluyor. Ben de yanında dolaşıyorum ve o sırada babası da Ada nın odası için yeni yapacağımız masayı kestiriyordu. Birden kızımı bir dolabın kapağını açarken ve dolap ona doğru hareket ederken gördüm, koştum ama yetişebilirmiydim bilmiyorum. Ada kızım o kadar güzek kaçtıki, tabiki surat ifadesi görülmeye değerdi. Dolap gümbürtüyle yere düşerken, ben kızıma sarılmış, aferin çok güzel kaçtın diyordum. Önce biz suçluyuz dedim ama dolabin duvara monte edilmediğini farkettiğimde Praktiker e de çok kızdım.
Ama burası Türkiye, ana suçlu biziz, bu tip yapı marketlerine çocuk götürülmemeli ve eğer gidiliyorsa asla alışveriş arabasından çocuk indirilmemeli.

Bu ayki Çilek kız dergisi okula başlamış olan çocuklara tavsiye edilir. Çok güzel. Ada ya fazla gelsi ama yine de eğlenceli. Meraklı minik dergisini henüz almadık.

Fizik tedavi için hala yer ve fiyat araştırıyorum.
Vitamin haplarına 100 Tl vermrmrk için yurtdışına giden elemanlar arıyorum.

Boynu düz ve kireçlenmiş anne Çiğdem

8 yorum:

mine dedi ki...

öncelikle acil şifalar diliyorum boynun için ve Ada kızın ucuz atlattığı kaza için de geçmiş olsun... hayret birşey ne kadar dikkatsizler insan çok kızıyor böyle şeyler duyunca ... neyse bir şey olmamış ya ... öpüyorum ikinizi de ...

asli@b dedi ki...

Çok geçmiş olsun Çiğdemcim, hem sana hem de Ada'ya.. Abim italyada kaldığı butik otelin sahiplerinden bir ninenin yaşgününe katılmıştı, nice yüz senelere diye kutlamışlar, çok hoşuma gitmişti. Büyükbabaya da nice yüz senelere diyorum. Öptüm!

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Sağol. Epeyidir uğrayamıyorum sana. Aslında net e giremiyorum.

Yoğun anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Asli'm,

Sağol varol. Evvvet nice 100 senelere.

Ada öpücük.

Boynu düz anne Çiğdem

CEPAYNASI dedi ki...

anneye ve Ada'ya geçmiş olsun!
dedeye sağlıklı nice yıllar:)
sevgilerrr...

Oglak Kizlari dedi ki...

Sagol cep aynasi.
Operim.
Boynu düz ama agrısı azalmış anne Çiğdem

Elifim uyurken dedi ki...

sevgili çiğdem , hala bu blog kapatılması ve yeni web sayfamızın aktif olmaması nedeni ile geri gelemedim . Senin web sayfan ne durumda ?
bu arada bir öncekinden sözüm vardı sana 5.blog buluşması olacak.nolur sende kaydol.
http://www.birdemliksohbet.com/5-blog-yazarlari-bulusmasi-ne-zaman/

hadi bekliyorum seni...
çok öptüm.

özlem
elifimuyurken

Oglak Kizlari dedi ki...

özlem, sagol,kayıt oldum bile 15 mayıs ta görüşmek üzere.

hevesli anne Çiğdem