21 Ağustos 2014 Perşembe

İncir uyutması

Merhaba,

Malum, neredeyse 1 aydır Karatay yaşam için yemek stilini deniyorum. İlk ikinci haftanın sonunda temiz 2 kg gitti. (56)  Yarın ikinci iki haftanın sonu bakalım sonuç ne olacak. Bir diğer Karatay beslenme şekli yararı daha keşfettim;  inanılır gibi değil ama ben şahsen 3 kere denedim, Karatay yeme biçimi ile, periodum düzene giriyor, 4 ay ara verirken tekrar 29 gün aralığına oturdu regl im. Mucize değil mi. Biliyorsunuz,  Datça, Karatay grubunu kuran Okan bey de tüm şeker ve kolestrol ilaçlarına bye bye demişti bu yeme biçimi ile.

Onların web sayfası için bir tık.


Herkes yada büyük bir çoğunluk gibi bende bir tatlı severim. Karatay yeme biçiminde bulduğum çözüm sabahları incir uyutması yemek. Tabi hersabah değil ama haftada iki kere - bazan hiç -  bu tatlıyı yiyorum ve son iki haftadır canım hiç tatlı istemiyor. Malum evde kek oluyor ama ben rahatlıkla yemiyorum.

Ben süt uyutmasını şöyle yapıyorum;

Bazan marketten, bazan pazardan en sonda kendi ağacımdan topladığım incirleri kurutarak kullanıyorum. Incirlerin içine, kırarak kabuklarını çıkardığım cevizlerden koyuyorum, bazan öylesine incirlerin yanına da atıyorum, sonra oda sıcaklığında ki yada dolaptan çıkardığım sütü üstlerine boca ediyorum ve iki saat dışarıda beklettikten sonra katılaştığını görünce, kaseyi buzdolabına koyuyor ve ertesi sabah afiyetle muhallebi kıvamında götürüyorum.



Önce, büyük bir cam kapta 2-3 gün bana yetecek kadar yapıyordum fakat kalan miktar sulandığı için bu yöntemden vazgeçtim ve küçük kaselerde bir kerelik hazırlıyorum incir uyutmamı.





Misafirlerime sunduğumda, Çiğdem sen bu kadar şeker koymazdın tatlılara diyorlar, halbuki hiç şeker eklemiyorum.

Karatay ın kitabında ki tarif ise şöyle;

Cevizleri iri iri parçalayın. Sapını kestiğimiz incirleri kapaklı cam bir kaba dizin.
Üzerine kaynar süt dökün. İncirler yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Yumuşayan incirleri, parmak yardımı ile sap kısmından oyun, içine cevizleri yerleştirin. Oda ısısında bir gece ( süt katılaşıncaya dek ) bekletin ve servis edin.

Tarif Neval  Polat hanımefendiden.

Yeri gelmişken, ben aynı hanım ın kabak tatlısı tarifini de denedim. Maalesef sonuç başarısız oldu. Bilginize. Link

Ada kız dan incirler, özel, sosyal yerlerime dokunma anne!
Bu aralar ona mahremiyeti öğretiyoruz da, kelimeleri birleştirmiş hasbam :-)


Kalın sağlıcakla
Bugün pilates e yeniden giriş yapmış, sertifikalı eğitmen anne :-)

6 yorum:

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

haydaaa aklıma fena girdi bu karatay herkes çok eleştiriyordu sporla destekliyor musun bir de hangi kitap soru sabahı:)

Begonvilli Ev dedi ki...

Sağlıklı kilo verme yolculuğunuzda kolaylıklar diliyorum:)) İncire ve incirle yapılan tatlılara bayılırım. Ellerinize sağlık!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yeni evlendigimde esimden ögrenmistim ben bunu ve de cok sevdim,güzel incir buldugumuzda ara ara yaptik ama uzun zaman oldu yine yapmayali,nefis bisi bu incir uyutmasi!Tavsiyenizle sanirim bende baslayacagim bu Karatay hanimà,cok tesekkürler sizede emekleriniz icin...

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim, üstünde mezura olan kitap, sanırım sarı olan. O ve diğerleri, hele bir tarif kitabı var ki. Haydi başla benim bir ay oldu, 3.300 kaybettim. Devam ediyorum. Düzenli spor yapamıyorum, çok sıcak ama sahile gidince bir 9400 adım yapıyorum yada bir saat yürüyorum diyelim.

Haber et.
Meraklı anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Begonvilli ev,

Ben de, resmen incir sayesinde 1 ay 1 haftadır tatlı yemiyorum yaw.

Kendisine inanamayan anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Bir terazi kız,

Hemen bu gece yap ve yarın yeyin ltf.
Benim kız sevmiyor maalesef.
Bi de bahçedeki ağaçtan kurutuyorum ki offf


Ağzı sulanan anne