27 Nisan 2011 Çarşamba

Aşkın Büyüsü





Merhaba,

Dün nihayet güneşi gördük. Bütün gün parktaydık. Sefamız olsun. Ada ve arkadaşları yine çok güzel oynadılar. Mahallemizi seviyorum. Yandık bile. Maltepe ye yeni bir alışveriş merkezi yapılıyor. Yayla Group' dan. İçinde camlı asansör bile var. bakalım neye benzeyecek. Kış aylarında bizi bayağı kurtarır diye düşünüyorum. Tuvaletlerde süper olmuş. Temiz, büyük, modern. yeni bir el kurutma makinasıda var.Elleri içine sokup gelen hava ile kurutuyorsunuz. Ada korktu ama alışır.

Çarşamba günleri neredeyse film günüm oldu. Ada okula bende ofise ( Ada öyle biliyor).

Saat 10 yada10.30 da atla minübüse ve uygun olan arkadaşlarıda alıp hoop Kozzy e.
Sabahları ilk seans, 11.00 yada 11.15 sadece ve sadece 6 Tl. Inanilir gibi değil değilmi.? Çocuk filmleride o seansta 6 Tl. Artık 3 kişi gidip 60 yada 47 Tl ödemek yok. Bence olması gereken fiyatta bu. Bir gun tum sinema sahipleri gerçekleri görürler inşallah. Tabiki salonda sadece öğrenciler, emekliler ve kadinlar var. Umarim Cem de emekli olunca bizde kol kola sinemaya gidebiliriz.

Bugün gittiğimiz film, Aşkın Büyüsü. romantik, hafif bir film diye girdik. Nasil olsa iyi filmleri Cem ile seyredeyim istediğimden kenara ayırıyorum. Ama ne oldu, film harika çıktı, harika. konusumu buyrun, bir siteden kopyaladığım anlatım;

Doksan yaşında, huzurevinde kalan ömrünü Büyük Buhran zamanında çalıştığı sirkteki anılarını anlatan emekli bir veteriner. Jacob Jankowski, 23 yaşında, anne-babasının bir trafik kazasında öldüğü haberini aldığında Cornell Üniversitesi'nde veterinerlik bölümünün son sınavlarına hazırlık yapan bir öğrencidir. Sirk treni olduğunu öğrendiği bir trene atlayıp, başı boş, korkutucu, topluma ayak uyduramayan bir topluluğun arasına girer. Eğitiminin veterinerlik üzerine olduğunu öğrenen sirk sahibi ona hayvanların sorumluluğunu verir. Orada Rosie'yle tanışır. Sirkin eğitelemeyen asi fili. Ama genç veteriner fili eğitmenin bir yolunu bulur. Baş eğitmen August, etrafındaki insanlara ve eğiticisi olduğu hayvanlara kötü muamele yapan acımasız bir adamdır. Ama o aynı zamanda da oldukça karizmatik biridir. August ve onun karısı Marlena ile temkinli bir ilişki kuran Jacob bir süre sonra binicilikte bir yıldız olan genç ve güzel Marlena'a aşık olur. Aşkın lüks sayıldığı bir dünyada bile her ihtimali aşan iki insanın arasında yaşanan aşkın hikayesi.

Sonra yine Günaydın Burger. Ohhh yağlarim eridi, o ne lezzet. Oküz gibi yerken farkettikki çekim yapıyorlar. Bir süre Aydan ı sonrada ben kocaman parçalar ısırıken beni çekmiş olabilirler. Ünlü ve şişkoyum yani.

Bora nın kızı Lidya ya almak istediğim bir kitap vardı. Onu buldum DR da. sagolsun Bir dolap kitap. Sayelerinde çok güzel bir hediye aldım Lidya ya. Bora ve Yaprak bayılacaklar. Nereden buldun vaaay olacaklar. Kızımada resimdeki kitabı aldım. Yine bir dolap kitap ın tavsiyesi. Ve fiyatı sadece 3.5 tL. http://www.birdolapkitap.com/

Fizik tedavi haftaya başlar.

Cuma akşamına misafir var.
Cuma Hatice hnm gelir.
Bu haftada böyle kapanıyor.

Yeni kitaba başladım. Herkesten Birşey Öğrendim. Emre Kongar, Söyleşi Feridun Andaç

Öperim.
Boynu düz anne Çiğdem










2 yorum:

Tijen dedi ki...

Bu hafta hep yağmurlu olacakmış galiba İstanbul! Bir de gerçekten bahar gelse, şöyle üst üste 3 gün 5 gün güneş olsa değil mi???

Oglak Kizlari dedi ki...

ah keşke Tijen im. bak kaç hafta geçmiş ama temennimiz değişmemiş.

Güneşli hava isteyen anne çiğdem