31 Ocak 2012 Salı

Kar ve Ali Babanın Çiftliği

Merhaba,

Istanbul da kaaaaar vaaarr. Yaşasın derken, az daha araba ile mi çıksam, hadi boşver derken dönüşte yolda kaldık iyimi.

Baştan alayım; Sabah Cimnastik Federasyonundan telefon geldi, Sevinç Hoca dersler bugün iptal dedi, eh bizde tiyatroya gidelim dedim. Sevinç hocam demez mi, hah.. Ada nın neden bu kadar güzel konuştuğu anlaşıldı. Uslu Ada kızımız dedi.. Annesi de çok ilgileniyor dedi ve ayrıca taş gibi dedi. Benim kıç tavan yaptı. Sağolsun. Nazar değmesin. Ona bir kek, t-shirt neyin yapmalı. Ada kız geçen hafta onlara resim yapıp zarflar içinde vermişti zaten. Üstüne bişeyler yapmalı.

Haydi Kozzy e gidelim dedik. Ali Baba nın Çiftliği oyunu vardı. Arabayla mı çıkalım, haydi çıkmayalım. Ben kendime güveniyorum ama insanlar kuru hava da nasıl kullanıyorlarsa öyle kullanıyorlar arabalarını boşver, çarpmasınlar dedim. Selma ve Elif i aradım, hadi dedim. Ok dediler.

Yanımızda para yok, çekmekle uğraşmayayım kredi kartı ile alırım dedim. Kredi kartı geçmiyormuş, bozuk paralarla zor aldım bileti, Selma nın biletini de utanarak ayırttıdırdım. Minübüsle çok rahat bir yolculuk yaparak gittik Kozzy e.

Selma kızlarla tiyatroya girdi ben bir kaave patlattım Gönül Kahvesinde. D&R a girip, Yıldız İbrahimova nın, çocuk şarkılarına bakındım ama yine bulamadım. Bayıldım albume ama birtürlü bulamıyorum.  Meğer kitap ve cd birarada satılıyormuş. Ben çok sevdim, alacağım, sizde severseniz mutlaka edinin derim.


Bir yerlerinde durmuyorlar ki..

 Nihayet. Şeker kızlar.

 Anneee, hello Kitty mi herkes görmüşmüdür.

 Artık, utanmadan kahramanlarla resim çektiriyoruz.

 Anne başarısızlığı. Adam a tavuk diyip durduk. Horoz muş.


Tiyatroyu beğenmiş minikler. Şarkısını mırıldanıp durdular. Akşam Ada hem İngilizce hem Türkçe söylüyordu şarkıyı. Sanırım kızım şarkıcı olacak. Beni bozmaz, babası düşünsün.

Çıkışta Kozzy alt kattaki salonda yine bir saat zıpladılar. Ama bu sefer kardeş de olsalar toplam 14 Tl dediler, oysa geçen hafta  yine bir saat için 10 Tl ödemiştik.  Neyse dedik. Elif in babası Oğuz bizi aldı dönüş yolunda. İyiki aldı, Allah razı olsun. Yollar buz tuttu, yol alırken manzaralar oluştu. Minübüs caddesi yokuşlarda trafik yarattı buzlanma dolayısyla. Biz ise Oğuz un usta şöförlüğünde sohbet ederek Muhtarlığın oraya kadar geldik ve oradan eve yürüdük. Keyifliydi.

Otoparkta duran arabamıza da komşumuz arabasını kaydırarak çarpmış iyimi. Cana gelmesin, mala gelsin. Her işte bir hayır vardır dedik. Cem akşam 21,30 da anca geldi. Yaprak mahsur kaldı. Ben de sıramı savdım diyip, sıcak evimde kızımla oturup tv seyrettim. Winks.

Teledünya, çocuk kanallarında ki ingilizce yayınları bitirdi. Cartoon kanalı dışında. Yazdım ilgililere  ama cevap yok. Kötü oldu.

Dışarıda yine güzel güzel kar yağıyor. Allah sıcak evi aşı olmayanlara yardım etsin.

Kalın sağlıcakla.
Mutlu anne Çiğdem










9 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

amin rabbim kimseyi bu havada dışarda bırakmasın..
hızlı ve güzel bir gün olmuş:)
sevgiler..

hintcevizi dedi ki...

Yıldız İbrahimova'nın çocuk şarkılarını ben çok merak ediyorum, geçenlerde bir arkadaşım daha bahsetmişti kitapla birlikte satıldığından, bende bulursam mutlaka edineceğim.

zeynep dedi ki...

Çiğdem , dün arkadaşlarla ben de Gönül kahvesindeydim , seninle yolumuz hep kesişiyor , belki de karşılaştık farkında olmadan .

Kar yağdığında seyretmek ve oynamak güzel de dediğin gibi Allah kimsesizlere , evsizlere , hayvanlara yardım etsin canım , sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Anne eli,

Amin.
Evet güzel bir gün oldu. Şehirde hayat hep hızlı. Bazan kendimi Ada ya sürekli ''hadi '' derken buluyorum.

Haydi anne Çiğdem

----------------------------------

Hincevizi,

Mutlaka al, beğeneceğinden eminim. Ben duyar duymaz çarpıldım.

Çok sesli anne Çiğdem
---------------------------------
Zeynep,

Aaaaa... saat kaçta, hangi masadaydın. Ben girişte tek oturan ve kitap okuyan tiptim.

Kar da ne güzel yağıyordu hakikaten.

Kılpayı anne Çiğdem

NoNo dedi ki...

Ayy aminn kimse bu soğukta dışarda kalmasın.Hayvanlar için de insanlar daha duyarlı olsa çok sevineceğim.
Bu arada Yılzıd İbrahimova'nın kitabının içinde cd'si blogumda yazdım mı hatırlamıyorum ama idefix ya da D&R 'de vardı.
Kızlar çok tatlılar maşallah onlara.
Sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

NoNo,

Öyleymiş evet. Dışarı ilk çıktığımızda alacağız. Inşallah.

Evet, kimse kalmasın. Soğuk herkese keyf versin inşallah.

Sağol.
Mutlu anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

TİTREK ANNE ÇİĞDEM, NEDEN TİTRETİYOSUN TEL.U RESİM ÇEKERKEN :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Isoon,

ne güldüm.
Sağol.
Titrek anne Çiğdem

Feride dedi ki...

yaa bu tiyatrolar ne güzel ne iyi di mi.. Bravo size. Bizim şehir tiyatrosunda yalnızca ayda 1 farklı oyun oluyor, o da olursa tabii. Bazen o bile olmuyor. Çok dertliyim bu konuda çoook.. Hafta sonu biz de farklı bi oyun görelim diye istanbul'a geliyoruz, bakalım rastgele aldıgımız oyunu begenecek mi baba-kız.. Sizi seviyorum, çok tatlısınız...sevgi kelebegi oldum ben de:)