21 Nisan 2014 Pazartesi

Diyet mi?

Günaydın.

Neden konsantre oalamıyorum bu aralar diyordum. İki sebep sayılmıiş Hurriyet te eh ikisi bana uyuyor. Yoğun iş temposu, ben ev temposu olarak değiştirebilirim. Birde gerginlik. Evett ne yapıyoruz, omuzlar aşağıya çekiliyor, bol bol yürüyüş yapılıyor ve ev işleri derhal koca kişisine devrediliyor ehi...

Diyet yapma zamanı geldi de geçiyor bile. Buralarda mevsim de girdi, artık kapının önünden bayağı bir insan geçiyor nede olsa :)

Bol su için
Yürüyün
Badem, fındık, fıstı, ceviz yiyin. Çok olmasın ama.
Sebzze ve eti dengeli yiyin.
Bulgur u hayatınıza sokun.
Alkolden uzak durun
Şekerli içeceklerden de.
Ekmek de yemeyin.
Bir beden küçük giyin. Ha.. Ha.. En çok buna güldüm.

Aanıtkabir in tüm ziyaretçileri çekildikten sonra fotoğrafçılara açmışlar, bunu biliyormuydunuz? Ne kadar keyifli olurdu, keşke bileydim, C em i gönderirdim en azından . Ama okuduğum haberden anladığım kadarı ile, artık düzenli olarak tekrarlanacakmış. Belki bizde bir keresine orada olabiliriz.
Neden olmasın.

Fotoğraf yok.
Ama sonra portakal çiçeği reçeli tarifi geliyor ona göre :)

Kalın sağlıcakla
Teknoloji özürlü anne.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çiğdem Hanım Merhaba,
Benim eşim Ortaca'lı. Ben de eş durumundan kendimi Muğlalı sayıyorum. Çünkü oraları çok seviyorum ama deniz kenarı ilçeleri (Fethiye, Marmaris, Datça) daha çok.Sizin blog'unuzu tesadüfen 1 sene kadar önce keşfettim ve takip ediyorum. Her sene yazın gelsek de sayenizde memleket hasreti gideriyor gibi hissediyorum. Ben de emeklilikte oralarda yaşamak istiyorum (şu an Ankara'dayım) ama kedi, köpek fobim olduğu için benim için çok zor olacak. Siz hayvanlarla içiçe yaşıyorsunuz orada. Ben bu korkumu 46 yıldır yenemedim. Yenebilsem orada süper bir hayatım olacak :)) Güzel resimler koymaya ve ot tarifleri vermeye devam edin lütfen. Bir gün oralarda yaşayabilirsek eşim de sizin yürüyüş grubunuza katılır çünkü iyi bir yürüyüşçü. Sevgiler!
Not: Kendinize haksızlık etmeyin hiç de teknoloji özürlü değilsiniz. Ben o dediğinizdenim.)
Gülin Yörük
e-posta: gulinyoruk@hotmail.com

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülin hnm,

ne sevindim, ne gururlandım.
Iyiki yorum yapmışssınız, ne hoş oldu.
Hele bir senedir takip ettiğinizi öğrenince vallahi çok sevindim.

Elimden geldiğince devam edeceğim.
Sağolunuz.
Valla gelirseniz bir uğrayın, seviniriz.
Vallahi öyleyim :-)

Teknoloji özürlü ( hala) anne.