14 Nisan 2014 Pazartesi

Kore ve Tai yemek kursu - Pastoral Vadi - Fethiye

Merhaba,

Nereden, nereyeeee; günlerden bir gün, herhalde 8-9 sene öne bir blog la tanıştım, Burcu ile yazışırken, aaa ablasıda mı blog yazıyormuş, dur onuda ziyaret edeyim dedim ve  o iki blog benim hep  takip ettiğim bloglar arasında yer aldı. Sonra Dalyan a gelmeye karar verdiğimizde ilk ziyaretlerimden birini de yaptığım, yardımını çok gördüğüm, sohbetini sevdiğim, sanal olmayan yüzyüzede görüştüğüm arkadaşlıklara çevirdik tanışıklığımızı.

Dalyan da da zaman zaman görüşür araşır olduk.

Derken efendim, bir gün hop bir kurs ilanı gördüm, o arkadaşımın düzenlediği, e neden olmasın dedim ve çok sevdiğim değişik tatlara doğru yelken açtım.

Üstelik bu yemek kursu, merak ettiğim, ismini çok duyduğum Pastoral vadi deydi. Bir taşla beş kuş.



Güzel bir yol tarifi aldık, anladım dedim ve eşime google earth adresini göstermedim bile ama Yanıklar a gidince, Dalyan / Muğla tarafından gelirken Yanıklar köprüsünü geçmeden alttan kıvrılmayıp, dereyi de sol tarafımıza, daha sonra da sağ tarafımıza alacak kanal bulamayınca geri döndük tabi. Neyseki zamanında, yolu daha kısa ve düzenli olan Pastoral Vadi ye vardık.

Önce bir toparlandık. Epeyi bir kalabalığız değil mi. Önlüklerimiz de şirketten. Lands og Light.
Tur otobüsü,  Fethiye den saat 10,00 da kalkmış ve  10,30 da çiftliğe varmış. Biz Dalyan dan 09,15 te çıktık, kaybolmamıza rağmen 10,30 da biz de oradaydık. Hadi 10,40 olsun :-)





 Sonra bize yemek kursunu verecek olar Gloria ve ailesi ile bir çiftlik turu. En bayıldığım kısımlardan, neler neler öğrenip, değişik yerler görmek, üstüne istediğin kadar soru sormak ve cevap alabilmek. Gloria ve ailesi, Gloria 3 yaşındayken, Kore den ABD ye taşınmışlar, sonrası hep doğal ı takip etmek olmuş, Arda ile tanışmışlar sonra Türkiye, arada 3 çocuk ve şu anda çiftliği işletiyorlar ve Yanıklar lı olmuşlar bile.

 

 Yeni tanışığım Fiona ile muhabbetteyim. Onlar da Dalyan dan gelmişler. Hoş.



Bir asma ancak bu kadar onurlandırılabilir. Öyle güzel olmuş ki, bir de Yaz sonu gidip üzümler sarkarken görmek lazım. Şarap ta yapıyorlarmış.  Hayal yolu olmuş. Biz de bahçede ki asmaları böyle yapsak. Neyse kendi evimize inşallah.



 Burası serin havalar için yoga mekanı veya  pilates veya Yaz akşamlarında çocukların sinema seyrettiği mekan. Duvarlar kerpiç ve taş. Mimarı bu işte usta olan Ahmet bey. Şeker bir bey, buranın sahibiymiş de aynı zamanda. Odalara bakmayı akıl etmedim.



Soba süper değil mi?



Bu kısa turdan sonra geldik açık ve muhteşem mutfağa. Odun ateşi yanıyor, ateşi ayarlamak için, soba gibi fırının ocak kısmındaki delik, aparatlar koyarak zaman zaman  küçültülüyor yada büyütülüyor.

Malzemeler hazırdı, Gloria anlatmaya başlayınca duymak için Hindi gibi boynumu uzatmışım, arkadaşım da yakalamış sağolsun. Ben fotoğraf makinamı unutup gittim. Allah tan I pad vardı ama ondan da buraya nasıl foto gelecek. Neyse ''face'' ve arkadaşım sağolsun tabi.

Eksiklikler; Gloria ya bir mikrofon
                   Bana çok soru sormamam için bir ağız tıpası ve,
                   malzemeler bence kursiyerlere hazırlatılmalıydı, zaman da boldu üstelik.



İlk, mantı ya benzer ''mando'' yapıldı. Hamuru kabartma tozsuz veya mayasız hazırlanıyor. Yumuşak bir hamur, küçük lahmacun hamurundan hallice hamurlar hazırlanıyor. İç için de ki,  bir köşede hazırdı; lahana, taze soğan, kıyma, baharatlar, limon otu v.s.

El atmazsam olmaz, pek de keyif alırım, Gloria da çok güzel gösterdi, herhalde bir 10 tane yaptım. Yaparken malum hanımlar sohbet muhabbet. TRT haber den bir bey de program yaptı.
Konuşun diyor, anlatıyorum, olmaz böyle söyleyin diyor. İyi günümdeydim, itiraz etmeden papağan gibi tekrarladım. Oda işini yapıyor tabi.


Meraklı gözler ve ben.
Önlüğümüzde fiyakalı değil mi.








 Susmam ama boş da durmam. :-)

 

 İçler bitti de, mantılar için yeni iç bile aldık Gloria dan.



 Ada kız da Gloria nın büyük kızı Alya ile çok iyi anlaştı ve oynadılar. Ada, bidaa gidelim anne bile dedi. Bir ara baktım çorabıyla ortalıkta koşuşturuyor. Hava güzel, dere kıyısında da Gloria ilgilendi, e daha ne olsun.  havuz da sevmediğimiz kimyasallar kullanılmıyor. Normal havuzlarda neler kullanıldığını duysanız, sizi geçtim, eminim birdaha çocuğunuzu sokmazsınız.




Bu da bizim mucver in Korelisi, adı mı bilmem.
Tarifler ve  malzeme listesi, dev bir hizmet olarak e-bilgilendirme mesajı ile sonra gelecek.
O zaman ben de sertifikamı göğsüme yapıştırır, buradaki arkadaşlara yemek yaparım.
Belki de Tai Lokantası açarım Dalyan a ha..ha..



Sos mu, soya sosu, sirke ve avı pul biber.

Deneyiniz, süper. Ohhh batır batır ye, yada daha kibar olun, bir kaşıkla üstüne dökün öyle yiyin.
Ben mi, 6-7 tane yemişimdir. Favorim mando idi.

Bir ara çocuklar oynarken Ada ya da Mando götürdüm. Kızım bak, bu mandoymuş, ye bakalım belki seversin dedim. Gloria nın çocukları bu kelimeyi duyar duymaz oyunlarını bıraktılar ve mando, mandooo diye bağırarak mutfağa koştular. Çok hoştu halleri. ada beğendi ama acı dedi.

Açık mutfak fikri de süper bence. Tam istediğim gibi, ohhh püfür püfür, heryer de gözüküyor.
Koku hoop gidiveriyor.

Epeyi bir yedik içtik çiftlikte. Gözleri gönülleri bol. Land of Light ın hatırı çokcana anladığım işletmede.

Bira 6 Tl ki buraları için tadından yenmez bir fiyat.
Öğleden sonra hamursuz, yumurtasız ve unsuz keki de bedeva.
Toplam fiyat 75 Tl. 

Güzel bir gündü, teşekkür ederiz Pastoral vadi ve Lands of Light.



Kalın sağlıcakla
Şef anne

3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

aa keşke bizde katılabilsek
bende sizin adınıza mutlu oldum!!

Oglak Kizlari dedi ki...

Teşekkür ederim. Nilgün.
Krem kursunu gelirsin, olmaz mı.
Onu ben yapacağım.

usta anne

Fethiye Pastoral Vadi dedi ki...

Pastoral Vadi gerçekten oldukça farklı deneyim. Özellikle hayatında hiç köy görmemiş insanlar, resmen aydınlanma yaşıyor, çocukluğunu ve hayatının bir kısmını köylerde, kasabalarda geçirmiş olan insanlar için ise bir özlemi yansıtıyor.