19 Şubat 2015 Perşembe

Kürk Mantolu Madonna - Kitap

Merhaba,

Epeyi oldu kitabı okuyalı. Ben Sabahattin Ali ile kızı sayesinde tanıştım.
Filiz Ali. Yazarın kızı ile ilgili kitabını bulamadım, yıllardır arıyorum. Baskısı olan varsa gönderdin lütfen, okur size geri yollarım.

Öyle böyle derken, Sabahattin Ali nin karısına yazdığı mektupları içerem kitabını buldum ve başladım okumaya. Başlamadan amaaan diyordum. ne sıkıcı olur. Ama hiç öyle olmadı ve ben tüm kitaplarını okumayı hedef koydum kendime.

İlk defa bu kadar istediğim ve tümünü okuyacağım dediğim yazarın kiğtaplarını satın almadım. Mektupları aldım ama diğer ikisini yeni bir arkadaşımdan Zuhal den ödünç aldım, sağolsun.

Gerçi sizi bilemem ama benim kitap okuma hızım bayağı düştü I pad sayesinde. Ne zaman boş vaktim olsa I pad e sarılıyorum. Öyle çok vakit harcamıyorum ama yanımda yöremde olmassa hafiften elim titremiyor değil hani :-)

Kitaba bayıldım. Tüm kitaplarına, yazım diline, naif liğine, dürüstlüğüne. İnsan karekterleri ve davranış biçimleri hakkında yaptığı değerlendirmeler. Bazan geri dönüp tekrar okuyorum. Vaay diyerek. Şöyle uzaklara bakıp iç çekerek düşünmemem de sebep olduğu oluyor.

Alınız okuyunuz. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Face de bayağı bir takipçisi de var.


Sırada önce kitap klubünün Ada sı ve sonra Sabahattin Ali nin kuyucaklı Yusuf u var.

 kürk mantolu madonna ile ilgili görsel sonucu

Kalın sağlıcakla
I pad kurdu anne

1 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Kuyucakli Yusuf daha da güzeldir. Sabahattin Ali yi çok severim. Şiirlerini ayrı severim.sevgiler güzel anne :)