18 Şubat 2015 Çarşamba

Tahtakale

Merhaba,

Aslında dün, Sonja ile harika bir yürüyüş yaptık. T-shirt lerimizle! çay bahçesinde oturduk, off sıcacıktı yine. Eve döndüm, annem arıyor heyecanlı, Kar yağıyor burada hemde lapa lapa. Hopbalaa, ne kar ı yaw.

Eh buraya da soğuğu gelir dedim, bugün bize 30 km olan Döğüşbelen ve Köyceğiz de kar yağıyormuş iyi mi? Son 50 yıldır yağmamış. Burada birşey yok, dereceyi dışarıya koydum +6 derece.

Bakalım gece ne olacak.

Fena halde aklımı Özgecan ve kiracıya takmış vaziyetteyim. Allah sonumu hayır etsin diyip geçiyorum. Üstüne Nuh, üstüne mecliste kavga. Kendimi Stephan King kitabının içinde bir karakter olarak görmeye başladım.


hayat devam ediyor. Son İstanbul ziyaretimiz de, Tahtakale yaptım iki kere demiştim. Can Oba lokantasının fotoğrafını çekmemişim amma epeyi fotoğraf var. Buyrun;

Şişeler,kavanoz dükkanları. Benim için birer cennetler artık. İki adım yürüme mesafesinde ki fiyat farkları ise inanılmaz. İnsanın arkadaşına rezil olmaması imkansız gibi. Bir dükkan aynı kavanoza 50 kuruş derken, diğeri 2,5 evvet 2,5 Tl diyebiliyor.



Bu dükkan ''Kanka'' hiç gözüme ilişmemiş daha önce.


Vitrini de muhteşemdi.


Çok güldüm bu dükkanın ismine ama acaba bilmediğim bir ünü mü var. Ne de olsa ben artık köylüyüm. Oh.

Ekşi sözlük söyle diyor; eminönün'de hizmet veren, nusret ya da günaydın steakhouselardan daha aşağı olmayan lezzetinin yanına makul fiyatlarıyla takdir edilesi restoran. zaten bilinen steakhouseların tümüne burdan gidiyormuş etler anlatılana göre. tek dezavantajı içki olmaması.



Cennet cennet.


Pilavcılar fazlalaşmıştı bayağı. Hepsinin de sunumu harikulade.




Köftecilerde bir sürüüü.
Ama ben kokoreç aradım hep. Bulduğumda da çeyrek orada, çeyrek burada lüfüşledim.
Sefam olsun.
Gerçi Ortaca da da Sunan nın yeri varmış, bakalım.


Kenarda minicik ama Dünya zengini bir dükkan.





İnanılmaz bir pazar. Topran miknatıslı eşarp iğnesi de gelmiş.
Detaylar muhteşem.



Vazgeçilmezim, vapurum.


Kirli
Trafiği çok fazla
Pahalı
ama güzel. Gezmeye gitmek çok hoş yaw.



Kalın sağlıcakla
Turist anne

2 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Merhaba Cigdem hanim,yakinlarinizda yada bildiginiz bir yerinde Dalyan ìn tanidik bir apart yada villa varmidir acaba,ben günlerdir bakiyorum,ne kadar cok isletme var,insanin kafasi karisiyor beyni dönüyor!Bir tanesine karar verip rezervasyon yaptirmak niyetim kismet olursa.Vaktiniz oldugunda cevabinizi beklicem,cok tesekkürler simdiden!

Oglak Kizlari dedi ki...

Bir Terazi kızı cım, beni face de bulurmusun.

E-mail adresi; ckcigdem@yahoo.com

tanıdık var tabi. Geçen seneki fiyatlar apartlar 100-150 , villalar uçmuştu...


iletişssel anne