7 Ağustos 2015 Cuma

Biber kurutma

Merhaba,

Saat 12.00 yi geçmiş bile. Ne gündü ama. Küçük yerde yaşamanın faydalarını gördüm bugün. Büyük şehirde olsa vallahi iki günümü alırdı. Ama trafik yok, kalabalık yok, hoop işler bitiveriyor. Üstüne deniz kenarına bile gidiliyor. Bi de üstüne, Sabahtan misafir bile ağırladım. Yani güne saat 13.30 da başladım. 

Kentten köye göçmenin faydalarından biri bu zaman kazanımı.

Aslında pazarımız Cuma günü kuruluyor ama bir baktım bugünden gelenler var. Arabayı koydum pazarın içine. Ehi.. Hoop aldım herşeyi, attım bagaja, e vallahi oh lal laaa...

Biber aldım, iplere dizilecek, kurutulacak, salça yapmak üzere bir 10 kg domates daha aldım.  Peyderpey yapıyorum Kış lık çalışmalarını. 

Normalde biberleri ipe dizeriz biz kızımla. E kızım yok. Kendim dizeceğim artık. Bir de pazarda ki teyzem bir kısmınıda doğra ve koy güneşe 3-4 günde kolayca kurur dedi. Hımmmm deneyelim bakalım. Sağol teyzem.



Bir arkadaşımın istediği biberlerden de gelmişti, mor. E kardeşim kilosu 13 Tl olur mu. Almammmm. 


Şenay kızma. Bugünlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla

5 yorum:

KUZEYLİMİNE dedi ki...

kolay gelsin ,kışlık hazırlığın tadını siz daha güzel çıkartıyorsunuz orası kesin.İstanbulda fiyatlar inmek bilmiyor bir de güzel domates ve biber bulmak da çok zor ,herneyse biz de sizleri takip edip neşeleniyoruz,selamlar

Oglak Kizlari dedi ki...

Hımm, domatesi 1 tl den, biber i 3 Tl den aldım.
Orada fiyatlar daha mı yüksek. Burası da pahalı bence ama.

Daha çok Neşeli günler dileyen anne

Güliz'in Dünyası dedi ki...

Çiğdemcim kolay gelsin....Ben biber falan görmek istemiyorum...Biberleri doğradık güneşe koyduk ki. 3 gündür bir topluyoruz bir seriyoruz...Hava şartlarından dolayı :))
Sevgiler.

Güliz'in Dünyası dedi ki...

Bizde kilosunu 1 lira 30 kuruştan aldık..
bir çuval aldık:)) Sen düşün halimizi :))

Oglak Kizlari dedi ki...

Güliz,

Tevekkeli değil burada son üç gündür öğleden sonra gökgürültüs varımsı ama sonra yağmur yok. Hatta bugün bir yağsa dedim ama akşam yine kös kös bahçeyi süuladım.

Şükür bin kere şükür

Hamarat anne