23 Ağustos 2015 Pazar

Mikroskop

Merhaba,

Ada kız ın bu aralar merakı mikroskop. Cem in çocukluğundan kalma mikroskop kullanıma alındı.


Oyuncakçılarda tam teşekküllü mikroskoplar son baktığım da 100-150 Tl civarındaydı.

Bizim çocukluğumuz da ancak okullarda vardı, paylaşırdık labaratuarda mikroskobu. Almak imkansızdı. Cem in de babası ona mikroskobunu yurtdışından getirmiş zaten.

Ben çocukken soğan kabuğunu seyretmeye bayılırdım. Şimdilerde mikroskoba merak sararsanız, seyretmek için  en ilginç objeler ; tebeşir, rafine tuz, soğan kabuğu, sivrisinek iğnesi, böcekler, bulabilirseniz köpekbalığı derisiymiş. Bir de portakal suyu. Alttaki görünüm de portakal suyuna aitmiş.

Ve şimdi herkes kendi aleminde.



Haydi kolay gele.
Bir de ne danışacağım. Ada ya çarpım tablosunu ve ritmik saymayı ezberletiyorum. Ama saçma geliyor, kolay bir yöntem var mı?

Ben şimdilik sahil yürüyüşlerinde tekrarlattırıyorum. Mesela  4* 4 = 32 o anda sahilde oraya hiç de uygun olmayan  damacana şişesi gördük. 32 Damaca kaldı 4*4. Bunun gibi yöntemlerin dışında paylaşım yapmak isteyen var mı? 

Kalın sağlıcakla
Sıcak diyen ama şikayet etmeyen anne

1 yorum:

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.
Kızınız Ada'ya çarpım tablosu ile ritmik saymayı ezberletmenin dışında bir yöntem olup olmadığını sormuşsunuz. Bu konuyu en iyi işin uzmanları ile bir de başından geçenler bilir. Maalesef bizler bu dönemleri geride bıraktığımız için sizin yazınızda bahsettiğiniz yöntemin dışında bir bilgimiz yoktur.

Çocuklarımız merak etmekle birlikte merak ettikleri şeyleri de çözmeye ve anlamaya çalışırlar. Bu bağlamda onların bu merakını gidermek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Çocukluğunda yapmak isteyip de yapamadıkları şeyleri büyüyünce mutlaka yaptıklarına kendim dahil çok şahit oldum.

Bu aynen şuna benziyor. Çocukluğunuzda çiçek geçirmediyseniz, büyüyünce zona çıkarırsınız.
Selam ve dualarımla.