27 Ağustos 2015 Perşembe

Yürüyüş

Merhaba,

Pek yazmıyorum ama biz sahile çok sık gidiyoruz burada. Neredeyse hergün. Kentten, köye göçmenin faydalarından biri, Yaz mevsiminde hep tatildeyiz.



Ülke meselelerinin çok farkındayım ama hayat devam ediyor. İstediğim gibi stabil, refah bir ülke herhalde hiç olmayacak Türkiye. 

Kimi zaman yakın yerlere ama sıkça ve çokca İztuzu na. Umarım hotel falan yapılmazda sonsuza kadar böyle bakir kalır.

Gittiğimiz günler yürüyüşlerde yapıyoruz. Çekirdek ailemiz, 4.5 km yolu gidiş dönüş yürüryoruz. Ada kız aman, Ada kız ne söyleniyor. Geçen sefer, Ada birdahaki sefere sana kafe ye varınca chips alacağım dedim. Gözleri parladı. Gidiş - dönüş 12 km.



Diğer tarafa vardığımızda, paketi aldım, sonra farkettim ki, Ada kız a aldığımız ilk paket bu. Daha önce hiç ama hiç paket almadık. Oda bu konunun farkında, babasına gidip yavaşça söylemiş, bu ilk chips paketim diye. 



Dönüş yolunda, herbir chips i, azıcık ısırarak bir keyifle yedi ki, arada da hep su içti. Acaip tuzlu tabi.
Sonra denize girince de chips ten sonra deniz hiç tuzlu değil diyor.

Ah bu paketleri hergün yiyen çocuklar ne yapsın, yanında meyvesuyu, kola içenler.

Dün de sahilde Gp ile çok güzel oynadılar, su sakin, hava sakin, kızlar sakin. Şükür binkre şükür.



Yarabbim sen çocuklarımızı akıllı eyle.

Kalın sağlıcakla
Dertli anne


1 yorum:

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.

Tüm çocuk bekleyen ailelerimize, Cenab-ı Hakk; azadan ve akıldan noksanı olmayan sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı evlatlar nasip eylesin. Yine çocuklarımıza önce akıl, sonra beden sağlığı ihsan eylesin.

Yürüyüşleriniz güzel, gidiş-dönüş 4,5 km. yanınızda çocuğunuzla birlikte uygun bir yürüyüş mesafesi. Ama cips ve kolaya karşıyım. Ben de torunlarımı bu cipsten bir türlü uzak tutamıyorum. Hadi kolanın içilmesini önledik ama, cipsten vazgeçirmeyi beceremedik. Aslında patatesi böyle ince doğrayan bir alet olsa, tavada hafifçe kızartmak suretiyle kendi doğal cipsimizi yapabiliriz. Piyasadaki cipsler hem sağlıksız, hem de pahalı.

Selam ve dualarımla.