29 Temmuz 2010 Perşembe

10 gun olmus bile.

















Yine Dalyan, koymayi planladigim resimler bitmediki daha. Sikayet etmeyiniz efem. Hem evdeki bu kocaman Nikon ile resim çekmek mümkün olsaydi bugun kizimin havuza atlayişlari ana konumuz olabilirdi. Ama o koca makineyi biryerlere taşimak pek mumkün değil. Hem taşinsa bile bu sefer korumak kolay değil. Bir ara taksitle şu küçük marifetli makinalardan almak lazim.

Yukaridaki ilk resimde Buse ve Ada 1 Tl aldigim sulu boya ile kagit, pet şişe ne bulurlarsa boyamakla meşguller. Bir diğeri iskele ve sonuncu resimde Alev ile içtiğimiz sade kaavelerin resmi. Manzara odaklı tabi.

Ufak ufak vermek istediğim bilgiler var;

  • Büyükada da Seyidoglu tesisleri; Vapurdan iniyorsunuz, bir başka motora binip iki dakikada bu tesise variyor ve filtre edilmiş, ilaçlanmiş deniz suyunda yüzmeye başliyorsunuz.

  • Kartal da yaz-kiş açık olan ve bedeva yada bedavaya yakın olan tesislere vakit buldugunuz ilk anda bakmaya gidiyorsunuz. Havuza girmeden kan ve idrar tahlili istemeleride pek bir hoşuma gitti. Giden herkes memnun.

  • Bir yahoo grubuna uye oldum. Bence çok faydalı, istemediğiniz bir eşyamı var, ilani veriyorsunuz ve diyorsunuzki ben bu eşyami şununla ( örnek çanta veya puset) değiştirmek istiyorum. Hoop ilgilenen biri size ulaşiyor ve değiş tokuş tamamlaniyor. Veya eşyanizi gönüllü olarak ihtiyacı olan birine veriyorsunuz. http://groups.yahoo.com/group/freecycleistanbul
  • Dün eve geldiğimizde arabayı parkederken diğer araca çok yanaştim. Dişarı çıkınca Ada bana, aaa anne bak arabalar konuşuyor dedi.
  • Bu akşam yatmadan önceki son öpücüğünü verecekken, babasına sarılıp öptüm, bizim ufaklık, dişarıda yapın o zaman demezmi!!! :-) Cok güldük.
Bu aralar pek aktivetimiz yok. Havuza takiliyoruz. Kızım balık oldu. Hoplayip zıplıyor. Gymnasium havuzundan pek bir memnunuz. Aylık üyelik 150Tl. sadece haftaiçi. Gunluk hafta içi giriş 25Tl haftasonu yanlış duymadıysam 50Tl.

Ada havuzda yuzuculerin yarişlara başlamadan once atladıkları platformdan kendini bir suya atiyorki, görülmeli. Havadaki hali tam kameralık. Bir haftasonu babayı kandırmalıyız mutlaka.
Kolluklarla harikalar yaratıyor. Bugun kolluksuz yüzme denemelerine başladık ee tabi daha çoook yolumuz var.

Geçen haftasonu Şile de çok uzun yillar yazları sürekli kaldığımız Nehir Motel de wolsvagen cilerin ( doğrumu yazdım) kampına katıldık. Günübirlik. Mersin den gelen bir arkadaşımıza sürpriz yapmak için.

Cumartesi sabahı Gebze de Doğa Rest. ta http://www.dogaciftlikevi.com
kahvaltı ettik. Eğer giderseniz bence genel kahvaltı almayın istediklerinizi söyleyin getirsinler hem daha az ödersiniz hemde yemedikleriniz ziyan olmaz. Sucuklu yumurtaları denenmeli. Alan geniş, yeşillik, çocıklar için ideal, parkları ve küçük bir hayvanat bahçeleri var. Ortalıkta dolaşan tavşanlarda cabası. Pazar gunleri açık büfe 20Tl. Bu yerden çıktıktan hemen sonra Mollafenarı koyunun içinden Şile ye bir yol var. Yol harika yeşillikler içinde daracık bir asfalt. Pelitli köyüne çıkıyor ve 10 dk içinde Şile merkezdesiniz.

Kamp kalabalık güzel bir gruptan oluşuyordu. Çok güzel insanlar vardı. Deniz o gün çok güzeldi. Boyum kadar dalgalar vardi. Ada kiyida küçük olanlara zipladı durdu. Saat 20,30 a kadar denizkıyısındaydık. Ohhh kızım nihayet suya aliştı. Geçen senede böyleydi ama bu sene başında çok çekinikti suya karşi. Bakalım seneye tekrar baştanmı başlayacağiz yoksa hemen denize girebilecekmi. kamp alanı günübirlik kullanılabilir ancak duş kesinlikle evde alınmalı. Yeşillik güzel ama kamp alanı seneler önce bıraktığımız gibi hala bakımsız.

Gözlerim çift görüyor, kolaymı kızla havuza gitmek orada onu kollayıp kollamak.
Aaa bu arada rejim devam hedef 55kg. 05. Agustos ta tartılacağım bakalım.
Pilates devam birde Yıldız teyzemden aldığım küçük yürüme bandi gibi birşeye başladim. 30dk /gün.

Yorgun anne

7 yorum:

mine dedi ki...

maşallah nasıl da konsantire olmuşlar yaptıkları işe : )
su, güneş en büyük eğlence onlar için
en kısa zamanda küçük makine almanız dileğiyle sevgiler...

yorum yazarken harf onayını kaldırırsınız umarım yorum yazmayı zorlaştırıyor

nalan dedi ki...

ben okurken bile yoruldum.
normal yorgun anne diye bitmesi :)

Karyatid dedi ki...

Kardeşim,
Ay ben yoruldum ayol... Ama üzülme,bu haftasonu yeğenimi alıyorum ve belki de hemen geri getiriyorum:)

ehehe

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.

Haydi bana vakit ayirip nasil o sifreli yazıyı kaldıracagımı(bende nefret ederim cunku yazarken birde o okunmaz sifreyi okumak icin şaşı olmaktan) ve ziyaret ettiğim blog larin adini nasil sitemde yazabilecegimi bana iletebilirmisin.

Sevgiler
Dilenci anne.

Oglak Kizlari dedi ki...

Nalan,

Sagol,sen de daliş yorgunusunkine.

Biz kedimizi vermek zorunda kaldik. Uzucu hikaye.

Mahsun anne

Unknown dedi ki...

Enerjiniz hiç bitmesin inşallah.sevgiler

Oglak Kizlari dedi ki...

Mutfaktaki Ruya Arzu, Hoşgeldin.. sefalar getirdin. Cocuklarin çok şeker maşallah. Meraklı anne olarak derhal ziyaret ettim :-)

Kardesim Karyadit, Cumartesi yegenini aldin, pek memnun dondu. Sagol varol. En kisa zamanda yine bekleriz.

Hevesli anne Cigdem.