18 Ağustos 2010 Çarşamba

Deneme



Arada yazdığım bir yazı yok.
Deneme yapalım tekrar.

Resimde patlıcanlı kofte gorulmektedir. Pek bir lezzetli tarif oldu. Hatta evinde tadilat olan bir arkadaşımı bile ağırladım bu yemekle. Umarım begenmişlerdir. Onlarda gelirken Mado dan kucuk kullahta dondurma şekilli tatlılar ve dondurma getirmislerdi. Kucuk şekilli dondurmalar bir harikaydı. Keselerine bereket. ( Yaprak sen okuma bunu ehi..)

Dondurma demişken Aysun geçenlerde haber verdi. Caddebostan Kultur Merkezine yakin bir Dondurmaccccııııı açilmiş ve Aysun un sütlerini kullanarak dondurma yapıyormuş. Ben daha gidemedim. Kapın çocuklarınızı siz gidin ltf. Deneyenler bana lezzeti bildirebilirlermi??

Pazartesi ve Sali akşami Ada yi Goztepe Özgürluk Parkina götürdük. İlk akşam sadece ben ve Ada. Eşim pek bir uykusuzdu. Ikinci akşam Cem de bize katildi ve iyiki gelmişim dedi.
Kuba li çoçukların harika bir perforfansı vardı. Cool kızım once hiç dansetmedi ama ne zamanki Park annesi Yasemin ve kizi Beliz bize katıldı, ohhh değmeğin onların keyfine. Hopladılar, zıpladılar bayağı bir terlediler. Çıkışta rutinimiz tren seyahati ve eve dönüş. Tabiki arabada uykuya dalış.

Sali günü ise aynı grubun '' Küçük Hamamböceği Martina'' adlı bir tiyatro oyunu sergilendi. Bence çocuklar çok yetenekli ve saatlerce performans düşürmeden ( ee çocuk tabi) ilgiyi kendilerinde tutarak oyunlarını bitirdiler. Dönüş ayni hikaye. Ada koca bir pop corn kutusunu bitirdi. Oyunun sonunda sahne kenarına gitmek istedi. Favori beyefendisi beni öptü pek mutlu oldu. Velhasıl, Küba Çocuk tiyatrosu ekibi bizi fethetti. Yolları açık olsun. Dünya turu yapıyorlarmiş.

Ada biraz üşüttü. sanırım klimadan. Burnu akıp duruyor. Umarım ayakta geçer. Bulaşık makinamız bozuk servis beklediğimiz için evdeyiz. Havuza gidemiyoruz.

En baştaki resim pazardan gelince evin mutfağının aldığı şekil. Cem de akşam kapıdan girince ohhh mis gibi kokuyor diyor. Manzara bize çok güzel geliyor. Maydanoz, dereotu, reyham gibi yeşillikleri ben vazoya koyuyorum o da çok güzel bir manzara oluşturuyor. Biliyormusunuz ben iki yıllık Ingiltere maceramdan döndüğümde ilk iş pazara gidip bol bol dolaşmış ve bolluk ve manzara için Tanrı ya şükretmisştim. Bir Rus arkadaşımızda habire resim çektirip annesine gönderirdi. Tanyaaa kulakların çınlasın.

Deneme bile uzun oldu. Deneyelim bakalım kayit yapacakmı blog.

Çiğdem, Denemeci anne.

5 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Eşimde bangkok dönüşü çokca şükür etmişti ülkemizdeki bolluk ve güzellikler için
sevgiler

Tijen dedi ki...

Oh Ada'cığım bayıla bayıla yer artık o dondurmalardan. Ada kız adayı özlemiştir Özlem'ciğim değil mi? Ada da onu...

Mutluanne dedi ki...

Teşekkür ederim iadeyi ziyaretiniz için çok memnun oldum.Evet beş çocuk annesiyim Allah bağışlarsa eğer.Tekrar görüşmek üzere
sevgiler

Adsız dedi ki...

cigdeeeeem, ya sen bu gidisle bi gazetenin kosesinde yazacan bu ışığı goruyorum sende soooolliiimmm :) ellerine saglık supersin ...

Oglak Kizlari dedi ki...

5 cocuk annesi yeni misafirim hoşgeldin. -Utku nun annesi-
Eminim Bkg tada şükredilecek başka şeyler vardır ama benim için illede memleketim. Çok şanslıyız, iklim ve meyve bolluğu açısından.

Birde Allah tum çocuklarımızı hayırlı insanlarla karşilaştırsın. Eskiden bu tip temenniler çok komik gelirdi, şimdi oyle anlamlılarki her soyleyisşimde dolu dolu soyluyorum.

Sevgiler
Mutlu anne Çiğdem

Tijen im,

Ah ah özlemezmiyiz. Hele orada snorkel yapmayı annesi daha çok özledi Ada kiz in.

Sevgiler
Maceracı anne.

Adsiz Senayyy,

Ağzına sağlık. Allah mı soyletiyo ne..

Hevesli anne
Çiğdem