31 Ağustos 2010 Salı

Sokakağzı - 30 Agustos











Resim patlamiş ama Sokakagzi'n daki moteli anlatacak başka bir resim yok. Bu agac motelin hayatını kurtaran agaç. Denizkenarında oturmak istemezsseniz, bu lokanta-cafe de istediğiniz heran serince vakit geçirebilirsiniz. Küçük bira 5 Tl. Bir duble raki 8 Tl. Akşam açık büfesi muhteşem. Baliklar taze ve güzel. Bu sefer daha önce hiç yemediğimiz dil balığı fileto yedik. Çok beğendik. Tabi bana gore balık gibi degilde çerez gibiydi.

Aaaa bu arada yöreye özgü ''avcı böreği'', '' baklava'' ve ''dövme dondurma'' mutlaka denenmeli. Ballı bademli dondurma ve dut mükemmeldi.

Ilgilenenler için; http://www.sokakagzimotel.com/

Daha önce bir arkadaşıma tavsiye ettim, yaklaşık 2,5 yaşındaki oğullarına deniz serin gelmişti. Duyurulur. Biz ve Ada da problem yok.

Cumartesi sabah 07,00 Pendik-Yalova yaptık. Bandırma feribotunda maalesef yer yoktu. Oglen 14,30 gibi Sokakağzına indik. Hoop deniz. Akşam ziyafet ve 22,30 da yatiş. Ada sabah 07,20 de kalktı ve tabiki konuşmaya başladı. Baktım baba uyanacak, hoop makinayı alıp dışarıya çıktık. Nasıl güzel bir rüzgar, nasıl güzel bir hava. Ada ya hırkasını giydirdim, sahilde güzel bir yürüyüs yaptık. Köpekler, kediler, horozlar v.s. Sabah güneşi ile kızımın resimlerinide çektim pek hoş çıktı. İçtiğ sütte kutu değil ha.. sağolsun kardeşimin verdiği termosla süt taşımıştım, Aysun un sütünü içiyor kızım. Haziran da gittiğimizde el kadar olan köpek de büyümüş, Ada ya bir atladıki sormayın, kıkırdamalar, ağlamalar eşliğinde oynadılar bayağı.

Baktık saat 10,00 ve kimse kalkmamış bizde beklemekten vazgeçip kahvaltımızı ettik, sonra hooop sahile. Biz Ada ile bütüngün sahildeydik, Büyükbaba, Cem ve Selim Behramkale ve Assos a gittiler. Döndüklerinde Sokakazı cennet Assos bitmiş dediler. Araba ile ne girilebiliyor ne çıkılabiliyor, esmiyor, sıcak ve heryer restaurant olmuş dediler. Oh iyiki gitmemişim. Eskiden olduğu gibi kalsın aklımda. Yalnız kale ye gidip satılan takı, elbise v.s bakmadığıma yandım tabi.
Neyse birdahaki sefere bir gece gideriz böylece serinde olur.

Ada sahilde tam 3 arkadaşı ile oynadı. Hepsi kız ve hepsinin yaşı birbirine yakın. Doğa, Deniz, Ada, Ceren. Deniz yatağına çıkıp yüzmeleri görülmeye değerdi dogrusu. Yatağa yanlamasına sığışıp, ayaklarını çırptılar. Kıçlar süperdi.

Kokoş kızım kumlara basmak istemedi, kum yerine deniz çantasına filan oturdu ama sonra alıştı. Yalınayak bile yürüdü heryerde. Denizde bir hoplayıp zıplayışları vardıki..

Resimlerden birinde Ada nın en sevdiği mayosu sallanıyor. Sagol Boraaaa ve Lidya. Hayat bu koyduk o resmin adını.

Büyükbaba ve torun sıkı tavla partileri çevirdiler.

Gönlümüz Sokakağzında kaldı. Birde benim keyifle okuduğum tam tatil için uygun olan GOA yayınları, Coffe,Tea, Me (Kkahve mi, Çaymi ben mi?) isimli kitabım kaldı. Sahilde unutmuşum, ertesi gün kitap yoktu. Belliki biri okuyor oraya ait. Kim alırki kitabı. İlginç. Ertesi gün bulacağımdan o kadar emindimki, bulamayınca bayağı bir hayalkırıklığı yaşadım.

Dönüşmü, Biga daki köftecimiz Ramazan sebebi ile kapalıydı, kös, kös Bandırma ya gittik, oradan Yenikapı sonra Sirkeci-Harem ve 22,00 civarı evdeydik. Ada çoktan uyumuştu. Vapurda bir bomba ihbarı olayı ile karşılaştık, neyseki fos çıktı. Bende üzülmüştüm, daha arabamızın 3, taksidini yeni ödedik yahu. :-)

Motel e 60 Tl adambaşı ödedik. Yarım pansiyon. Odalar geniş ve güzel. Tv ve klima var.
Balkonlar güzel. Ama oyle çok bişey beklemeyin. Rahat ve temiz onu söyleyebilirim. Haziran ve Eylül de 50Tl ye zorlayın derim.

Sevgiler
Gezginci anne Çiğdem

4 yorum:

mine dedi ki...

ne güzel yapmışsınız, kumlara basmak istememesi çok tatlıymış ama çocuk bu dayanamaz tabii :)
büyüklerle tavla oynamanın hatta onları yenmenin keyfi başkadır , tatlı tatlı ne güzel oynuyorlar

Karyatid dedi ki...

Kardeşimm, Kokoş bu Ada kişisi... Assos'ta takıcılar da eskisi gibi değil, üzme sen kendini... En kısa zamanda ben de sizinle tatile geleceğim... :)

Tijen dedi ki...

Ooooh keyifler daim olsun Çiğdem hanım! Ada'cığım da ne muhteşem oldu, nazar değmesin.

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cik,

Valla güzel yaptık. Buyukbaba ile oynamak ve buyudugunde o anıları hatırlayacak olması ne hos. Keske bizim cocuklugumuzdan da bu kadar dokuman kalabilseydi bizlere.

Nostaljik anne Çiğdem.

Kardeşşşiim,

Kokoş valla. Sen oole diyosun ama takıcılardan alışveriş etmiş bir arkadaşımın kolyesini gorsen boyle demezdin. Gel tatile bizimle.

Hevesli anne Çiğdem

Tijen im,

Insallah hepberaber.
Cocukların hepsi muhteşem. Yani şu cümleyi bana 5 yıl once kimse söyletemezdi ya neyse.

Memnun anne Çiğdem