10 Ocak 2011 Pazartesi

Cumartesi tiyatrosu-Kokoreç








Merhaba,

Bu sabah, anne kız pilates yapıyoruz. Ada çok şık o ayrı. Bugün Büyükanne nin geleceğini öğrenince çok şık olmak istedi, elbisesinide kendi seçti. ve aksesuarlarını.

Sabiha Paktuna Keskin in; Çocuğunuzun yeteneğini keşfedin kitabı bize ücretsiz gönderilmişti. O kitaptaki testlere biz daha yeni başlayabildik. Puanlama sistemi ile sormam gereken şeyler var. Kitabı bitiren veya başlayan varmı, fikir jimnastiği yapmak istiyorumda.

5 ve 6. resim kokoreç ve EceNur ile Ada nın rtesimleri. Son resimde ise baba kız tv seyrediyorlar.

Cumartesi sabah kalktık, güzel kahvaltımızı yaptık, saat 10,00 trenine atladık. İstasyonda Hülya ve kizi Güneş i gördük. Hani şu Şile yolunda çok güzel bir bahçesi ve bahçesinde hayal- masal ağacı olan hatun. + Güzel evi, taş fırını olan spor arkadaşım. Tren de kızlar şarkı söylediler, bütün vagon gülerek onları dinledi, Güneş te Kadıköy de konservatuarda piyano dersi alıyormuş zaten. Konservatuar da Küçükyalı ya taşınacakmış iyimi. Okumuştum bu bilgiyi biryerde diyince Hülya çok şaşırdı. Söğütlüçeşme den onlar bir taksiye bindiler bizde arka sokaklardan Bahariyeye çıktık. Süreyya binasına girdik ve direkt tuvaletin yolunu tuttuk. Arkamızdan koşan bir güvenlik görevlisi, aa.. a.. ne oldu yahu, tuvalete gidiyoruz işte sonrada tiyatroya gireceğiz. Hanımefendi ne tiyatrosu, biletimiz var buyrun. Hanımefendi bu ayın 09 u için. Öhömm... Alev bana Cumartesi dedi, gözlüksüz bakıncada 9. Ocak ı 8 görmem normal değilmi a dostlar. :-) :-)

Neyse tuvaletimize girdik, tam çıkarken opera için provalara başlamışlardı, o kadar güzel parçalar söylüyorlardıki, orada durup dinleyesim vardı ama çıkmak lazımdı. Ayrıca son Figaro nun Düğünün de de uyuduğumuzu hatırlatmama gerek yok sanırım. Pazar günüde Canan lara kahvaltıya davetliydik, dolayısıyla davetiye Yasemin ve Beliz e yaradı, umarım gidebilmişlerdir.

Süreyya dan çıkıp, Kadıköy Halk Eğitim e, Barış Manço Kültür Merkezine falan baktık ama ıh..ıh.. saat 13,00 den önce tiyatro yok ve Pulsar dışında hiçbir oyunda bize yeni diil. Kadıköy de dolandık, Ada acıktı; tubby tost ve elma suyu ( taze sıkılmış) içti. Tabiki büfede yemek kavgamız oldu yine. Sonra da ben epeyidir canım kokoreç çekiyordu ve uzun zamandır aynı yerde hizmet veren küçük dükkana gittim ve resimde de görüldüğü gibi çeyrek ekmeğime koko ve ayranımı götürdüm. Orada Ece Nur adli bir arkadaşımız oldu, annesinin o gün doğumgünüymüş. Hoş beş ve biraz dolaşma üstüne kalabalık caddeden aşağı yürüme. Kızım kalabalıktan öyle bunaldıki daha Boğa ya gelmeden '' annecim evimize dönelim'' dedi. Yine herzamanki giysi v.s. satılan sokağımızdan aşağıya yürüdük yolda Ada ya bir lolipop bana bir kestane ohhh değmeyin keyfimize. Iyi yürüdü o gün kızım.

Tren, parkta bir bir saat oyun ve eevvvvv.

Pazar günü Canan lar. Nil le çok güzel oynadılar. Bizimki orada yatıya kalmak istedi ama hiç şansı yok.

Pazartesi, Büyükkane ve büyükbaba geldi. Yemekler de getirmişler ohhh. Hamsi buğulama süperdi. Pilates yapıldı, adım yapılamadı. Tartıda ilk kez 60,3 kg görüldü. Rejiöme girecek hiç havam yok. Şu anda Eti çukulata yiyorum. Halim vahim.

Berrin in oğlu Kerem e, kulağına bugün tüp takıldı. Allah şifalar versin inşallah.

Yemek;

Bilenler bilir Gelik in güveçte mantarlı pilavını. Ben henüz denemedim ama - tabi güveçte almam lazım - bir tarif buldum, denemek isteyenler buradan buyrun;

http://candanmutfakta.blogcu.com

GÜVEÇTE MANTARLI PİLAV

Bu lezzetle yıllar önce İstanbul'da Gelik Restoranda tanışmıştım oranın meşhur pilavı gerçekten nefis bir tat....:)) Hep üst kısmının nasıl yapıldığını bulmaya çalışıyordum onuda buldum artık evde yapıyorum harika bir pilav oluyor denemenizi tavsiye ederim :))

GÜVEÇTE MANTARLI PİLAV

Malzemeler:

1.5 Bardak Pirinç

300 gr Mantar

1 Baş Soğan

Dereotu

1 Kaşık Tereyağ

Tuz

3 Bardak Tavuk yada Et Suyu

2 Patates (Haşlanmış)

Kaşarpeynir

Yapılışı :

Önce pirinci ıslatıp bekletiyoruz .Patatesleride haşlamak için ocağa koyuyoruz. Soğanı yemeklik ince doğrayıp tereyağ ile biraz kavuruyoruz, yıkayıp küçük kestiğimiz mantarlarıda ekleyip

kavurmaya devam ediyoruz pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz tuzunuda koyuyoruz biraz daha kavuruyoruz. 3 bardak kaynar halde olan tavuk yada etsuyunu tencereye ilave edip pilavı pişiriyoruz. Haşlanan patatesleri soyup püre yapıyoruz içine rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edip karıştırıyoruz. Pişen pilavımıza yıkayıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.Minik toprak güveçlere pilavı yerleştirip üzerine patates-kaşar karışımını sıvıyoruz. Fırında üstü kızarana kadar bekletiyoruz. Afiyet Olsun.



Sevgiler
Şişko anne Çiğdem

8 yorum:

annelili dedi ki...

Ne güzel giyinmiş,
kokoreçe bayırım...

Oglak Kizlari dedi ki...

Kokoreç e kim bayılmaz. Off bide lezzetliydiki.

Kızım aykabılarını kendisi seçti ablası.

Nil ile Canan sagolsunlar.

Mantarlı pilav severmisin??

Meraklı anne Çiğdem bide şişko

Güneş Akay dedi ki...

biz henüz hiç kitaba bakamadık bile..Kıyafet seçimi çok başarılı :=)

Belgin dedi ki...

Çiçim tiyatro gününüze ve senin 9' unu 8'i görmene çok güldüm arkadaşım :)) Neyse yinede güzel bir gün geçirmişsiniz günün en güzel kısmıda kokoreç olmuş bana göre :)
Biz pilates yaparken faciayız oğlum rahat bırakmıyor bacağımın altına giriyor,bana topu fırlatıyor, arasıra kafasına tekme yiyiyor(farkında olmadan tabiki)görmelisin.
Hafta sonundan itibaren yokum anne babanın yanına gidiyorum. İstediğin bir şey varsa yaz.
Sevgiler

gülay dedi ki...

Çiğdem bu tarih karıştırma olayında koptum yahu:)Bu hamişlikte küçülen beyinlerimiz hala mı yerine gelmedi bilmem ki.Bende otoparkta bize ait olmayan bir arabayı (ki araba kırmızı bizim araba gri)açmaya çalışırken yakalandım:))
Kitaba bitirdik ama nasıl değerlendirdiniz dersen ben çözemedim eşim olaya el atmıştı.
Unutmadan burada sana küçük bir ödül var:)

http://uzaylianne.blogspot.com/2011/01/odul.html

Oglak Kizlari dedi ki...

Sevgili Senin için,

Valla biz alıştırma kitabı muamelesi yapıyoruz kitaba. Puan için benim bilahare kafa patlatmam lazım. Birde sanki kitap bize daha önceden gelmeliydi ki alıştırmaları zamanında yani kız 2,5 yaşındayken yapabilelim. Kız şimdi 4 yaşında ve haliyle önceki alıştırmalar çok basit artık onun için.

Sayfandaki hikaye kitabına bayıldık ve hemen okuduk. Ada sayfaları çevirmeye bayıldı. Kullanabilirmiyiz???

Iyiki blog arkadaşlarım var diyen anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin im,

Seni burada görüyorum ya ne mutlu oluyorum.

Eh8-9 işine gülmen normal. Arkadaşını tanıyorsun ne de olsa.

Batu zamanla alışacaktır Pilates olayına. Ada hala tekme yiyor. Bazan canı çok acıyor zavallının. Bazan da kenarda durup şimdi geçicem şimdi geçicem diyor.

Ağrı var mı ağrı.

Aaaa Ikea yattı desene. Peynir isterim beyaz. Yerin olursa yoksa sağlığın.

Ne kadar kalıcaksın?

Meraklı ve yüzsüz anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülay cım,

Ben de aynı şeyi eşime söylüyorum ama o hemen cevabı yapıştırıyor; ben senin doğurmadan önceki halinide biliyordum diye :-) Ne diyim.

Araba işi ben de de mevcut. Ben sana göre daha iyi durumdaydım zorladığım araba şirket arabasının bir benzeriydi ve açıldı iyimi , içine oturduk fakat anahtar kontağa girmedi. :-) Allahtan o aracın sahibi gelmedide apar topar çıkıp kendi arabamızın yolunu tuttuk. Reno idi markası. Sefil marka.

A ödülmü, hemen geliyorum. Teşekkür ederim.

Sevinmiş şaşkın anne Çiğdem