17 Ocak 2011 Pazartesi

Haftasonu ve Renkler Cumhuriyeti









Günaydın,

Reis e kahvaltısı verildi. Adım aleti ile 1 saat (07,00-08,00) spor yapıldı. Kahvaltı edildi ve blog zamanıııı. Pilates zamanı daha gelmedi. Ada kız, '' Toys story 3'' seyrediyor. Sağol Belgin. Bencede seride ki en güzel film bu. Ada ve tüm aile bayıldık filme. Belgin vardın mı ana ocağına?

Pazar sabahı Skype dan hala Yeşim ile görüşüldü. Arman bebek 4 aylık ve bir içim su. Öyle güzel ki insan alıp mıncıklasın istiyor. Maşallah. Konuşurken yeni mama yediği için iki kere kustu, bize eğlence anneye eziyet tabi. Dört aylıkken mama ya başlanmış, kurallar her yıl değişiyor. Burada da daha erken ek gıdalara geçiliyor artık !!.

Duyduk duymadık demeyin eğer Loto bize çıkarsa; yaşa başa bakmadan bir tane yapacağız Ada kız a kardeş ona göre.

Cumartesi günü baba-kız ı Caddebostan Kültür Merkezine gönderdim. Biraz mırın kırın amma sonunda evden çıktılar. Arabayı almadılar malum park ve trafik derdi. Oyunun adı; Renkler Cumhuriyeti. Saati 12,00. 22-23-29 ve 30 Ocak ta tekrarlanıyor. Oyun ve kostümler harika müzik biraz ilgi istiyormuş.

Saat 12,20 de beni aradı Cem. Aa.. neden oyun başlamadı diyince, içeriye konuk olarak ücret ödemeden bizi aldılar, Kemal Kılıçdaroğlu da yanımızda oturuyor, kameralar heryerde ünlü olduk hanım dedi. Ben şöhret meraklısı anne tv yi açtım ama biryerde göremedim. kocamla kızımı :-(

Ekte resimde gördüğünüz kitaptan, ( Dengeli demlenme ve rakı mezeleri, Işhan Eksen ) mezeler yaparak akşama hazırlandım. Bora ve kızı Lidya yı ağırladık Cumartesi akşamı. Lidya nın İspanyol dansçı kıyafeti çok hoştu. Neredeyse benim boyumda ve daha 9-10 yaşında. Maşallah. Çok güzel geçti akşam. Bora nın gezi hikayeleri başlı başına olay zaten. Çocuklarda çok güzel oynadılar. Mezeler beğenildi.

-Kereviz salatası ( herkes bildiği için tarif vermiyorum)
-Havuç salatası
-Mantar sote
-Kereviz kiş
-Bora nın güzel tabağında getirdiği; Zeytinyağlı Yer Elması.
-Patlıcan ezme
-Beyaz peynir
-Hamsi kızartma

-cevizli biber- Tarifi;

2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı seviziçi
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı tuz ( aman, biber salçanız tuzluysa bu kalemi eklemeyin. benimki acaip tuzlu oldu)
1 dilim bayat ekmek dilimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Biber salçasını çukur bir kaba koyun. Ceviziçini yağını çıkarmadan havanda dövün. Soğanın kabuğunu soyun, rendeleyin. sarımsağı ayıklayın, ince ince çentin. Ekmek diliminin kenarlarını kesin, suda ıslatın, sıkarak süzün, didikleyin. Ceviziçi, soğan, sarımsak, kimyon, tuz, ekmek ve zeytinyağını biber salçasına katın, iyice karıştırıp püre haline getirin.

Bence en güzeli kızarmış ekmek dilimleri üstüne sürerek tüketmek.
Afiyet olsun.

-Patates ezme salatası- Tarifi;

4 Orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 limon suyu
1 yumurta
Tuz

Yıldız bu senlik. Eda sende bayılırsın. Ekşi ve hoş bir lezzet.

Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Ezere püre haline getirin. Bu esnada bir yumurtayı karışıma yedirin. Zeytinyağını ekleyin, karıştırın. Dereotunu ayıklayın, ince kıyın. Sarımsağı soyun ve biraz tuzla havanda dövün. Üzerine kıyılmış dereotu ve limon suyunu koyun, karıştırıp ezilmiş patateslere ekleyin.

Tariflerden açılmışken, Ebru Şallı nın Cuma günü tarifini verdiği ıspanaklı kiş çok güzel oldu. Ellerine sağlık, hamuruda çok çabuk pişiyor ve kıvamı pek hoş. Buyrun tarif;

Tart için malzeme;
1 yumurta
50 gr tereyağ
5 yemek kaşığı fındık yağı
4-5 yemek kaşığı buz gibi su
tuz

Harcı için malzeme;

300 gr ıspanak
1 yumurta
100 gr parmesan peyniri ( ben eski kaşar kullandım)
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber

tüm hamur malzemesini karıştırıp, yumuşak bir hamur yapıyoruz. 28-30 ebadında ki tepsimize elimizle yayıp - tabi önceden yağlı kağıt koymakta fayda var - üstüne tekrar yağlı kağıt ve onunda üstüne bir avuç nohut koyup 180 derece ısınmış fırına yolluyoruz. Hamur kabarmasın diye nohut koyuyormuşuz ki, kabarmıyor. 15-20 dakika kontrollü çok sertleşmesine izin vermeden pişiriyoruz. Çıkarıp soğuması için bir kenara koyuyoruz.

İç malzemeyi iyice karıştırıp, soğuyan hamurun üstüne yayıyoruz. Tepeleme olsun korkmayın, pişince imiyor ve çıtır çıtır bir kiş oluyor. Çıtırlık hamurdan değil ıspanaktan kaynaklanıyor. Ada yemedi ama tadına baksa beğenecek eminim. Yanına da koca bir bardak ayran hımm...

Afiyet olsun.

Resimler;

1. resim, baba-kız tiyatro için dışarı çıkmadan az önce evde.
2. resim, yeni başladığım kitap. Ahmet Ümit ten, İstanbul Hatırası.
3. resim, kuzen Kerem ve Ada. Çok güzel oynadılar Pazar günü. Kerem de kulağına tüp takıldıktan ve geniz etinin bir kısmı alınma operasyonundan çıktıktan sonra maşallah, keyfi yerindeydi.
4. resim, Mezeleri yaptığım kitap.
5.resim, Ispanaklı kiş.
6.resim, Ada ve Batuhan Ikea da oynuyorlar. Oyuncak diil bulaşık fırçaları ile oynadılar iyimi.
7. resim, Yakışıklı Bora ve kızı Lidya
8.resim, Cumartesi akşamı soframız.

Not: Ikea çocuk salonunda bir problem var. Ada kız nedense ablaların ona kızdığını ve tuvalete gitmesini istemediklerini bu yüzden oraya girmek istemediğini belirtti. Garip. Orada çalışan ablalar ise maalesef iletişim yoksunu ve çok asık suratlı. Bilginize. Top havuzu bir çocuk çiş yaptığı için kapalıydı Cuma günü. Aman diim.


Gevezeyim. Pilates yapıldı.
Daha çok yazacak şey var ama sonra.

Yorgun ama mutlu anne Çiğdem

4 yorum:

Elifim uyurken dedi ki...

valla çiğdemcim senin bu spor aşkından birazda bana geçirirsek süper olacak..
spora devam...

gülay dedi ki...

Çiğdem'ciğim seni "süper anne" ilan ettim tatlım.
Spor,plates,süper mamalar tek kelimeyle harikasın.

Oglak Kizlari dedi ki...

İşte tam da bu spor aşkından dolayı ben hiçbirzaman spor salonuna yalnız başlamam ama arkadaşlarım parayı ödedikleri halde maalesef istikrarlı olanazlar.

Huy iste.
Darısı senin ve kızın başına.

Sporcu anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülay,

Harikasın, sagol. Ben dimi. Bak havalandım şimdi.

Kıçı kalkmış anne Çiğdem