Merhaba,
Biliyorum Ramazan ayındayız ama galiba bu ay daha çok yemek işleri ile uğraşılıyor.
Sofra dergisinin son sayısını görseniz bayılırsınız. O kadar çok tarif ve mükemmel resim varki, hazırlayanların ellerine sağlık.
Akşam yemeğe annemler geliyor, meze türü yapacağım, ana yemek olmadan. İşte karışık menü;
Resim1
Evde patlıcan vardı. Bir tanesini, evet sadece bir tanesini aşağıdaki tarife (1) uyarak yaptım. Resim 5
Sardalya var, dünden kalma, borcam da ısıtılacak.
Patlıcan salatası. Resim 6
Sigara böreği ( Buzluk ta vardı )
Bamya kızartma Resim 2
Pilav
Güllaç, hurmalı parmak tatlı ve ekmek kadayıfı. ( yaprak ve annem getirdi)
Tabiki Pide.
Bayağı zengin bir sofra oldu. :-)
Tarif 1 Mutfak Sırlarından. link, http://mutfaksirlari.com/peynirli-patlican-rulolari.html
Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan
yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr. beyaz peynir
5-6 adet ceviz (ince kıyılmış)
1 adet sarımsak yada 1 çay kaşığı sarımsak çeşnisi
Tuz, biber
isteğe göre kurutulmuş fesleğen yada kekik
Yapılışı:
1- Patlıcanları yıkayın ve soymadan uzunlamasına yarım cm kalınlığında dilimleyin.
2- Tost makinasını en yüksek sıcaklığa getirin. Dilimlediğiniz patlıcanları fırça yardımıyla önlü arkalı yağladıktan sonra toz makinasında yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
3- Peyniri çatal yardımıyla ezin içine kıyılmış ceviz, sarımsak ve istediğiniz baharatlaradan ekleyerek iyice karıştırın.
4- Pişen patlıcanları hafifçe tuzlayın ve içine bir miktar peynir koyarak fotoğraftaki gibi sarın. Ruloların açılmaması için ortalarından birer kürdan geçirin. İsteğe göre üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Patlıcan salatasında ise bişey yapamadım. sadece Kırmızı biber, domates, patlıcanları fırında 40 dk pişirdim ve sonra hepsini mutfak tahtasının üstünde kıydım, sarımsak,soğan,tuz, maydanoz,sirke ve zeytinyağı ekledim. Budur. Yinede bir tarif var. buyrun;
Fırını açın ve ızgara bölümüne üzerine bıçakla çizikler attığınız patlıcanları, kırmızı taze biberi ve yeşil sivri biberleri, ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri koyup iyice közleyin
Közlenen sebzeleri fırından çıkarın ve patlıcanların, domateslerin, biberlerin kabuklarını etleri kaldırmadan soyun
Ardından ufak ufak doğrayın
Bir kâsenin içine soğanları küp küp doğrayın ve bir çay kaşığı tuz ekerek elinizle ovun
Soğanları diğer kâsedeki doğranmış domates, patlıcan biber karışımının içine dökün ve patlıcanları ezmeden, parçalamadan yavaşça karıştırın
Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın
Bir kabın içine zeytin yağ, sirke, limon suyu ve doğradığınız sarımsakları katıp bir miktarda tuz serpip karıştırın
Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı zeytinyağlı karışımı gezdirerek dökün ve servis edin
Afiyet olsun
Bu tarifin alındığı link;
http://yemektarifleri.kadin.ca/patlican-salatasi/http://yemektarifleri.kadin.ca/patlican-salatasi/
Bamya tarifini daha önce vermiştim. Buyrun link;
http://cahidejibek.wordpress.com/2010/07/29/bamya-kizartmasi/http://cahidejibek.wordpress.com/2010/07/29/bamya-kizartmasi/
dereotlu sos özellikle tavsiye edilir. Bamyaları batırıp yemek için.
Ada nın havuz resimlerini ve filmini anneanne ve teyzeye gösteriyoruz. Full konsantrasyon.Cem çekmiş. Solda ki katana benim :-) Resim 3
Yağmur yağdı hem de nasıl Bu sefer biz değil maalesef yan komşu su aldı. yandaki apartman mantolama yaptırmıştı, onun straforları olukları tıkamış iyimi. Resim bizim balkondan. Üstteki resim. :-)
Sevgiler
Hamarat anne Çiğdem
6 yorum:
Himm herşey harika görünüyor. Biz de mi gelsek?
çalışkan anne ama o katana lafını duymayayım çoook ayıp çooookkkkkk :))))
mutlu sofralarda leziz yemeklerle nice buluşmalara diyelim hatta biz de buluşalım inşallah bir gün : )
mmmm...hersey cok leziz duruyor, hep böyle sevdiklerinizle keyifli sofralariniz olsun :)
Buyrun Eliffffff, buyrun.
:-)
Misafirsever anne Çiğdem
Mine cim,
Ne kaddaar naziksin. :-)
İnşallaaaaaahhhh. Sonbahar a?? Bekleriz.
Misafirperver anne Çiğdem
Amin Melange'm. Amin.
Şükreden anne Çiğdem
Yorum Gönder