10 Ağustos 2011 Çarşamba

Sardalya Fırın




Temmuz bası, agustos sonu. sardalya ya geeeaaal.

kaynak pelinchief. Çok güzel oldu.

link;http://www.pelinchef.com/




Fırında Sardalya




Malzemeler

* Yarım kg domates
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tutam Biberiye
* 1 kg sardalya
* 1 tatlı kaşığı nane, 1 tutam maydanoz
* 135 gr kaşar peyniri
* 1 yumurta
* 1 tutam fesleğen
* Karabiber, tuz

Yapılışı

1) Yarım kg domatesin kabuklarını soyup küp küp olacak şekilde doğrayın.

2) 1 adet soğanı küp küp doğrayın, 2 diş sarımsağı kıyın.

3) Soğan, sarımsak ve biberiyeyi kızgın yağda kavurun.

4) Domatesleri ilave edip tuz ve karabiber ekleyin, tencerenin ağzını açık bırakarak 20-25 dk pişirin. Bir tutam fesleğenin yapraklarını doğrayarak sosa ilave edin.

5) Sardalyaların kafalarını kopartarak temizleyin.Kılçıklarını çıkarın ve yıkayıp süzmeye bırakın.

6) Yağlanmış fırın tepsine sardalyaların derili kısmı altta kalacak şekilde dizin.

7) Nane, maydanoz, 135 gr kaşar peyniri ve 1 yumurtayı karıştırıp karabiber ekleyin.

8.) Peynirli karışımı balıkların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar paylaştırın ve 175 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

9) Hazırladığınız domates sosusu tabakların ortasına gelecek şekilde sardalyalarla servis yapın.


Hamarat anne Çiğdem


1 yorum:

mine dedi ki...

aaa aaa balıkla hiç böyle tarif yapmamıştım içinde kaşar hem de ellerine sağlık