9 Ağustos 2011 Salı

Burgaz Adaaaaaa





Merhaba,

Yine ara vermişim. Elimi bir çekince gerisi geliyor. ne enteresan. halbuki bu günlüğü hem kendimiz hem de Ada için düzenli tutmalıyım diye düşünüyorum.

Cumartesi günü Yaprak, Ada yı aldı. Bizde ne yapalım evde mi oturalım, yoksa Ada ya mı gidelim diye düşünürken. Haydi Burgaz Ada ya gidelim dedik. Düşünmemizin sebebi, dışarını sıcak ama evin serin ve güzel oluşuydu. Havalar böyle rüzgarlı olunca ev süper oluyor. Çoğu zaman balkonun camlarını kapatıyorum bile.

Atladık tren e oradan da vapura ohhhh keyifli ve serin, ferah biçimde 1.5 saatte Burgaz a vardık. Sahil yolundan keyifle yürüdük. Tepede deniz görmeyen bir 200 metrelik yer dışında hiç terlemedik. Manzara ve hava süperdi. Kalpazankaya Restaurant a vardık. Neden Lokanta denmez!!

Rezervasyonumuz yok dedik saat 16.00 civarı idi. Zor yer bulduk, garson diyorki 19.30 civarı kalkmalısınız. Yok ya, olmaz dedim, sonra Cem beni dürttü ve yurdum insanı moduna girerek tamam dedik ve bir diğer garson ( iyi insan) bize yer buldu. Kaçta kalktık 22.00 de ehi..

Ramazan dolayısıyla fazla yemek resmi koymuyorum. Tutanlara ''Allah kabul etsin'' Resim 1, Bir ortak arkadaşımız, Kübra. Resim 2, Cem abi ve Selim kardeş. Resim 3, Sefil yemek tabakları, marin balıklar bir harikaydı. Resim 4, kenardaki masalardan güneş batımı.

Masa ya oturduk, o sırada sadece bir tekne bağlıydı, iki saat sonra 10 ve dahasını saymadım. Insanlar zodiac larıyla kıyıya cıkıp, yemek yemek için gelmeye başladılar ve yer kalmadı. Dostlar yer kalmadı ve Ramazan. Bu lokanta ben diiim 15 yıl önce küçük bir yerdi. bahçesinde Orhan Veli nin heykeli, bir küçük sırtını tepeye dayamış klube ve içinde bir soba. Kışın bir masa olurdu yaw. Yazın da bahçesi bööle büyük diildi. Geçen seneye göre bile alt bir, uzun set eklenmiş.

Herhalde bir 100 masa vardı!!

Saat 21.00 de sonra servis uçtu. Çok aksadı. İçecekleri bile ben gidip aldım mutfaktan. Sonunda dört kişi 240 Tl bayıldık. Ama biliyormusunuz değdi. Bir de nasıl güzel ve şık insanlar, çıtır lar :-). güzel giyimler, hem gözümüz hem gönlümüz doydu. Çıkışta Selim fayton ısmarlayalım size dedi. Yok ya dedik. Hava güzel, karanlık, sakin. Istanbul un ışıkları mükemmel gözüküyor. Yürüdük, bir güzeldiki sormayın. Sanki bir başka gezegeni ziyaret ettik. Rüzgar süper hava bunaltıcı diil., tertemiz. Ohhh ömrümüze ömür katıldı vallahi.

Merkez e indik, bir de ne görelim orası daha kalabalık. Tüm lokantalar dolu. Pastaneler dolu. Dondurma yemece ve minik bir motorla Bostancı ya dönüş. O temiz havadan sonra motorun iç mekanının ağır havası bize iyi gelmedi tabi. dışarısı soğuk. ınsan vapurları çok özlüyor çok. 23.51 son treni kaçırış ve dolmuş bekleyiş, bekleyiş ve sonunda yürüyüp minübüse biniş. Minübüs şöförü Selim in uzattığı ücreti bizden almadı ve Küçükya lıda hiçbir açıklama yapmadan bizi sepetledi. Niye böyle bişey yaptı, biz niye adamla iletişime geçmedik bilinmez!!

Güzel bir gün ve geceydi. Thanks to auntie very much. Herkese Yaz bitmeden Burgaz a bir sefer yapması tavsiye edilir. Plajlar da bir harikaydı. Kızları sokmayın ama kendiniz girin, çok çok göz enfeksiyonu kaparız dimi ya. Kış ında gitmeyi unutmayın tabi.


Geçen hafta bizde kalan Nil kız gitti. Ada çok ağladı arkasından. Nil de giderken, Ada cığım seni çok özleyeceğim dedi. bakarmısınız cimcimelere. Nil şimdi Bodrum da. bayramda hepbirlikte Ayvalık ta olacağız inşallah. En son akşam birlikte duşa soktum onları. Birbirlerine bakarak çiş yaptılar ve çok güldüler. Bizimki ayakta, Nil oturarak. Kibar kız tabi. Sonra yemek ve tv. Tv seyredişleri görülmeye değerdi, yarı açık gözkapakları ve pürdikkat. nasıl oluyorsa. Bu arada şenay ın getirdiği mantı ile Nil in en iyi sos yapan annesi oldum. Sosu alıp evine götürmeyi bile teklif etti Nil kız :-)


Bu hafta nihayet pazara ( Pazartesi) gidebildim. Birsürü meyve aldım. Oh olsun. Domateslerin tadı maalesef hala YOK. Pembe domates gördüm ve kilosuna 5 Tl vererek iki ayrı tezgahtan aldım ama ne oldu, lezzetsiz. Agustos neredeyse bitiyor yahu. Bu sene domates yiyemeyecekmiyiz. Kışlık domates yapamayacakmıyım ben. Tüm dostlar Istanbul dışında herkesin çok iyi beslendiğini ama bizim bir m... yemediğimizi söylüyor.
Bence de haklılar. Domates in kilosu 2 Tl nin altına düşmedi. Sefil pişmeyen Barbunyalar 3 veya 3.5 Tl. Buna rağmen Lavanta lar 7.5 Tl lik fiyatları ve üstündeki çiçekleri ile çok güzeller.

Alamut kalesi kitaba devam.
Ada da, teyzenin aldığı Animal tales ve Cadılı masallar kitabına devam.
Akvaryuma balık lazım.
Ada ya ''google '' almak lazım.
Klimacı arandı.
Çerçeveleri vermek lazım.



Resim bir web sitesinden kopyalandı ve tabiki İyi Cüceler den alınmış versiyonda ''cd'' maalesef yok. Fiyat ise burada 20 Tl ama yurtdışında daha pahalı. Nasıl ama. hikayeler güzel. tavsiye ederim.




Diğer kitap ise; Cadılı Masallar. İyi Cüceler fiyatı 25.50 den, 17.90 a inmiş. Idefix fiyatı 15.22 Kdv dahil. İmge de 14.32 Tl.

Bu da güzel bir kitap. tavsiye ederim. Teşekkürler Yaprak teyzesi.


İşler bitmiyo. Bitmesin ne güzel. Hayat devam ediyor demek bu.

Ada nın havuz resimleri için bakınız; http://www.yumurcakanaokulu.biz/index.php?id=galeri&tur_id=422

Bir bilgi; Anjum diye bir Hintli bayanın BBCHD de bir yemek programı var, tavsiye ederim. Süper. Link , http://www.bbc.co.uk/indianfoodmadeeasy/

Ada bu aralar bir kardeş istiyor. Ben düşüneceğimi Cem ise ''hayır'' cevabını verdi.
Ne zaman bebek yapacaksın anne diye sorup duruyor.
Biraz önce de gelip, annee bebek yapmak çok kolaymış. Yapalım diyor. Hoop t-shirt unun altından bebekleri cıkarıveriyor. Ayrıca bebek Kış ın doğmalıymış. Niye diyorum Şenay öyle söyledi diyor. Kızım Şenay kendi bebeği için söylüyor onu, her bebeğin geliş zamanı farklı diyorum. Yüzüme bakıyor ve biz ne zaman bebek yapacağız. Beni yaptığınız gibi yapalım, kardeş istiyorum diyor.

Tabağımdan üzüm ve kayısı istedi Ada. Kızım biraz önce sanada verdim ne yaptın. Dolaba koydum anne. Allah allah git al oradan benimkinden niye alıyorsun. Paylaşmak iyidir anne. Evet
iyidir kızım ama git dolaptan al. Gitti aldı. Dolap kardeş bana meyve verdi anne. Cadı nolcek.


Sevgiler
Rahat anne Çiğdem





12 yorum:

Unknown dedi ki...

süper bir günmüş....

Adsız dedi ki...

Bende tam diyordum bu kız yazılara 10 gün ara vermiş diye :) güzel haftasonuymus :)

Sefil Çalışan Alev :)

hintcevizi dedi ki...

Ne diyelim Ada kız okusunda büyüsün...

sarımutfak-hande dedi ki...

çarşamba günü bende burgaz adadaydım öğretmen evinde yemek yedim gezdim sahilde cafelerde oturdum güzel bir gün geçirdim sizinkide güzel bi gün olmuş arada lazım böyle serinlemek değişiklik yapmak
sevgilerimle canım

annesiningülü dedi ki...

:)) çok alem senin kız :)
bizimkide ezan sesinde dua ediyor annemin karnında bebek olsun diye :) duymazdan geliyorum ;)
Ada sefası süper ama :D

Oglak Kizlari dedi ki...

Arzu cım,

Sorma, hemen aynısını yapın derim.

Keyften yarılmış anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Alev im,

Süperdi. Bir önceki gidişimiz sizinleydi.

Ada Buse yi özledi.

Kız annesi Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Hintcevizi,

Ada kız diyorki, büyümüycem, babamla evlenicem ve hep sizinle yaşıycam.

Nasıl. :-)

Endişeli anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Hande,

Ne güzel yapmışssın. Ben de bizim park annelerini kandırıp, haftaarası bir gün götürmek istiyorum.

Organize anne Çiğdem

sarımutfak-hande dedi ki...

evet canım öğretmen evinde yemekler güzeldi fiyatlarda gayet normaldi öğretmenlere de indirimli.tepede bi yer burası manzara güzel ağaçlar arasında denize istanbula karşı yemek yiyorsun.tekrar gidersen iyi gezmeler size:))

Oglak Kizlari dedi ki...

Hande,

Bigün birlikte gidelim. Maltepe den de motor var nasılsa. Öğretmenevini biliyorum, üstelik artık bizim gibi sivilleri de alıyorlar dimi.

Sana da.

Keşke öğretmen olsaydım diyen anne Çiğdem

Karyatid dedi ki...

oohhh afiyet bal şeker olsun kardeşim:)

yarasın.. öpüjeeeemm:)