14 Mayıs 2014 Çarşamba

Karagün

Herşey o kadar inceden örülüyor ki, arada canlar gitmiş, sebep bugün maden yarın deprem.
Suçlu taşeron, öteki beriki. Çözüm yok.
Böceğiz, öleceğiz ya ha bu şekilde ha başka şekilde.
Sendika...
Biri, karbonmonoksitle güzel olur ölüm demiş, der, derler.
Tv de yorum yapanlar, hala kaç kişi inmiş aşağıya belli değil.
Konuş dur işte.

Böceğiz a, öleceğiz tabi, sebep bu olur, şu olur.


Bir diğer böcek anne

3 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok üzgünüm çokkk. Biliyor musun evdeki civcivlerin ölümüne üzülüyordum günlerdir. Ne büyük acı bu yaaa 200 kişi diyorlar ama daha fazlaymış, yangın üstelik nasıl dayanacağız bu acıya....

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.
Yaşamlarını şerefiyle çalışıp, hakkıyla kazanan bu yiğit madencilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle, merhametiyle muamele eylemesini ve ailelerine sabr-ı cemil dileriz.
Yüreklerimiz yandı, ciğerlerimiz kavruldu. Bu acı çok büyük ve hepimizin acısıdır. Ülkemizin başı sağ olsun.
Selam ve dualarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.

3 Mart 1992 tarihinde Kozlu maden ocağında kaybettiğimiz 263 madencimizden ne ders almışız, ne de yüreklerimiz o zaman samimi bir şekilde bu acıyı hissetmemiş olacak ki, bugün Soma faciasını yaşadık.

Soma faciasındaki suçlular bellidir. Kimdir bunlar: Başta, üretimi arttırmaya odaklanmış, işçi güvenliğini hiçe sayan şirkettir. O madeni o şirkete kiralarken "işçi güvenliği"ne zerre önem vermeyen Enerji Bakanlığıdır. Etkin bir denetim yapmayan Çalışma Bakanlığıdır ve işverenin patronajı altına giren sendikadır.

Soma faciasında kusur ve ihmali bulunan her kesimi esefle kınıyor ve protesto ediyorum. Cenab-ı Allah inşAllah bundan böyle sorumluların gönüllerine vicdan ve merhamet ihsan eyler de bundan böyle bu tür faciaları bir daha yaşamak durumunda kalmayız.

Cenab-ı Allah'tan yaşamlarını kaybeden madencilerimize rahmet, ailelerine sabr-ı cemil ve necip Türk milletine de başsağlığı diliyorum.

Selam ve dualarımla.