26 Ağustos 2014 Salı

Kastamonu dan gelen çay semaveri

Merhaba,

Yıllar önce, Marmaris, Bozburun yakınlarında ki Amazon adlı harika konumda olan bir pansiyon, otel yada bungalovlardan oluşan bir yere gitmiştik. Bungolovlar, ponza taşından yapılmıştı. Meğer, doğaya dost ve mevsimine göre sizi sıcak veya serin tutarmış bu malzeme. İkinci gittiğimizde ise, tavanı cam olan bungalovlar vardı. Harika bir fikir değil mi.  Amazon ile ilgili bir yazım olmalı, bakarım bir ara.

Neyse, konuyu dağıtmayayım.
Her akşam saat 17 de odun ateşinde eski bir çaydanlıkla, ama retro diil., çay yapıyorlardı. Çok bi çay meraklısı olmadığım için, denemedim birkaç akşam sonra bir akşam içtim ve buum. O ne tat öyle, odun kokusu çaya geçmiş, muhteşem bişi olmuş.  O zamandan beri ister dururum, bir semaver.

Yıllar sonra yine kayınvalidemin apartmanının bahçesinde, apartmandan da yaşayanlardan daha çok keyif yapan, apartman görevlisi, Şenol bey in semaverini görünce, tamam budur dedim. Üstelik, Kastamonu da bu işin yeriymiş. Yani iyiki, Muğla da gördüklerimi almamışım. Gerçi onlarda süperdi ve bakırdan yapılmıştı. Acele yazınca böyle oluyor, hem konu dağılıyor, hem... Meğer Şenol bey de Kastamonu luymuş. E ben sana getirim, getirtirim diyince, ok dedik. Ve semaver Kastamonu dan- Dalyan a bir kargo yolculuğunu, nerdeyse sağlam yaptı. Evet musluğu yamuldu ama çok su doldurmassam su akıtmıyor.:)

I pad den yazıyorum ve şu anda bir uyarı çıktı - geri bildirim gönder- gönderiyorum ama ıh ı olmuyor. Dolayısıyla, fotoğraflar aşağıda, açıklamalar burada olacak. Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa, gözünü seveyim, yorum bıraksın .

Alttaki foto, Belgin in hediye ettiği elbise, sanırım Mavi. Ada kız beğenip arkadan çekmiş fotomu sağolsun.

Sonra da semaverimin fotoğrafları. Bayıldım ben bu işe. Hele içinde ateş yakmak olunca süper şahane. Tam benlik. Üstelik tadı da güzel oluyor ve ben tembel anne neyi de sevdi, herkes kalkıp kendi çayını kendi alıyor. Nıhaaaaa.... Geceyse servisi ben yapıyorum tabi.

Yani bayağı misafir ağırlıyorum ben bu harkulade semaverle.

Emeği geçen herkese ve bize bu semaveri hiç aklımızda yokken hediye eden Yılmaz baba ya finansörlüğü için teşekkür ederiz. Paketleyen Zekiye anne ye, Şenol bey. Kocaman teşekkür ederiz.

Kalın sağlıcakla.
Teknoloji özürlü anne.











kalın sağlıcakla

5 yorum:

meltem dedi ki...

Cigdem hanim belki hatırlarsiniz bursadan size yazmıştım ortacaya taşınmayla ilgili bana yardımcı olmustunuz artık ortacalı oldumm:) belki bir gün çay içmeye gelirim

meltem dedi ki...

Cigdem hanim bu arada sizi iz tuzunda gördüm ne kadar güzelsiniz yakından ... yanınıza geliçektim ama utandım nedense :) çay hastası anneden sevgiler

Oglak Kizlari dedi ki...

Evet Meltem, hatırladım. Ne hoş. Gel tabi, haber et semaver i yakayım.


Niye gelmedin, hoşbeş yapardık sahilde.
Umarım koca cam dan patlıcan salatası yerken, daha doğrusu götürüken yakalanmadım sana :)

Misafirperver anne

meltem dedi ki...

Patlican salatası yerken görmedim görseydim kesin gelirdim 7,5aylık herseye özenen hamile anne:))))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bir tanidigimda suan Ortaca`da,orda evleri varmis bende yeni ögrendim,iyice merak ediyorum oralari,cayla aram yok ama eminim o semaverdeki baska biseydi...

Bu arada bu taraflardan sizin isinize yarayacak birsey varsa seve seve bakarim, zaman dar oldugunda aramak bulmak zor oluyor,önceden alip koymak her yurtdisinda yasayan gurbetcinin bir numarali vazifesidir:))sevgiler...