24 Eylül 2014 Çarşamba

Maş Fasülyesi- Cin börülcesi

Merhaba,

Sıcaaaakkkk.
Bana mı öyle geliyor.
45 dereceye göre serin tabii,  32 derece. Bir haftadır deniz kenarına gitmiyoruz. Özledim.
Okullaraçılınca çabucacık okul zamanı rutinine  girdik, oysa havalar tam da şeker, deniz kenarı havaları bunlar.Eminim dalga da yoktur.

Yan komşum Alman  bir çift. Bir torba içinde maş fasülyesini getirdi  bana bu sabah , Yuta almış - bir diğer Alman komşu-  ama çok olurmuş, paylaşabilirmiymişiz. Oluurrr, burada; maş fasülyesine,  cin börülcesi diyorlar.

Bir bardak maş fasülyesini hemen haşladım, aman düdüklüye koymayın, tencerede pişirin ve çok haşlamayın. Tecrübeyle sabit kötü oluyor. Bir bardak da iki gün yeniyor haberiniz olsun. Bence akşamdan suya koymanıza gerek yok, çabuk haşlanıyor. Ammaaa hemen bir not ekleyeyim; eğer büyük şehirlerde yaşıyorsanız sorumluluk almam. Ne demek istiyorum, çok beklemiş bakliyatlarda satılabiliyor oralarda demek istiyorum.

Dereotum yoktu koymadım. Balsamik sirkeyi kendim yapıverdim; sirke, nar ekşisi, z.yağı, ve az limon.

fotograflar anca geldi;











İşte orjinal tarif;

1 su bardağı Maş Fasulyesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı balsamik sirke (şart değil)
yarım limonun suyu
yarım bağ dereotu
yarım bağ maydanoz
yarım bağ taze soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı kapya biber
1 adet yeşil çarliston biber
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır 
5-6 adet kornişon turşu
1 adet sert domates 


Şimdi Pelin gülecek yine bana ama ben turşu, biber,mısır, domates koymadım. Neredeyse kısır yapar gibi yaptım. Taze soğan ve kuru soğanda koydum. Harika oldu. Tavsiye ederim.


Afiyet olsun.
Yine I pad den yazmak zorunda kaldım ve blog üzerinde kontrolüm sıfıra yakın.

Kalın sağlıcakla

2 yorum:

bilge ve annesi dedi ki...

bizde tam tersi soğuuuk durumundayız hatta ben sürekli "pastırma yazı diye bişiy vardı değil mi bir zamanlar" diyorum:))

Oglak Kizlari dedi ki...

Bilge ve annesi,

Hımm... e buraya gelin.

Davetkar anne