6 Ocak 2015 Salı

Kardeş

Merhaba,

Kiracı mı, yatırmadı.
Kar yağdı der şimdi de :-( Oysa otomatik ödemeye alacaktı her ayın 2 sinde yatacaktı. İnsanlar, anlamak imkansız. Havale ettim. Her faizli para harcayışımda da havale ediyorum.

Öte yandan esas içimden geçen yazı kardeşim hakkında. Benim bir kardeşim var. Erkek -Kız farketmez diyebilirdim ama bilemem. Benim ki kızkardeş. Cankardeş. Bana göre en iyi en has kardeş.

Son üç beş gündür, nasıl derler içim kabarıyor, aklıma düşüyor. Seviyorum ben  kardeşimi çok. Hem hikayemiz de klasik, ben onu çok istemişim ve adını da ben koymuşum.

Doğumgünümde buraya gelir, yeğeninin doğumgününde buraya gelir. Her ay gelir.
Öyle az-buz yol da değil ha. Gelir ha gelir. Beklenti sıfır, gördüğü sevgi 100%100
Gelmese de sevilir o ayrı.

Bazan ne yaptımda ben böyle bir kız kardeşi hakettim diye pek bir gururlanır pek bir hayıflanırım. Niye mi, sanki ona yetemiyorum, gerekli zamanı ayıramıyorum gibi gelir. Bazan öyle dalarım rutinime. Aaa bir bakmışım hergün beni arayan kardeşim, üç beş gündür aramıyor. E tabi o kadar alışmışım ki onun beni aramasına, elim ayağım dolanır, aman hemen arayayım; darılır marılır.

İstemem. Kardeşiz  ama bir o kadar da farklıyız. Ben birçok şeyi düşünmezken, o düşünür bir de üstüne bana darılır. Benim haberim olmaz. Bi de anlamam üstüne, Allah Allah buna da darılınır mı yahu derim. Gülerim, bilirim o bana birkaç gün sinirlenir. Sonra unutur, Allahtan yoksa halim harap.

Ketumdur benim kardeşim, bana bile anlatmaz birçokşeyi ama ben anlarım, bilirim, hissederim.
Bu yazı da onun için bilirim. Var bişey.

Doğumgünü olur, fazla birşey istemez, sadece gününde hediye ister onu bile beceremem. Yaw al koy önceden dimi, yada zamanında postaya ver yok birtürlü yapamam. Ama hep isterim hep düşünürüm onu. Bazan çocuğumdan fazla bile. İnanılır gibi değil. Keşke Ada nın da bir kardeşi olsaydı.

Ha  ama belli edermiyim hayır, yapı işte ne yapayım. Ya da bazan belli ederim ama istediğim gibi değil. Yine de bilirim hisseder o.

Bazan anneme kızarım, öyle yorumlar yapar ki, yada öyle şeyler yapmamı isterki  ( tabi ki iyi niyetle, genelde de haklı çıkar) ) ilişkimiz bozulacak kardeşimle diye ödüm patlar. Annemi de kıraramam ki. Onu da çok severim.

Doğumgünümde epeyidir almak istediğim artık almayı unuttuğum kitabı alıp gelmişler bana.
Suçluluk duyarım, sonra kendimi telkin ederim, kardeşim o benim. CANIM.

İyiki varsın.
Seni seviyorum.uz.

Not: Bir de hep merak ederim, herkes de böyle mi hisseder??







Kalın sağlıcakla
Kabarmış anne

1 yorum:

Karyatid dedi ki...

Kardeşim, Ağlattın beni kardeşim. Hislerimiz karşılıklı. Ada'nın kardeşi yok ama benim çocuğum var gibi,asıl ben şanslıyım senin gibi bir kardeşim var. Kafam karıştığında, ruhum daraldığında "müthiş gaz verme " yöntemiyle, beni "hohoyt" kıvamına getiren bir kardeşim var. Anlatmam bilirsin, ama anlarsın bilirim. Seni pek çok seviyorum(Z)
Kardeşin...