10 Temmuz 2010 Cumartesi

Body Worlds / 25,06.2010






25, Haziran da tatilden dondugumuz aksamin ertesinde daha onceden tarihini not aldigim ve Ayse Arman in yazisinda en az 10 sene once okudugum ( yanlis da hatirliyor olabilirim) Vucutlar sergisine gittik.

www.bodyworlds-istanbul.com

Gunther von Hagens'in.

Yer: Antrepo 3 Karakoy. Istanbul Modern in yan tarafi. Karakoy de ininiz ve sola donup yuruyunuz, nargilecileri gectikten sonra hemen sagda girisi.

Sergiyle ilgili yazilari okudugumda da cok etkilenmistim ama bizzat sahit olmak bambaska bir tecrubeydi. Cok abartip beklentilerinizi yukseltmek istemiyorum ama bu sergiyi GORMELISINIZ. Giris 25 Tl. Ogretmenler icin ucretsiz. Davetiye bulabilirseniz ne ala. Hatta ben bir daha giderim davetiye olursa. Lutfen yaninizda buyutec goturun, ceninler kisminda lazim olacak.

Donuste Kadikoyde, Deniz Yildiz inda olagan molamizi verdik ve biraladik. Himmmm pek guzeldi. Rejimmi hala devam Pazartesi gunu tartilacagim bakalim iki haftada ne kadar kilo vermisim.

Bu aksam bir arkadasimiza davetliyiz. Oh ne guzel seyler olacak kimbilir. Ben de bir tatli yaptim bu aksam icin tarifi; Tadina baktik ve cok degisik bulduk.

Kaynak sanirim Lezzet dergisi.

Seftali Tatlisi;

Malzeme;

6 seftali
1 su bardagi pudra sekeri
1 litre sut
3 corba kasigi nisasta
3 yumurta
1 paket vanilya ( ben Arifoglu ndan aldigim acık vanilyayi kullandim)
1 su bardagi toz seker

Seftalileri yikayip kabuklarini soyun. Ince ınce dilimleyin. Teflon tavaya alip uzerine pudraseker serpin. Suyunu alıp cekinceye kadar pisirin ve ılınınca seftali dilimlerini firin kabına dizin.

Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirin. Sut, nisasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı muhallebi kivamina gelinceye kadar surekli karistirarark pisirin. Muhallebiyi seftalilerin uzerine gezdirerek dokun.

Yumurta aklarini tozsekerle kopuk kopuk oluncaya kadar cırpıp muhallebinin uzerine gezdirerek dokun. Onceden ısıtılmıs 170 dereceye ayarli firinda pembelesinceye kadar pisirin. Ilınınca buzdolabina alip 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun
Sevgiler

Gezgin anne
Cigdem

2 yorum:

mine dedi ki...

böyle sergiler olsa savaşlar biter mi acaba neticede hepimiz aynıyız işte etten kemikten ne gerek var hırslara, kana hatta paraya ...
sergiye gitmedim ama umarım gidebileceğim

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Lutfen vakit ayirip git. Orjinal sergide anne karninda ceninde varmis ama maalesef Ist sergisinde yoktu. Bir de elinde tum derisi bir kadavra vardiki, ne savas ne din kavgasi haikaten hepimiz faniyiz ve ayniyiz. Gerci her kadavra birbirinden farklidir diyor Dr Hagens.

Sevgilier
Bilgili anne Cigdem