4 Ocak 2011 Salı

Yılbaşıııııııııı





Merhabalar,

Şikayetler arttı. Kısa da olsa birşeyler yazmalıyım. O kadar çok şey biriktiki. Hangisini yazsam.
Hayda bre;resimlerle başlayalım.

Geçen Perşembe Buse bizde kaldı. Sabah saat 08,00 de yakışıklı babası bize bıraktı Buse yi. O sırada uyuyan ve kapı ziline uyanan kızım, eliyle tüh işartei yaparak ama konuşmayarak kapıya dogru geliyordu. Bu haretketi birkaçkez yaptı. Ahh kaçırdım Buse ye kapı açma şansını der gibi.
Çok güzel oynadılar bütün gün. Kavgalar oldu tabi, olur o kadar. Kavga sebepleri komikti, kızımın olan oyuncakları Buse nin Ada ya vermemesi. Kızım bu paylaşma huyuna bayılıyorum. Buse nin de hakkını yemeyelim. O da evinde ki tüm oyuncakları Ada ile herzaman paylaşır. Ilk resim onların iyi anlaştıkları anlardan birine ait. Oda da ne renkli ne güzel çıkmış değilmi?

Aynı akşam, aaaaa.. hem çocuğa bak hem yemek yap olmaz, ben lahana dolması göndereceğim diyen Alev in sözünde durması ile gerçekleşen süper yemek, önden benim çorba ve arkadan şekerini çekmemiş ama tadı yerinde olan şekerpareler. Şekerparenin tarifinide, Türk blog larında kalmamış gibi Eskişehir de yaşamış bir yabancının blog undan aldım. Şu an adını hatırlamıyorum, adresi de lap top un kayıtlarında maalesef. Ertesi güne şekerpare çok az kaldığına göre güzel olmuştu.

Bu aralar merakım; portakal kabuğu reçeli yapmak. Kaynak; http://lezize.blogspot.com/2006/03/reelli-gnler-1-portakal-kabuu-reeli.html. Portakal kabuklarım birikti. Bu gece onları haşladım. Tarifte verilen miktar kadar değil ama artık şekeri suyu ona göre ayarlayacağım artık. O kadar çok yapıp başarısız olamam. Az yapayım deneyeyim istedim. Sonucu bildiririm.

Akı ailesinin geldiği gün ekmeğim mükemmel oldu. Yağ yerine Aysun un sütünün kaymağı koydum ve tarife bir yumurta ekledim. Süper oldu. Fırından çıkınca da hemen üstüne fırça ile süt sürünce bir parlıyorki sormayın. Sanki fırın ekmeği. Hadi tarifi vereyim;

14 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kepek ( fırınlardan yarım kilosu 1 Tl ye alabilirsiniz)
1 yemek kaşığı kuru maya ( 1 paket)
yarım yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığından az tuz

tüm malzemeyi karıştırınız ltf. sonra

1 yumurta
1 bardak ılık süt ve süt kaymağını ekleyip yoğurunuz. Ele çok az yapışan bir hamur olmalı. Ustünü nemlendirilmiş temiz bir bezle kapatıp 20 dk kalorifer üstünde veya tezgah üstünde bekletiniz ve şekil verdikten sonra fırına verip 200 derecede pişiriniz. Çıkar çıkmaz üzerine fırça ile süt sürünüz ve afiyetle yiyiniz. Pişerken bir küçük kaseye su koyun ve tepsiye koyun eklmekleriniz daha yumuşak olacaktır.

Yılbaşında geleneklerimizi bozmadık. Once cicos da yemek sonra buyükbabalarda yemek. Çatladık yani. Ada oyuncak manyağı oldu. Aynı gün yuva da extra yılbaşı partisine katıldı. İki yeni şarkı ögrenmiş. Bir güzel söylüyorki. Vallahi ben bile ezberleyemedim daha. Çocuklar bu konuda müthişler. Ada yorgundu bu yılbaşı yinede saat 01,00 e kadar dayandı. Yuva da kostümü ile çok üşümüş.- Akılsız annesi yüzünden. - akşama burnu tıkandı, planımız büyükannede kalmaktı ama olmadı.Kızım yeni yıla hasta girdi dedik ama allahtan sadece burun tıkanıklıgı ve iki gün otrivine ile kurtardı paçayı. Ohhh..

Resimde Yıldız ın muhteşem sofrası ve kendisi. Çok güzel bir poz olmuş dimi. 07,00 de mutfağa girmiş ama sofra ve lezzetler süperdi. Ellerine sağlık. Ezme falan, offf offf herşeye yeniden başlamak istiyorum.

Yazıyı kısa kesiyorum devamı sonraya. Evden kendi işini yapamak isteyenler ve bilgisayardan anlayanlar bu siteyi incelemeyi atlamasınlar ltf.

www.elvedaofis.com

Yoğun anne Çiğdem

4 yorum:

gülay dedi ki...

O ne muhteşem bir sofra öyle....ve tabii ki ekmekler.Bayılırım fırından yeni çıkmış ev yapımı ekmek kokusuna,sırf bu koku yüzünden 100 kilo olacağım:)ellerine sağlık Çiğdem'ciğim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülay im,

Teşekkür ederim. Sofra sahibinin kasılışını gördün değilmi? Eh yeridir. Hak etti.

Ekmekler hakikaten süper. Emeklilik hayalimdi biliyormusun. Yaptım. Kremlerimide kendim yapıyom. Yaşasın.

Gururlu anne Çiğdem

Belgin dedi ki...

Nihayet arkadaşım; yeni bir şeyler yazdın da her gün blog'una girdiğimde ki hayal kırıklığım sona erdi :)
Yıdız'ın masası ağzımı sulandırdı.
Senin ekmeklerin de cabası..
Yarın bende ekmek yapacağım yahuuu
Reçel sonucunuda merak etmekteyim.
Sevgiler

Oglak Kizlari dedi ki...

Eh Belgin çok güldürdün beni ya telefonda. Allah da seni güldürsün.

Ekmek sonuclarını bana da yaz ltf.

Portakal kabuğu reçeli süper oldu ama suyu yok ehii..

Acemi anne Çiğdem