30 Mayıs 2011 Pazartesi

Bezelye Çorbası





Merhaba,

Insanoğlu tatminsiz. Bezelye yemekten bıktık. Lezzetinden bıkmadık ama. Ne yapalım. Hadi çorbasını yapalım. Buyrun tarif ve resim

Taze Bezelye Çorbası

Tarifin kategorisi Oktay Usta Çorba Tarifleri | İlk yorumu sen yaz

Bezelye çorbası malzemeleri

  • 1 kilogram kabuklu bezelye
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz

Bezelye çorbası tarifi

Bezelyelerin kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Bir tencerede iyice haşlayıp süzün. Bir çay bardağı bezelyeyi bir tarafa ayırın. Diğerlerini püre haline getirin. Püreyi tencereye koyun. Et suyunu, tuzu katın. Hafif ateşte karıştırarak 10 dakika kaynatın. Üzerine ayırdığınız bezelyeleri az kızdırılmış margarin yağını, ince kıyılmış maydanozları ve küçük doğranmış kızarmış ekmekleri ilave ederek servis yapın. ( maydanozlar balkondaaan :-))


Tarifi Oktay usta da aldım. Buyrun Link efem;

http://www.oktayustayemektarifleri

Resim 4


Yanına, kofte ve patates yemeği ve kızımın deyişiyle beyaz pilavvvBağlantı. Böylece öğlen ve akşam yemeği hazır. Böyle alıştırıyorum sonra çocuk aaa aynı yemeğimi yiyoruz diyince de öyle şeymi olur diye kızıyorum.

Büyükannemiz yine yaptı yapacağını. Hürriyet gazetesinden Ada nın günlerdir beklediği masal okuyan arıyı aldı. Ada mest. sanırım yarın tüm masalları ezberden okur. Aaa anne Bremen mızıkacılarıda var, aa baba Rapunzel de var diyip duruyor ama bu hikayeler kısaymı. Banyo yaparken bile dinledi ve ilk kavgasız banyomuzu yaptık dün. Ellerine kollarına sağlık büyükannesi. Resim 3

Seven seas, portakallı vitamin. Biliyorum Yaz geldi ne iş diyorsunuz ama Belgin arkadaşım dediki, hastalıktan çıktıktan sonra veriyorum ben. İlk defa dr a danışmadan bir vitamine başladım. Hayırlısı. Dün akşam yediklerini gören Cem. Bu vitamin işe yarıyormu ne dedi. Gerçi ara öğününü kaçırdı dün Ada parktayken o yüzden olabilir ama bilmemki. Fırından bir çeşit kara buğday lı bir ekmek almıştım, dün onu aldım aynıma ara öğün olarak ama Ada sevmedi. İçinde buğday ve cekirdek taneleri var. karışık şeyleri sevmiyor benim kızım. Onun yerine acıkınca ve ben ona o sefil mısırlardan almayınca, can erikleri götürdü. Dün yine bütün gün parktaydık, Ada yine birsürü arkadaş la oynadı, onlar geliyorlar gidiyorlar biz hep oradayız tabi :-) En çok oynadığı arkadaşı ile resmini çektim bende, sonra bizi Cem Migros tan aldı ve hoop ev. Meraklı Minik de aldık. Kartlarda ki mantığı Ada benden önce çözdü. Bu çocuklar. Kafaları nasıl güzel çalışıyor. Bu ay yine pek bir renkli Meraklı Minik. Resim 1 ve Resim 2


Dün gece 04,30 da kalktım. Kızım can hıraş bağırıyor. Meğer çişi gelmiş. Şaşırdım bizim kız gece kalkmaz çünkü. Tuvalette bir baktım külodu ıslak. Ses etmeden değiştirdim ve tekrar yattık. Sabah çişini yaparken sordum. Ada cım hatırlıyormusun dün çişini yapmıştın pijamana?? cevap; Anne sandımki tuvalete gittim ama bi baktım yataktayım, hemen sana bağırdım. Aynen bu cümleyi kurdu yavrum, garibim. Bir sarıldımki ona ohhhh kızım benim. Eh tab annesi genetik olarak 11 yaşına kadar altına yapmış birisi ve ben bu tuvalete gitmiş olma hissini o kadar iyi biliyorumki.

Bu arada kızım Canan, Aydan ve Bora nın verdiği kıyafetlerle çok şık ve çeşitli giyiniyor. Sağolsunlar varolsunlar. Iyiki varlar. Aydan ın ve Cem in tavsiyesi ile Ada ya hepsini gelmiş gibi değil bazılarını yeni almışım gibi lanse ediyorum bilginize. Ne de olsa çocuk.

Evvet biz şimdi Pendik yollarına düşelim.

Bu akşamki menümü; Nohut, makarna ve salata olacak.

Yoğun anne Çiğdem
















5 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bende bir kez yapmıştım ailecek sevmiştik bu sene henüz yapamadım çok güzel olmuş canım ellerine sağlık
bu arada bende maltepedeyim:)))

sarımutfak-hande dedi ki...

aaa üzülme canım yedi yirmidört çalışmıyorum ya haftasonları evdeyim:)))

Oglak Kizlari dedi ki...

Hoşgeldin Hande,

Haftasonu ben hep yoğun oluyorum. O yüzden dedimdi. Amma bir haftasonu yaparız bişeyler, yani ben çok isterim bir kaave içeriz belki??

Öperim
Arkadaş canlısı anne Çiğdem

mine dedi ki...

ne kadar tatlı bir arı üstelik de masalcı Ada kız da tatlı mı tatlı masallar anlatsın inşallah çevresine...
sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine ablası,

Anlatıyor zaten. Pek sonu gelmiyor ama olsun. Bu arada arı ile bir gün ilgilendik şimdi duruyor bakalım.

Maymun iştahlı kız annesi Çiğdem