26 Ağustos 2011 Cuma

2011 kreşi, Ada ve Arkadaşları.

Günaydın,

Beni ''mim'' leyenleri unutmadım. Ona da sıra gelecek.

Dün Aydan ın akıllı kızları Billur ve Berrak bendeydi. Bir ara Canan ve Nil de uğradı. Ohhh 4 güzel kız. Ara ara tartışmalarla bir güzel oynadılar. Billur harika bir oyun kurucu, Ada ve Berrak harika iki ''hayır'' diyici.
Küçük balkonumuzda ki masa boşken.

 Ve değerliler geldi, oturdu. En geç Berrak geldi masaya. En az söz dinleyen de kendileri.
 Billur okuma yazma biliyor. Sayesinde Ada nın halısını keşfettiler. Oynadılar bayağı.
 Berra kız.
 Berrak kız.
 3 ü birarada.
Ve ''Cheseee'' muhabbeti. Oyuncaklar zobilslar. Bu da yeni. Teyzesi almış Ada ya da.
Aman bi pahalı bu minik şeyler. Moda işte.

Canan ım, Nil in resimleri kamerada. Onlar bilahare artık.

Billur, anneye benziyor ama huylar baba, Berrak ise babaya benziyor ama huylar anne.

Billur kolyesini çıkarmış, Ada ya takmaya çalışıyor, Ada istemem diyor. Berrak istemiyor işte diyor. Bunun üzerine Billur biraz da sesini yükselterek, sen bu kolyenin ne kadar pahalı olduğunu biliyormusun diyor ve Berrak tan harika bir cevap geliyor ( bana göre); biliyorum ama benim için o kadar önemli değil.

Birlikte oyun oynuyorlar, içeriden şöyle bir cümle geliyor; kreti kartı ile öderseniz ayda 104 taksit yapılıyor. Bankacılar duymasın.

Arada oynarken birbirlerine '' birlikte olmak ne güzel '' değilmi diye soruyorlar.

Balkonda öğle yemeği hazırladım onlara. menü; mantı, salatalık, domates, kırmızı biber ve su. Üçüde farklı istedi mantılarını; Billur, yağlı ve naneli. Berrak sadece yağlı ve Ada yoğurtlu, yağlı. Hepside kasar rendesi aldılar tabaklarına. Berrak, peynir alın o zaman mantının tadı sosise benziyor dedi. Billur hemen yorum yaptı, balkonunuz çok küçük. Haklı tabi çocuk, kendi terasları bizimkinin 3 katı. Oh afiyet olsun.

Balkonda otururken domatesleri ve bitkileri gördüler; Billur; sanırım onlara çok ilgi gösteriyorsunuz, çok güzeller. Bizim balkon çok güneş o yüzden böyle güzel olmuyor diyor :-)

Pazar dan Fesleğen bulup almıştım. Pesto sos a ek yapayım dedim ama evde dolmalık fıstık yok. Aydan gönderdi sağolsun Metin ile. Tam başladım işlemlere, aklıma kızlara sormak geldi Bu nedir diye. Ada zaten biliyor ama hadi hepsine bir sorayım dedim. Daha elimde Fesleğen bu nedir diye sorarken Billur bağırdı; Fesleeeeğeğeeeen. Well done. ( Afferin)  Bu arada onlarla Ingilizce konuştum. Maşallah ları var. Hani ben de uzman diilim ama. Billur devam etti; ben okulda '' cooking '' ( yemek pişirme) dersi alıyorum, biz orada kullandık bu bitkiyi. Italya nın bayrağı, Fesleğen ( yeşil), Domates ( Kırmızı) ve Peydir dir ( Beyaz) Bakınız Eğitime, nasıl eğitim bayyyyıldım. Ülkeleri Ada ya öğretirken ben bu yöntemi unutmayıp kullanacağım inşallah.

Arada kavgalar da oldu. Berrak ve Ada nın yaşları birbirine daha yakın tabi bu sebeple bazan Billur yalnız kaldı, kitabını okudu v.s. Bir ara Billur u sinirlendirdiler; Ada bir şeye ''hayır'' diyor, bunun üzerine Billur, Berrak a sordu; Selin e mi gitmek istersin Ada ya mı, Berrak dan cevap;Ada ya. Billur bir an bozuldu ama hemen toparladı; Selin lerde ''yes'' oyunu var ama. Berrak; Beni ilgilendirmiyor. Yiyeceğim bu kızı.

Yine bir tartışma anı, ağlıyorlar. Ada dan inciler; hepiniz ağlayınca içim kırılıyor. Ağlamayın.

Ada kız ağlıyor bir yandan da küsüp, hastayım ama ben, ağlatmayın beni. ( Duygu sömürüsü)

Bilur ekliyor; ağlamayın, eğer çok ağlarsanız gözünüzde ki yaşlar biter. Tatar olusunuz. İsterseniz anneanneme sorun.

Ben ne diyim. Süperler. Akşam hem soruyorlar babamız ne zaman gelecek diye sonra Metin zili çalınca da hepsi suratlarını asıp bir köşeye ağlamaklı çekildiler. Kuzu bunlar kuzu..

Hadi biz doktar a gider; Ada dün gece birazcık ateş yaptı. Dilinin kenarları pembe, Bayramdan önce bir gözükelim, antibiyotikse antibiyotik artık.

Öperim.
2011 kreş annesi Çiğdem


6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

3'ü 1 arada iyi idare etmişsin canım :)

Unknown dedi ki...

bizimkininde buna benzer bir halısı var ama anca biri gelip ilgi gösterince oynuyor:)
aslında ne güzel olmuş onlar içinde ben bile üç kişşi bir araya gelince mutlu olup cenenm açılıyor :)onlar kimbilir nasıl mutlu olmuşlardır:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Bahar im,

Bir gün olunca kolay bile oldu. ama hergün. düşünmek lazım. :-)

Ayakları ağrıyan anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Sezobigo,

Halı ya ben bile çok dikkat etmemiştim desem.

Çok doğru bayağı mutlu oldular, birbirlerine de pek çok şey öğrettiler.


Ayakları çok ağrıyan anne Çiğdem

rumma dedi ki...

Çiğdem hanım nacizane birkaç önerim olacak..Fotoğraf ağırlıklı bir blog olmanızdan yola çıkarak, fotoğrafların büyük boyda görüntülenebildiği bir tema seçseniz ve kategoriler bölümü olan inanın bloğunuzun havası değişir..:)

Şeftalili kek blogda varmıydı bulamadım..:(

Oglak Kizlari dedi ki...

Ah Rumma, damarıma dokundun.
Ben de istiyorum bu dediklerini yapmayı ama beceremiyorum. Eskiden kurbağa diye bir blog vardı, oradan yardım alıyordum, şimdi oda çok profesyonel yazıyor.

Okunacak link ler var konuyla ilgili ama Ada ile birlikte kafayı birşeye verip okumak mümkün değil.

Şeftalili kek burada,dedim ama yapıp blog a koymamışım. a....

operim.
onerilere herzaman açık anne Çiğdem