14 Eylül 2011 Çarşamba

Gökçeada - Imroz

Merhaba,

Biz bir rüyadayız. Imroz dayız, Gökçeada dayız. Yaprak kalmıştı geçen haftalarda. O sık geliyor, ''kite'' için.
Bize de kaldığı ve internette kaldığı yer den ''Ada Yıldızı'' pansiyonundan yer ayırttı sağolsun, bide nakit verdi elimize yürüyün dedi. 

Biz ''Ada Yıldızı'' pansiyonunu beğenmedik. Resimleri çekene helal olsun dedik. Ada akşam uyuyunca önünde verandası olan bakir bir yer istedik biz. Bu pansiyonun 50 Tl lik bize gösterilen apartının önünde tv seyretme alanı, 70 Tl lik bir diğer odanın önünde ise normal bir balkon vardı ve baktığı yer sokak ve cafe. Akşam kesin gürültü olacak, sokakta oynayan çocuklar eve girmeyecek v.s. Ihh bize göre diil. Sağol Yaprak ım. Thanks anyway yani.

Aranmaya başladık, harika sokaklarda yürüdük, bahçesinde'' kayfe hatırası'' yazan bir tahta ve sandalye olan Mustafa nın kayfesi denen ve şu anda bu yazıyı yazdığım yerde oturduk ve kaave içtik. Aslında amacımız bulduğumuz ve beğendiğimiz, ve zilini çaldığımız ve fakat kimseyi bulamadığımız yere ait bilgi toplamaktı. Bize dedilerki, pansiyonun sahipleri denize inmiştir. Ismi Sirus.( yanlış yazdım, hani şu parlak yıldız var ya o isim.) Inanamadık.

Kaavedeki bir tanıdık bize pansiyonun sahibinin cep telefonunu verdi, aradık cevap yok. Hay allah derken fiyatının gecelik 125 Tl olduğunu ögrendik ve bize telefonu veren bey, sordu kaç gün kalacaksınız, cevap verdik; valla nakitimiz yok, ama fiyata göre 4 veya 5 gün. Hımm iyiymiş diyen bir cevap, sorgu dolu gözlerimiz ve sonra benimde yukarıda pansiyonum var, e hadi gidelim görelim, biraz tereddüt etti Ufuk bey. Istanbul a gidecekmiş ertesi sabah. E siz gidin biz eve bakarız dedik ve kalktık pansiyona gittik ve çarpıldık.

Ufuk bey kalmamamız için elinden geleni yaptı, hatta Bademli de pansiyon bile ayarladı ama biz gitmedik. parayı peşin alırım dedi, olur  dedik. Hay allah size güvenip evi bırakacağım dedi, bizde dönüşte sapasağlam bulursunuz dedik. Tamam dedi. Bize kıyak indirim yaptı 8o Tl ye  anlaşma yaptık. Eve çarpıldık. Bahcesi, içi, dekarasyonda kullanılmış detaylar. Süper. Neredeyse herşeyin resmini çektim zaten. Cep aynasıııı kulakların çınlasın. Ufuk bey de Istanbul a gitmedi. Eee öğrendikki bizden sonra annesi gelecekmiş. Kısmet işte.

Resim yükleyemiyorum. Bana eyvellah. Döneceğim inşallah. Şimdi deniz vakti, şnorkel vakti.

Öperim
Gezgin anne Çiğdem



8 yorum:

annesiningülü dedi ki...

bundan iyisi şamda kayısı galiba :D

asli@b dedi ki...

İyi tatiller, iyi eğlenceler Çiğdem'cim.. Son bir deniz keyfi için harika bir zamanlama derim! öptüm!

Kubra dedi ki...

Tatilcilerrr kıskandım kıskandım , daha ne diye bilirim... :) :) iyi eğlenceler... öpüldünüz...

Oglak Kizlari dedi ki...

Bahar ım ne diyorsun.
Rüya diyorum. Biz bir rüya da yaşadık, ve sefil Ist e geri döndük.

Trafik sevmeyen anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Aslı cım,

Darısı başınıza.
Ada yı kesin tüm Ada lara götürün derim.

Keşke şöyle olsaydı. Adı Ada, Doğumyeri Ada :-)

Hayalperest anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Kübra cım,

hoşgeldin.
Kıskanmayın, sizde gidin.

Bu sene kıskanılacak kadar çok gezen anne Çiğdem

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Oglak kizlari harika bir tatil olmus. Fotolar, Gökceada ve pansiyon cok güzel. Evin icinin dekorasyonu genellik Ikea dan sanirim, saat, komode, carsaflar v.s katalogda var.
Masallah kizin da cok tatli Allah bagisalsin. Bir sezon dedigin 3 aylik mi 150 lira tüm ödediginiz süper..
sevgilerimle....

Oglak Kizlari dedi ki...

Merhaba,

Bende Ikea zannettim ama diil. Ne olduğunu bulamadım. Soracağım Ufuk beye.

Günlük 150Tl. olacakmış.
Biz günlük 80 Tl verdik.

Öperim.
Loto çıkmasını bekleyen anne Çiğdem