17 Ocak 2012 Salı

Olmayan Yemek ve acı hindi suyuna çorba.

Selaaammm,

Beceriksiz anne den selam.

Ekmeği beceremedim ve en çok giden İpek Hanim in çiftliğinden aldığım una ve buğday kepeğine üzüldüm.  Önce ah, şu aşamadayken pişirseydim dedim;



Piştikten daha doğrusu katur kutur olmasını sağladığım ekmeği tattığımda ise, mayalama işleminde katacağım 1,5 bardak ılık defneli suyu unuttuğumu farkettim. Ne şapşallık. Neyse bidaa deneyeceğiz. Eve yayılan, daha doğrusu sinen kokudan bahsetmiyorum bile. SEFIL NOHUTLAR.

Ustüne geçensefer yaptığım ve harika olan hindi çorbası da acı oldumu. Dün intihar günümdü ama ne yapalım, bak Çiğdem unlu bulgurdan minik topların güzel oldu dedim ve oturdum aşağıya. Olan zavallı Cem e oldu. Aç kaldı garibim ama ses etmedi.



Dün cimnastik te, kitap okuyup, müzik dinlerken bir baktım bir gürültüler oluyor. Aaa bir genç kız gelmiş bizim çocuklarla haşır neşir. Dediki diğer hoca bizim bızdıklara, bakın bakalım duvardaki resme, hepsi baktılar. Şimdide bu ablaya bakın; hepsi bir ağızdan aaaa.... resimde ki abla.   Göksu Üçtaş 2010 Dünya Kupasında Yer Atletik altın madalyalı sporcumuz.


Resim çekebilirsiniz dediler. Indik aşağıya ve işte bizim bıdıklar ve gururumuz mütavazi Göksu ile birlikte.



Dün cinastikten dönerken Cem aradı. Orada nasıl durumlar diye, ben de bişey yok dönüyoruz dedim. 5 dakika sonra kar yağmaya başladı ve abartmıyorum 5 dk. sonrada trafik tıkandı ve kar gözümüzün önünde tuttu. Biz otoparka girdik ve arabalar bizim sokakta kaymaya başladı iyi mi.

Bu da bizim sokağın bu sabah ki sefil görüntüsü, bir türlü tutmadı iyi mi?? Bu kadar bina ya ve yayılan sıcaklığa rağmen yağması bile mucize ya neyse.

Yeteneksiz anne Çiğdem

Not: Çorbanın niye acı olduğunu bulamadım.İçindekileri yiyince problem yok ama suyu acı. Fesupanallah.




6 yorum:

hayatreceli dedi ki...

olsun çğiğdem hanım birşey olmadıysa takmayın bidahakine olur...
kar çok güzeldi ama yinede trafik çilesini çekenlere allah sabırlar versin ben dün şanslıydım avcılar yönüne olan trafik akıcıydı hemen evime geldim sizi öpüyorumm ve bayılıyorum yazım dilinize keyif alıyorum ayol:))
sevgiler...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Annecik boşver be ammmaaaan olur öyle vakalar. Ben ne beceriksizlikler yapıyorum anlatsam oturur şükredersin iyiki böyle değilim diye.:)))))

Asortik Krep dedi ki...

Ben bir ara ciddi ciddi pişirdiğim tüm dolmaları yakıyordum :) Başka yemeği değil ama dolmayı.

Unknown dedi ki...

bak şimdi yorum yazmaya geldim asortik krep ,n dolmayı yyaktım demesi banada "aaa bende 4 mü oldu 5 bilemiyorum yakıyorum"nedenacep:))birde pırasayı hatta oturdum düşündüm ve sonuça vardım pirinc pişerken suyu birden çekiyor yemek susuz kalıp yanıyor nasıl ama:))

bende mayalı ekmeği kaydetttim yapmak istiyorum senin adına üzüldüm nasılda hevesli yazmıştın beni de heveslandirmiştin:)
acı olma halini düşündüm dde sonuç bulamadım:))ayy herşeyi de bilmeyeyim canım:)

kar var ya kar nasıl mutlu etti beni ama dışarda trafikte 6 saatini geçirenler beni okumasa iyi olur:)
sevgiler

asli@b dedi ki...

Çiğdem'cim, benim unsuz browni yapmaya çalışmışlığım var ;) Daha bombası piştikten sonraki sıvı kıvamdan anlamıştım unuttuğumu :)
Acı hindi suyu konusunu ise hindinin asabiyetine veriyorum, haberin olsun. Biraz daha sakin&mutlu bir hindi olsaymış hayatta iken, tatlı olabilirmiş suyu da.. Öptüm çok!

Oglak Kizlari dedi ki...

Reçelim,

Trafik dedin de, köprünün ve insanlarin hali içler acısydı. Büyükşehir tuzlama yapmamakla büyük bir hata etmiş bence.

Sağol, varol.

Kıçı kalkmış hanım anne Çiğdem
------------------------------------
Tarkanın annesi,

hadi ya , bir iki hikaye alsam moralim düzelirdi.

Gülen anne Çiğdem
----------------------------------

Asortik,

Hoşgeldin.
Allah allah neden dolma acaba. Ben artık saat kuruyorum, oh gel keyfim gel. Bazan saati neden kurduğumu da unutuyorum ama olsun gidince ne unuttuğumu görüyorum.

----------------------------------

Sezo,

Bugün pırasa yapacağım, şans dile o zaman.

Ekmek işi, ah sorma, ama gene deneyeceğim.

Çok tatlısın.

Deneysel anne Çiğdem
----------------------------------

Aslı, çok güldüürdün beni. Çok yaşa.

Hindinin eti lezzetli ama buna ne dersin!!

Öperim.
Aslı kurabiyesi özlemiş anne Çiğdem