doktor İbrahim Saraçoğlunun tarifi şöyle: 1 tatlı kaşığı karabaş otu 1 su bardağı su 3-4 dakika kadar kaynatılır ve iki günde bir içilir. Herdefasında yeniden taze olarak hazırlanıp içilmesi lazım.
karabasotu 7352

NOT:Hamileler kullanamaz..Doz aşımı kusturucudur

DİGER BİLGİLERİ:
Diğer İsimleri : Karabaş lavanta, Fırkan çiçeği, Keşiş otu, Lavandula stoechas, French lavender, LavendeBotanik Bilgi : 45 - 50 cm boyunda, çalımsı, çok yıllık, tüylü bir bitkidir. Kenarları hafifçe alta doğru kıvrık, dar ve uzun yapraklıdır. Çiçekleri siyahimsi, mor renkli olup dallarının ucunda toplanmıştır. Çiçek sapları 2,5 mm den kısa olanlara stoechas, 5 - 20 mm arası olanlara da cariensiz tipi denir.
Bilinen Bileşimi : peril alkol, geraniolmaddesi, rosmarinik asit, cineole , antibakteriyel özellik

Faydaları

Balgam söktürücüdür.

İdrar yolları iltihaplarını giderir.

Antiseptik ve yara iyileştiricidir.

Ağrı kesicidir. Sinirsel bas ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir.

Sara ve astımda yatıştırıcı bir etkisi vardır.

Egzama yaralarına iyi gelir.

Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.

Ses telleri enfeksiyonları ve tansiyon düşürücü etkileri vardır.

Kan dolaşımını düzenleyici, kan sulandırıcı ve damar genişletici özelliklere sahiptir.

İçeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahiptir. Akciğer ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirir; prostat, pankreas, barsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir.

Kullanım Şekli : 1 litre kaynar suya 20 gr. kurutulmuş karabaş lavantası yaprak ve çiçek karışımı hesabıyla ve kaynar suyun içinde 10-15 dakikalık demlendirmeyle bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyon, günde iki-üç kez birer bardak içilir.