26 Haziran 2012 Salı

Pilates Eğitmenlik Sertifikası - Istanbul

Merhaba,

Nihayet iki haftalık '' pilates'' maratonu bitti.
Bakalım alabilecekmiyim sertifikayı.

İlgilienenler için link; http://www.turkcimfed.gov.tr/tr2/index.php

Yaklaşık 6 ayda bir açılan bir kurs bu ve katılanların çoğu ya bu mesleği icra edenler yada spor akademisi, yeni adı, veya BESYO ( Beden eğitimi spor yüksek okulu) dan gelenler. Yaş ortalaması da 25 diyelim. Evet dostlar ben yaşlı kaldım, yaşlı.

İlk hafta tamamen teorik geçti. Uzun zamandır bütüngün oturmayan ben öyle sıkıldım ki anlatamam. Çok da şikayet etmemeye çalıştım çünkü biliyordum ki bir sonraki hafta uygulama olacak ve oturduğum saatleri arayacağım.

Teorik hafta mükemmeel ama ''zip'' lenmiş bilgiler alarak geçti ve hiçbir eğitimcinin bize kötü not vermeye niyeti yoktu. Vermediler de sağolsunlar. Evet sınav yaptılar ama sorular güle oynaya, tartışa, konuşa birlikte cevaplandı. Notlar ona 100, buna 90 olarak havalarda uçuştu. Tekrar reşekkür ederim.




İlginç bilgiler aldık. Mesela Nedim Kurtiç bey, Sporcu Sağlığı adlı bir ders verdi bize. Kendisi 6 ay burada 6 ay Çin-Gulin City China da yaşıyormuş. Bize öyle hikayeler anlattı ki ağzımız açık dinledik. Ayağımızın altında bize sağlığımıza ışık tutan birçok ipucu olduğunu öğretti, tahtaya kocaman iki ayak resmi çizdi mesela.

Troid, kaslarımız ve daha neler neler.  Bu derslerin tümünde Canan Karatay ın kitabının bahsinin geçmesi, kitaptaki bilgilerin doğruluğunun birçok uzman tarafından onaylanması da beni ayrıca mutlu etti.


Samimi bulduklarim, sevgili pozitif Gönül ve dünya tatlısı Mehtap. Başarılar dilerim. Umarım hepimiz sertifikayı alırız. Alamazsak telafisi var. Yine, yeniden..

Spor ve Beslenme dersine de Olcay Saydam girdi mesela. Daha dersin başından özür diledi, çocuklar maalesef size hiçbirşey yemeyin diyeceğim. Gıda sektörüne güvenmeyin dedi. Bol bol bilgi paylaştı ve bizi çok güldürdü sağolsun.

Bir de güzel bir limonata tarifi verdi. Buyrun;

3 Limonun kabuğunu  rendele, şeker  ve, bir şişenin dibine koy ve iki gün dinlendir sonra üstüne bir litre kadar su, ve üç limon suyu ve taze zencefil rendele. Zencefil i abartma acı olur. ( tırnağınızın ucu kadar) Üstüne nane yaprakları ile süsleyerek koy ve iç. Afiyet olsun.

Tarhana çorbası çok kıymetli bir çorbadır ama güneşte kurutulmamalı, öyle olursa içinde ki tüm A vitamini uçar dedi.

York testini güvenilir bulmamı sağladı, ve çocuklar için yapılan bir önemli testten bizi haberdar etti. Nutrogenetik. Yanak florasından hücre alınarak mesela çocugun 35 yaşında şeker hastalığına yakalanabileceği söyleniyor ve anne baba, çocuk el ele vererek hastalığın vücuda zarar vermeden geçmesi sağlanabiliyor. Kanser vakaları hakkında bilgi verilmiyormuş ama.

Hemen defterinize bir çöp adam çizin ve sağ tarafa baba, sol tarafa anne tarafınızı yazın ve sonra onların hastalıklarını yazın dedi. Bir hastalık iki taraftada varsa o hsatalıkla ilgili tetkiklerinizi yaptırın dedi, çok güzel bir çalışma bence. Bayıldım. 

Olcay hanım Karatay ı okumamaş ve kitaplarına ''diyet'' kitabı olarak bakıyor. Epeyi bir uğraştım ama nuh dedi peygamber demedi. Okumasını sağlayacağım. Söyledikleri birbirini tutuyor ama kitabı okumadığı için haberi yok çünkü.

Bir sonra ki ders gelen Canan Albayrak; Spor Fizyolojisi ve Spor Anatomisi öğretmeni, Sapanca da Olcay hanım ın evine gidince önceden karnını doyurup gittiğinden bahsetti çünkü; Olcay hanım ( çok eski dostlar ve birbirlerini seviyorlar) çayın yanına iki kuru kayısı ve ceviz çıkarıyormuş sadece. Çok güldük.

Canan hanım ın dersinde de kasları ve işlevlerini öğrendik. Zaman kısa ön bilgi edindik diyelim.
Keşke bu dersleri aldıktan sonra geçen senelerde Istanbul Modern de açılan ''the body world'' e gidebilseydim.

Canan hanım ın dersinde Latince yi merak ettim. Tüm kas isimleri latince çünkü litaratürde.

Beceri Öğrenimi ve Spor Psikolojisi dersine gelen ilk tanıştığımız öğretmen Sn. Hakan Kolayiş de en gençleri ve en sakinleriydi. Derin bilgisi ama mütevaziliği etkileyiciydi.

Bu organizasyonu, öğretim görevlilerini ayarlayan Gülten Hergüner, kardeşi Yetenek Seçimi ve ilkeleri, Psikomotor Gelişim derslerine giren Çetin Yaman da çek değerli bilgiler aktardılar bize.

En esprili ve ilginç kişilik ise Antronörlük Bilgisi veren Gazenfer Gül dü. Kocaeli Üniversitesinden. Siz halter e girmesseniz, halter size girer dedi ve kızların hepsinin sinirini bozdu. Bana yaşlı moruk, kimine cılız, kimine şişko dedi. Ama beni rahatsız etmedi. İyi bir antrönere benziyordu, kendini ve yeteneklerini iyi sattı.



Hepsi çok şekerlerdi. kendilerine ve Sakarya Üniversitesine çok ama çok teşekkürler.

Ikinci hafta ise ilk gün 09,00 ve akşam 18,00 pilates le geçti. Akşam yattığım yeri bilemedim, ertesi gün kursu bırakmayı düşündüm ama gittiğimde elde n ele dolaşan dorsilon ve majezikler moralimi yükseltti ve devam dedim. İyiki demişim benim gibi spor ve hareket seven biri için mükemmeldi. Amma kafa genç kalsa da vücut yaşlanmış o ayrı. Ama yine de performansım iyiydi.

Maltepe de oturan Elif ve Halkalı da oturan ve onda kalan Neşe ile gittik geldik hergün. Onlar kesin aldılar sertifikayı çünkü çok iyilerdi. Darısı başıma. Teşekkürler Neşe ve Elif. 

Reformer denen bir aletin birinci seviyesinide  öğrendik. Mat hareketlerinden se bu makinada zannımca daha iyiydim.

 aletli pilates
resim kaynak;  http://blog.focusstudiotr.com/matwork-ve-reformer-dersleri-arasinda-ne-fark-vardir
  Bööle bir alet. Debelenip durduk üstünde. Kurs bitti evdeki rutin sporuma ara verdim. Ayaklarımın altı sızlıyor çünkü.

Imtihan için tüm hareketleri ezberlememiz gerekiyordu. Kurs boyunca tam olarak hiç hatırlayamadım.Amma dün gece teklemeden hepsini hatırladım iyimi.

Bu kısımda ki değerli eğitmenizin adı İbrahim Gürbüz. Bal şeker, insan ilişkileri çok iyi olan. İşini özümsemiş, sevmiş bir bey. Sağolsun, ne kimseyi ezdi, ne kimseyle dalga geçti. Varolsun. Çok yaşasın.


Bu da böyle bir tecrübeydi geçti gitti.
Ohh diyip normal ev hayatıma şükrederek döndüm. Kızımı da bir özlemişim ki. Hoşgeldim.

Bitmiş anne Çiğdem



24 yorum:

asli@b dedi ki...

Hoşgeldin Çiğdem'cim,
Ben de pilates'in yorgunluğu hala geçmedi diye düşünmeye başlamıştım.
Sertfika için de şimdiden bol şans!
Öptüm!

Gulsen dedi ki...

yanaktan alınan doku örneği ile yapılan test çok ilgimi çekti

Oglak Kizlari dedi ki...

Sağol Aslı m.
Ada kız a selam yola devam.

Gülsen,

Benim de, fiyatı da 1000 Tl civarı.
Cok pahalı diil yaptıkları düşünülünce.

Bilgili anne Çiğdem

Asortik Krep dedi ki...

Tebrikler bence almışsındır sen o sertifikayı :))

Oglak Kizlari dedi ki...

Asortik krep,

Inşallah.

Hevesli anne Çiğdem

buzlubadem dedi ki...

Sertifika şimdiden hayırlı olsun bence :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sertifan hayırlı olsun canım, limonta tarif şahane denenecek en kısa sürede :))
Sevgiler ...

Oglak Kizlari dedi ki...

Medura,

Ah, ah bal damlıyor ağzından.

Hevesli anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem,

Dene bakalım, sen benden önce deneyeceksin herhalde.

Operim.

Sertifikalı anne Çiğdem

CEPAYNASI dedi ki...

güzel bir deneyim olmuş:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Ve yorucu oldu cepaynası.

Operim.
Yorgun anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Platese başlayıpta devam ettiremeyen ben-ah ah tekrar deneyeceğim ama.vazgeçilmezim olmalı spor ama....-ben sertifika olayı imrenme ,kıskanma duyguları içinde takip ediyorum.hayırlısı olsun diyelim...azim için kutluyorummmmmmmm...........

Oglak Kizlari dedi ki...

Arzu,

Kıskanma derhal yeniden başla bidenem.

Spor iyidir diyen anne Çiğdem

Pembe Bulut dedi ki...

Merhabalar,
Ben de jimnastik federasyonunun pilates eğitmenliği sertifikasını almak istiyorum ancak profesyonel sporcu vs. degilim, henüz yolun çok başında, birkaç aydır pilates yapan biriyim. Araştırma yaparken blogunuza rastladım. Umarım siz sertifikanızı almışsınızdır. Nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair verebileceğiniz fikir var mıdır?Örneğin eğitime başvurmadan once daha uzun sure pilates tecrübesi edinmem gerekir mi?Yanıt verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler :))

Oglak Kizlari dedi ki...

Merhaba Esin,

Evet, ben eğitmenlik sertifikamı aldım.
Hayır, profesyonel olman gerekmiyor ama fit ve antremanlı gitsen çok iyi olur. Zorlanıyorsun, bütün gün çalışmaktan. Kilo veriyorsun filan. Ama çok keyifli.

İnternetten hareket sıralarına filan bak çalış ve git, ciddiyetle yaklaşırsan bir kerede de alırsın kanımca.

Başarılar
Eğitmen anne

Adsız dedi ki...

Bende T.C Jimnastik fedarasyonu eğitmenlik sertifikası almak istiyorum ama cesaret edemiyorum profesyonel sporcu değilim hatta hafif balık etliyim :D ara ara plates deneyimim oldu ama bir süredir bıraktım sizden yardım rica ediyorum zorlu bir eğitim mi iyi bir kondisyona ihtiyaç var mı çok zorluyorlar mı biraz detay verebilirseniz çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim. mutlu günler.. GÜL..

Oglak Kizlari dedi ki...

Gül, merhaba

Kolay gelsin.
Lütfen antremanlı ol giderken. Balık etle falan alakalı değil bu iş, çalışmakla alakalı. Hazır gidersen ve ciddiyetle yaklaşırsan, bir kere de alırsın kanımca.

Başarılar
Tecrübeli anne :-)


Unknown dedi ki...

Merhaba,
Bende yakin zamanda bu egite katilanlardan biri olarak kafama takilan bir kac soru sormak istiyorum.Hareketlerin isimlerini ingilizcemi yoksa turkce olarakmi calismak gerekiyor ve sadece baslangic seviyesi hareketler mi soruluyor.
cevabiniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Tugce Yalcin

Fatoş dedi ki...

Merhabalar çidem hanım.Bende uzun zamandır Pilatesle severek uğraşan ve kaydimida yaptrdm ağustos ayında kursa gidecem biriyim allahnasipederse ve fitbiriyim hareketlerden korkum çok yok açıkçası ama sınavdan çok korkuyorum çünkü nesoruluyor sorular zormu bu konuda beni aydınlatırsaniz minnettar olurum 😍şimdiden cok teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Bende matwork ve reformer sertifikasi almayı düşünüyorum ocak 23te dersler basliyormus 2 sene ağırlık üzerine calistim ama pilates deneyimim olmadı toplamda 4 kez girdim ama korkuyorum sanırım sonuçta yapamazsam kendime olan saygımı yitiririm diye çok zormu nasıl sorular soruyolar bilgi verirseniz çok sevinirim yeşim

Unknown dedi ki...

Merhaba arkadaslar yorum yapiyorum yayinlanmiyor sanirim

fburcu dedi ki...

Merhaba
Uzun zamandır pilates eğitmenlik sertifikası almak istiyorum.ve tcf İstanbul için kurslarını bekliyorum. İşimden istifa edicem açıkçası ve bu işe baş koymak istiyorum.bu sertifikayı aldıktan sonra spor salonlarında iş bulabiliyorsunuz sanırım ve ben besyo mezunu değilim sizce çok zorlanırmıyım?? Evde yapıyorum birkaç senedir. Teşekkürler

Unknown dedi ki...

Merhaba çiğdem hanım, Muğla'da ikamet ediyorsunuz sanirim.Su an bir yerde pilates eğitmenligi yapıyor musunuz acaba? Bu alanda iş bulmak zor mu?

Gülse dedi ki...

Merhaba bende düşünüyorum uzun zamandır pilates yapıyorum.. Bu eğitim ile ilgili notları bulmamız mümkün mü peki ? Yada sizden alabilmemiz ?