6 Aralık 2012 Perşembe

Levotiron için güncelleme

Iyi geceler,

Bir ekleme daha yapmak istiyorum, konu ile ilgili şöyle bir haber okudum; Ve Temmuz ayında yayınladığım bu yazıyı bugünde tekrar ediyorum.

Artık trioid ilaçlarını eczacılar üretecek

İlaç şirketlerinin fiyatı ucuz olduğu için üretmedikleri, teminindfe güçlük çekildiğinden ''yetim ilaç'' denilen tiroid, kanser ve kalp gibi yaşamsal ilaçları bulamayan hastalara iyi haber eczacılardan geldi. EDAK Ecza Koop. bu ilaçların eczanelerde üretilmesi için proje geliştirdi. EDAK Başkanı Emre Bacanak, bundan sonraki hedeflerinin projenin Türkiye'ye yayılması olduğunu söyledi.

Haber Burcu Taner ( DHA)

Bir kimyager den randevu aldım, bende kendi ilacımı yapabilirmiyim diye brifing alacağım kendisinden.
Nedir yani, bilgime geçer hükmüm. Süründürüyorlar biz hastaları.

En son ilacımı çaresizlikten nasıl temin ettim biliyormusunuz, bana kaba ve çirkin gelen bir yöntemle; Cem in kabarık reçetesini eczacıya tam verirken, geri çektim ( düşünmeden, planlamadan) ve dedim ki; Levotiron, en az bir kutu vermesseniz yan eczane ye gideceğim bu reçete için dedim. Sonra çok utandım ama o ana nasılsa çıktı ağzımdan cümleler. Önce bir sonra 2. kutuyu aldım, inanabiliyormusunuz, üstelik 100 mg lık. Karaborsa değil normal fiyattan ve parasını ödediğim ilaç için, eczacının normal yapması gereken görevi olduğu halde,  herhalde bin kere minnettar olarak duacı oldum. Allah Razı Olsun dedim. Canı gönülden.

Kalın sağlıcakla
Dertli ve deli anne







Günaydın,

Güncelleme yapayım, güzel bir gelişme var çünkü;
15.Ekim.2012,

Günaydın,

15.Ekim.2012 yazıya ek;
Şöyle güzel bir gelişme mevcut;
Sözcü gazetesi nin 12.Ekim sayısında yayımlanan haberidir;

Ölüm riski bulunan tiroit hastaları ilaç bulamıyor.
Kalp krizinden felce hatta ölüme kadar birçok korku yaşayan tiroit hastaları günlerdir ilaç bulamıyor. Konu Meclis e gidiyor.

Birçok olumsuzlukla hatta ölümle bile karşı karşıya olan tiroit hastaları ilaç arıyor ancak günlerdir bulamıyor. ( Burada ben bir düzeltme yapıyorum, aylardır!!) Eczacılara göre bu sıkıntı SGK nın geri ödemede sorun yaratmasıyla başladı.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, fiyatları 3 ile 7 Tl arasında değişen bu ilaçların birtürlü bulunamamasını sağlık politikalarında ki aksaklıklara bağladı. Sayılkan, ilaç firmalarından indirim istemek, ucuzlatarak sağlığı bütçe tutturma alanıaçevirmek herkesi mağdur eder. Hayati öneme sahip ilaçlarda tasarruf önlemi alamassınız. 2 Tl ye mal edilen ilacı 1,5 Tl ye satın derseniz o firma o ilacı yapmaz. Vatandaş vergisini, primini ödüyor. Ama sağlık hizmeti hak ettiği şekilde sunulmuyor. dedi. Bu arada CHP, İzmir milletvekili Dr. Aytun Çıray da konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini Sağlık Bakanlığı nın yanıtlaması için TBMM ye sunacağını kaydetti. ( DHA)




Günaydın,

Evvet, pilates sertifikasını alamadım, telafiye kaldığım gibi üstüne tuzu biberi ''Levotiron''  ilacı da yine piyasa da yok. Sanırım fiyatı yine ucuz geldi yetkililere yada Abdi İbrahim İlaç son günlerde moda olan yabancılara satış işlemini gerçekleştirdi. Yada stok fazlaları var, yok diyip sonra sıkı bir satış yapmayı planlıyorlar.

Bu arada benim gibi bu ilacı almayınca hayatı felç olacak insanlar gözardı edilebiliyor. Üstelik eczaneler de muadil ilaçlar da yok. Sürünün diyorlar yani. Bir zamanlar ilacımız olan ''Tefor'' da böyle ortadan yok olmuştu. Daha sonra da piyasadan silindi. Oysaki yerli ilaç fabrikasında üretiliyordu.





Bakın bazı hastadaşlarım neler söylüyor;

  1. şenay diyor ki:
    ben guatur den bir yıl önce ameliyat oldum tefor kullanıyordum şimdi tefor bulamıyorum şimdi ne kullanmam lazım
  2. nuray diyor ki:
    BEN TİROİD KANSERİ TANISIYLA AMELİYAT OLDUM…TEFOR KULLANIRKEN PİYASADAN KAYBOLDU…SONRA LEVATIRONA BAŞLADIM…BÜNYEMİN O İLACA ALIŞMASINI BEKLERKEN, ŞİMDİ LEVATIRON DA PİYASADA YOK…ÇILDIRMAK ÜZEREYİM…BEN VE BENİM GİBİLERİN HAYATI BU İLACA BAĞLI…TARAMA İÇİN 1 AYLIĞINA HORMON KULLANMAYI BIRAKIYORUMDA, HAYATIM FELÇ OLUYOR…İLACIMIZI BULUN, YARATIN,NE YAPIN YAPIN İLACI PİYASAYA SÜRÜN…İNSANIZ VE BİZLEREDE İNSAN GİBİ MUAMELE YAPILMASINI İSTİYORUZ…İLGİLİ KİŞİLER LÜTFEN İŞ BAŞINA…ACELE EDİN…HAYATIMIZI KAYDIRMAYIN …
  3. kerem diyor ki:
    merhaba! illet bir hastalık olan troid hastalığı, gün geçtikçe yayılıyor. ve insanlar gün geçtikçe zor durumlara sürükleniyorlar. yakında ucuz ilaç diye piyasasını da durduracaksınız gibi geliyor bana. sonumuz iyi olur umarım. bütün çeşitleri piyasaya getirin bizde rahatlayalım…

    Kaynak;  http://www.ilaclar.gen.tr/2158/levotirontablet-ilaclar/levotirontablet.html

 Eğer imkanınız varsa başka şehirlerde ki yakınlarınızı Levotiron bulup size göndermeleri konusunda
uyarabilirsiniz/ rica edebilirsiniz. Neyse ki ben arabanın arkasında, bin derece güneşe, defalarca maruz kalmış iki tabaka tablete kavuştum. Hiç yedeği olmayanlara Allah kolaylık versin.

Bir de tabi ilacı aç karnına almayı unutmayın;

Levotiroksin ilaci ac karna alinmalidir. Diger ilaclar emilimini bozabileceginden ayni ogunde diger ilaclar alinmamalidir. Ozellikle demir ilaclari, antiasitler (Algel, Talcid gibi) veya kalsiyum ilaclari tiroid ilaclarinin emilimi bozarlar. Bu ilaclarla levotiron veya tefor alimi arasinda en az 4 saat aralik olmalidir.
Kalabiliyorsanız, kalın sağlıcakla.
Endişeli ve üzgün anne Çiğdem









6 yorum:

PeNeLoPe dedi ki...

Çok geçmiş olsun Çigdem, Allah şifa versin :(

Oglak Kizlari dedi ki...

Amin bitanem. Amin.

Sağol varol.

Sinirli anne

mine dedi ki...

offf bu ilaç işleri ... Allah kolaylık ve şifalar versin

ya eczacıların çoğu parfümeriye döndü ne ilacı ya

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Merhabalar.. :)

kota sorununuzu halledebildinizmi acaba ?
ben o sene, şirkette reklam bölümündeki kızlara yaptırmıştım..

google wallet , buradan giriliyormuş..
yıllık 20 lira cıvarıydı sanırım, tabii $ üzerinden , kredi kartınızla ödeme yapıyorsunuz. hersene yeniliyorsunuz.
site ingilizceydi.

bir deneyin lütfen..
hatta temennim halletmiş olmanız..
çok sevgiler. iyi haftasonlaı dilerim..

nunu
******************
mail adresinize yollayamıyorum :(
geri geliyor. yanlış karakter gösteriyor..

Ozlemaki dedi ki...

tiroid illeti bende de mevcut. zaten süründürüyor yeterince bir de ilaç sıkıntısı oldu mu yandık artık. geçmiş ola kuzum.

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine,

Sağol bidenem, sağol.
Bilmem ki, bir araştıracağım bakalım.

Nunu,

Sağol varol. Yıllık para vermeyeceğim. Sanırım Photobucket tan hallettim işi.

Teşekkür ederim.
Mail adresim ckcigdem@yahoo.com.
Allah Allah.

Özlem cim,

Sen de mi.
:-(
Gelişmelerden herkesi haberdar ederim a canım.

Kolay gele.
Iyi geceler.