24 Aralık 2012 Pazartesi

Pilates

Günaydın,

Pilatesteyim, döneceğimdir.
Bir kere daha şansımı deneyeceğim ve elimden geleni yapacağımdır.
Alırsam sonrası için bir kitap aldım ki, tüm kaslar  ve hareketler offff süper.





Merhaba sevgili pilates okurları. Hayatınıza yaptığınız en büyük yatırım gelecek yaşlarda vücut kompozisyonunuz ve eklem ve kas sağlığınız için yapılan yatırımdır. Ne mutlu ki artık bunu nasıl sağlayabileceğimizi biliyoruz ve daha da ilerilere taşıyabilmek daha sağlıklı bireyler yüksek standartta yaşam kalitesi ile yaşayabilmek ve yaşatabilmek için her gün onlarca farklı çalışma prensipleri üzerinde çalışıyor ve geliştiriyoruz. Ben de yeni öğrencilerimle her ders sonrası onların ağrılarının azalması kaslarının kuvvetlenmesi ve vücutlarının düzgün bir şekil almakta olması tarzında ki geri dönüşlerle en az onlar kadar mutlu oluyorum. Yaklaşık üç yıldır benimle olan öğrencilerim ise artık istedikleri her şeyi giyebilmenin ve günlük hayattaki tüm fonksiyonel hareketleri yapabiliyor olması beni çok mutlu ediyor ve biz artık onlarla bir aile olduk. Öncelikle bugüne kadar benimle olan tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum ve her zaman onlarla, sizlerle birlikte sağlık dolu günlerde olacağımıza inanıyorum. İşe en başta ben ne olursa olsun önce kendim için yapmalıyım ve en çok kendimi sevmeliyim le başlamalı ve daha sonra yapılan şeyi sevmeliyiz ki o işte başarı bize gelsin. Ben inanıyorum ki bu yazıyı okuduktan sonra önce derin bir nefes alıp verdikten sonra aynanın karşısına geçip her şeyi ilk önce kendim için yapıyorum ben bu işten mutlu oluyorum ve yaptığım bu şeyde beni seviyor diyecek..

Pilatesi kimler yapabilir ve yapmalıdır?
Öncelikle pilates egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir. Ayrıca pilates egzersizleri engelli bireylere adapte edilebilir böylece fiziksel ve zihinsel rahatlama, uyum ve vücut farkındalığı sağlanabilir. Dansçılar ve sanatçılar tarafından özellikle tercih edilmektedir çünkü kas gelişimini sağlarken kasları kalınlaştırmadan sıkı bir görüntü sağlamaktadır. Ayrıca pilates duruş bozukluklarının tedavisinde, esneklik kazanmada ve denge gelişiminde, sakatlık rehabilitasyonunda etkili olarak kullanılabilmektedir. Hamile kadınlarda konsantrasyon ve nefes çalışmalarından programlı olarak yararlanabilirler.
Pilatesin faydaları nelerdir?
Yanlış oturuş pozisyonları ve duruş bozuklukları omurgayı yorar, pilates ile yapılan egzersizler tüm vücudun esnemesini ve omurların açılması ile rahatlama sağlanır. Dolayısıyla, bu teknik uzun süre uygulandığında boyun 2-3 cm uzaması mümkün olmaktadır. Pilates kas yapısını bir bütün haline getirir. Kısa sürede güçlü ve uzun kaslara sahip olmanızı sağlayan tek egzersiz yöntemi pilatesdir.
Sıkı ve kuvvetli karın kasları sağlar.
Kuvvetli ve esnek kaslar oluşturur.
Vücut duruşunu destekler.
Kas kontrolünü sağlar.Dolaşım sistemini etkileyerek rahatlamayı sağlar.
Fiziksel uygunluk düzeyini arttırır.
Sakatlanma riskini azaltır.
Konsantrasyon gücünü arttırır.
Atletik performansı arttırır.
Kendine güveni geliştirir.
Bunlar özetle pilatesin faydalarıdır. Tabi ki ilerleyen yazılarda başka ne türlü faydaları olduğu konusuna da yeri geldikçe değineceğiz. Şimdi sizlerden tek isteğim önce pilatesi sevmeniz, yaparken mutlu olmanız ve onun da sizi sevdiğine sizi mutlu edeceğine inanmanız. Bir sonraki yazıda beraber oluncaya dek pilatese başlamış olmanızı, yapanlar için de daha çok seviyor olmalarını ümit ediyorum.
Yazar: Altay Tekin
İletişim: 0551 707 62 54
Alsancak: Resital Sanat Merkezi Sports Coordinatr, Pilates and Personal Trainer
Çankaya: Hilton Gym Health Club Pilates International Instructor
Karşıkaya: Body Graphy Sports Center Pilates and Personal Trainer

Kaynak
http://www.spor101.com/pilates-seviyorum-o-da-beni-seviyor/




Şans dileyiniz.
1. Kademe eğitim belgesini alamasa da sportif anne

10 yorum:

Karyatid dedi ki...

Ben sana güveniyorum kardeşim:)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

bİLİYOR MUSUN EN SEVDİĞİM SPOR ŞU ARALAR HAFTADA 2 KEZ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM DÜZENLİ OLARAK ANCA VAKİT BULABİLİYORUM.
dİLERİM HER ŞEY GÖNLÜNCE OLUR .
KOCAMAN SEVGİLER :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Güven bana kardeşim.:-)

Özlem, Sağol varol. Amin.

Operim diyen anne

ikisatirdokturmelik dedi ki...

Hayatiminda hic birseyde istikrar sahibi olamadim. Ozellikle spor yapmada, yapanlara da hep imrenmisimdir. Devammmmmm,tebrikler,sevgiler....

asli@b dedi ki...

Bol şans şeker,
Nerelerdesiinnn...

Ozlemaki dedi ki...

Kuzumaki, fıkır fıkır bir yıl diliyorum!

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlemmm,

Sana da iyi yıllar. Fıkır fıkır olanından.

Fingirdek anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Aslı,

Iyi yıllar e-mail inize bayıldım.
Sağol. Pazar günü saat 17.00 de bitti.

Ohh diyen anne

mine tozanlıoğlu dedi ki...

hıım evet bir ebru şallı daha olacak başımızda şaka bir yana bu sağlık işleri pek vahim kim istemez vücudunu daha sağlıklı yapmayı ya da şu ağrıları ya da sorunları gidermeyi ben de mi yapsam ne ?

Oglak Kizlari dedi ki...

Yap tabi Mine ama aman zorlama.

Eğitmen anne